בחירת מקצוע.... עזרה

elina26

New member
בחירת מקצוע.... עזרה

אז ככה אני אוהבת את כל מה שקשור בביולוגיה, מחשבים קצת פחות מעניין אותי. אני מעוניינת לעסוק במקצוע שקשור לביולוגיה. איזה מקצועות הייתם ממליצים לי עליהם??

יש מספיק...

תנסי למקד אותנו,איזה מקצוע את מחפשת? מדעי פרופר, הנדסי או טיפולי-רפואי?..בכל אחד מהנ"ל יש כמה אפשרויות בהקשר ביולוגי..

elina26

New member
אני לא סגורה על עצמי אבל...

ביולוגיה אני לא רוצה ללמוד כי כל האנשים שאני מכירה ולמדו ביולוגיה ממש קשה למצוא עבודה ובסוף נעשים מורים. אין לי מושג מה אני רוצה... מה אתה יכול להמליץ?

כלום.

לא כי אין על מה להמליץ,אלא שמה שמעניין אותי לא בהכרח יעניין אותך. אבל רשימה כללית בכ"א, של מקצועות שיש בהם מספיק ביולוגיה: -רוקחות -רפואה כללית/שיניים -סיעוד -אופטומטריה -ביוכימיה -הנדסה ביוכימית -ביוטכנולוגיה -הנדסת ביוטכנולוגיה -פיזיותרפיה -מדעי הסביבה -הנדסה ביו רפואית[שימי לב אבל שסופו של דבר,למיטב הבנתי הנ"ל הם פשוט מהנדסי חשמל שיודעים ביולוגיה...סופו של דבר הם מתעסקים בעיקר בבקרה,מכניקה,חשמל וכיו"ב, רק בהקשר לדברים רפואיים יותר{נגיד איברים מלאכותיים}]

elina26

New member
כמה שאלות

אופטומטריה- רפואת עיניים? חייב פיזיקה? רוקחות- אם אין לי מושג בכימיה כי לא למדתי בבית ספר, זה יכול לעניין אותי? כדאי ללכת לזה במסגרת עתודה?

אה,רגע,בענייני עתודה מדובר?

אם כן-פורום 159[עתודה] מצויין לבירור מידע על הנ"ל. בכ"א,באופן כללי נתייחס לדברייך: אופטומטריה-זו לא רפואת עיניים! להבדיל. רופא עיניים מוסמך יותר לגבי טיפול בעיניים מאשר אופטומטריסט...מה בדיוק ההבדל,לא יודע, אבל את יכולה לראות פה מה כן עושה אופטומטריסט: http://www.biu.ac.il/ESC/op/h_what_is_optom.html פיסיקה לא חייבים לשם קבלה לאופטומטריה, את תלמדי אותה מהבסיס בשנה א'.[בעיקר אופטיקה,אבל לא רק] בבר אילן לפחות יש העדפה בקבלה לבעלי 9 יחידות מדעיות[נגיד 4 מתמטיקה, 5 מדעי המחשב].. רוקחות: רוקח הוא לא כימאי. לאחר תארים מתקדמים הוא יכול לעבוד במחקרים לצד כימאים בנושאים חופפים.. רוקח במובן הקלאסי שלו הוא איש מקצוע שמאשר מתן מרשמים לתרופות בבית מרקחת, בודק שהמינונים נכונים וכו'. למרות שהוא לא עוסק במחקר ביומיום[אלא אם כן כאמור הוא ממשיך ללמוד אחרי תואר ראשון],כמובן שהוא נדרש לידע מדעי מהתואר-לדעת מתי תרופה X מתנגשת עם Y, איך צריך לקחת את Z וכו'.. קשה לי לענות לך לגבי העניין-את זו לא אני ואני לא יודע מה מעניין אותך...סורי. בואי נגיד, אני לא יודע אם כל רוקח מטורף על כימיה ברמות, אבל הוא נדרש להבין את היישומים שלה בסופו של דבר-איך תרופות עובדות וכו'.איך בכ"ז תדעי?..תנסי לעיין בתיאורי קורסים של רוקחות ולראות...או למשל לשאול אנשים שלומדים זאת, את דעתם.. במסגרת עתודה שמעתי שעושים פחות או יותר מה שעושים באזרחות, רק טיפה פחות מקצועי ויותר טופסולוגי[מלשון טפסים]. אבל כדאי לבדוק ב 159 לגבי העניין, אני לא סמכות בתחום,מודה..

H20

New member
הכרתי כמה רוקחים צעירים בזמן השירות

שלי. התפקיד של חלקם היה להזמין ציוד רפואי. הם די קיטרו. כאשר אחד מהם הועבר לבית-המרקחת בצריפין הוא היה מאוד מרוצה.

iiddoo

New member
המלצה...

אם את נגשת לעתודה לא הייתי ממליץ לך ללמוד מקצוע בסגנון ביולוגיה/ביוכימיה וכו' בגלל הסיבה שלצה"ל אין תפקידים שעוסקים בנושאים אלו... אני הייתי בודק קודם באלו מקצועות יש בצה"ל מה לעשות איתם ואז בוחר ואף לשקול ללמוד אחרי הצבא...

למעלה