בחירת מקום לימודים

MTKOL

New member
בחירת מקום לימודים

שלום לכולם , עברתי על הפוסטים השונים בפורום הכוללים, בין השאר, בקשות להמלצות על מקום לימודים כדאי למקצוע האימון. היות ואני מתלבט בבחירת מקום גם, חשוב לי לדעת מהם הקריטריונים החשובים ביותר שאתם ממליצים לי להסתכל עליהם? (מה הכי חשוב - ומה פחות וכד') אגב - ראיתי כי למשל ביחידה ללימודי המשך בטכניון מרצה ד"ר ראובן כ"ץ שהוא יו"ר איק"א וגם בעל ידע רחב בתחום (וגם מחבר של מספר ספרים בתחום) - ובנוסף, ההסמכה של מקום זה (הטכניון) היא הסמכה בינ"ל - MCI/EMCI; מזה אומר? והאם זהו קריטריון חשוב? בתודה רבה מראש !

לבחור מקום לימודים

שלום, (כותב בלשון זכר אבל הכתוב מיועד לשני המינים) דבר ראשון גילוי נאות - אני מייצג בית ספר להכשרת מאמנים והתמחויות. אבל לא אדבר על עצמי ולא על אחרים. חיי האימון מתחילים בהכשרה הבסיסית להיות מאמן, אבל הם לא מסתיימים שם, אימון היא דרך חיים וכל הזמן, גם אחרי ההכשרה, יש צורך להמשיך וללמוד. זאת בגלל שאנחנו עוסקים בחייהם של אנשים והחיים כל הזמן משתנים ומתפתחים. הכי חשוב זאת ההרגשה האישית שלך עם המקום - להיכנס למקום ולהרגיש שזה הבית שלך. המקום שבו תרגיש (או תרגישי) שתוכל להתחיל את השינוי בחיים שלך, כי אימון זה שינוי שגם אתה תעבור בחייך. תלך לבתי הספר, תראה איך המקום נראה, איך אתה מרגיש שם, דבר עם האנשים. נסה למצוא בוגרים וסטודנטים לדבר איתם - תקשיב ותרגיש איך ומה הם אומרים לך. אם הכרת ושמעת על איק"א אני מציע שתתעניין גם לגבי לשכת המאמנים בישראל. לגבי הסמכה בינ"ל, ללשכת המאמנים לדוגמא יש שיתוף פעולה עם הICF. אז כמו שאמרתי, הכי חשוב - המקום שבו תרגיש שזה הבית שלך. תבוא לבתי הספר ותרגיש. בהצלחה!

למעלה