אה,רגע,בענייני עתודה מדובר?
אם כן-פורום 159[עתודה] מצויין לבירור מידע על הנ"ל. בכ"א,באופן כללי נתייחס לדברייך: אופטומטריה-זו לא רפואת עיניים! להבדיל. רופא עיניים מוסמך יותר לגבי טיפול בעיניים מאשר אופטומטריסט...מה בדיוק ההבדל,לא יודע, אבל את יכולה לראות פה מה כן עושה אופטומטריסט: http://www.biu.ac.il/ESC/op/h_what_is_optom.html פיסיקה לא חייבים לשם קבלה לאופטומטריה, את תלמדי אותה מהבסיס בשנה א'.[בעיקר אופטיקה,אבל לא רק] בבר אילן לפחות יש העדפה בקבלה לבעלי 9 יחידות מדעיות[נגיד 4 מתמטיקה, 5 מדעי המחשב].. רוקחות: רוקח הוא לא כימאי. לאחר תארים מתקדמים הוא יכול לעבוד במחקרים לצד כימאים בנושאים חופפים.. רוקח במובן הקלאסי שלו הוא איש מקצוע שמאשר מתן מרשמים לתרופות בבית מרקחת, בודק שהמינונים נכונים וכו'. למרות שהוא לא עוסק במחקר ביומיום[אלא אם כן כאמור הוא ממשיך ללמוד אחרי תואר ראשון],כמובן שהוא נדרש לידע מדעי מהתואר-לדעת מתי תרופה X מתנגשת עם Y, איך צריך לקחת את Z וכו'.. קשה לי לענות לך לגבי העניין-את זו לא אני ואני לא יודע מה מעניין אותך...סורי. בואי נגיד, אני לא יודע אם כל רוקח מטורף על כימיה ברמות, אבל הוא נדרש להבין את היישומים שלה בסופו של דבר-איך תרופות עובדות וכו'.איך בכ"ז תדעי?..תנסי לעיין בתיאורי קורסים של רוקחות ולראות...או למשל לשאול אנשים שלומדים זאת, את דעתם.. במסגרת עתודה שמעתי שעושים פחות או יותר מה שעושים באזרחות, רק טיפה פחות מקצועי ויותר טופסולוגי[מלשון טפסים]. אבל כדאי לבדוק ב 159 לגבי העניין, אני לא סמכות בתחום,מודה..