בחירת מצלמה דיגיטלית

• פותח הנושא ayr
  • פורסם בתאריך

ayr

New member
בחירת מצלמה דיגיטלית

בימים אלו אני שוקלת רכישת מצלמה דיגיטלית. הצרכים הינם צילום חובבני אך האיכות צריכה להיות טובה עם אפשרות של כ- 10% מהתמונות שיופקו להדפסה. הסכום הינו סביב 500 $ מחירי חו"ל. א. האם בכלל מומלץ לקנות מצלמה דיגיטלית או עדיין להמתין. ב. מבין המצלמות שבדקתי (לאחר שלמדתי את הנושא) נראה לי הדגמים הבאים: אולימפוס c700uz קודאק dc4800 פוג´י fine pix4700 פוג´י fine pix4800 ניקון 995 (תלוי במחיר שאצליח להשיג) פוג´י fine pix6800 (תלוי במחיר) האם תוכלו להמליץ על מי מהדגמים ולתת איזשהי השוואה על מנת לקבוע לסדר עדיפות? תודה

בובי

New member
איך בדיוק בדקת ?

אני ממליץ לך להגיע ליונגד שיש להם את רוב המצלמות לדעתי ולבדוק אותם מעשית. לדעתי לא שווה לקנות מצלמות פחות מ 3 מגה פיקסל. בהצלחה

ayr

New member
תשובה לבובי

אז ככה, בדקתי גם ביונג. אבל עיקר הבדיקה נעשתה מול אתרים בעולם ואתרי השוואה הנותנים עפ"י פרמטרים שהגדרת איזה דגמים עונים. כמובן שהפרמטרים מדורגים לפי דרגת חשיבות. לגבי הפיקסלים - לא מדוייק. א. זה שאלה של תקציב. ב. מכיוון שמרבית התמונות לא תשלחנה להדפסה ואינני צלמת מקצועים אזי אין משמעות גולה להבדל שבין 2.2 מיליון פיקסל ל3. כמו כן, בשיטת הכיווץ ל jpg מאבדים מידע וממילא האיכות יורדת ואתה לא מקבל את הרזולוציה האמיתית. מכל מה שקראתי ניתן להדפיס תמונה בגודל 10*8 גם ברזולוציות של 1024*720 והתמונה יוצאת לא מפוקסלת. אז בשאלת עלות/ תועלת אני מוכנה לשלם קצת בפיקסלים לטובת עלות נמוכה יותר. אני מעדיפה להשקיע בעדשה טובה יותר, זום ופוקוס טובים ובזיכרון מאשר בלהגדיל את הרזולוציה בעוד קצת.

בובי

New member
אם העדשות חשובות לך

לכי על הדיגיטליות של סוני להם יש את העדשות של ציס שהם נחשבות לטובות בעולם. או ניקון. לדעתי את טועה שאת לוקחת מצלמות של 2 מגה פיקסל אך זה כנראה חלק מבעיות התקציב. אני גם שלחתי אתמול תמונות לפיתוח זה כנראה נכון שמפתחים 10 אחוז מהתמונות אולי פחות. לי יש את האולימפוס 3030 ואני די מרוצה ממנה. אם יש לך סבלנות לחכות אז בשנים הקרובות יצאו מצלמות ריפלקס דיגיטליות ואז תוכלי לבחור כמעט כל עדשה שתתאים לך.

ayr

New member
סוני

ראשית תודה על התשובה. אמרו לי שהבעיה עם סוני זה לא שהציוד לא טוב אלא שיש צורך רק באביזרים מקוריים של סוני לדוגמא כמובן בנושא הזיכרון. באיזו רזולוציה צילמת? איך שמרת את הקובץ (איזו רמת כיווץ)? ולאיזה גודל תמונה? ואיך יצא כמובן?

בובי

New member
זה גם מה שאני אומר למי שרוצה לקנות

סוני והוא במקרה בא להתיעץ עימי. מחירי הזכרונות יקרים והבטריה שחיבת להיות של סוני גם יקרה. לי יש את האולימפוס 3030 שהיא מאוד מומלצת עם כרטיס זכרון סמרט מדיה של 128 מגה. אני מצלם ברזולוציה הגבוהה ביותר עם דחיסה מעט יותר גדולה של JPG יוצאים לי תמונות בין 500 ל 700 קי לדעתי המצלמות של אולימפוס נותנות את התמורה הטובה ביותר לכסף. מה גם שיש לי מארז תת ימי שאני צולל איתו ולאולימפוס יש מארזים לכל המצלמות הנפוצות שלהם ובמחירים סבירים מאוד. נסי לבחור ולהסתכל שוב על המצלמות של אולימפוס לדעתי גם האופטיקה שלהם טובה יותר מפוגי. אם תרצי אשלח לך בדואר תמונה לדוגמא . תגידי לי רק באיזה נושא.

tamirye

New member
לאחר התלבטויות רבות

קניתי מצלמה דיגיטלית של סוני. המצלמה מפיקה תוצאות מצוינות, והעדשה מדהימה. אבל, מחיר כרטיסי הזכרון הוא בשחקים, וצריך לפחות 256MB של זכרון... בקשר לבטריה - הבטרייה שבאה עם המצלמה מחזיקה מעמד שעתיים(!) עם מסך פתוח. אני לא חושב שיש עוד בטריות כאלה.

nina@

New member
אני מצטרפת להמלצה של בובי ../images/Emo79.gif

מצלמה דיגיטלית זולה תפיק תוצאות זולות את המצלמה הדיגיטלית הראשונה שלי קניתי באמת במחיר זול יחסית ויש לזה מחיר באיכות התמונה עכשיו יש לי אולימפוס 2020z - מצלמת שני מגה פיקסל מצוינת, אבל היום לא כדאי לקנות פחות מ 3 מגה פיקסל לדעתי בקשר להדפסת תמונות - גם אני קניתי את המצלמה בעיקר לצורכי עבודות גרפיות (אני מעצבת גרפית) אבל את לא יכולה לדעת אם לא תרצי להדפיס את התמונות מדי פעם - ועם המדפסות פוטו שיש היום האיכות של ההדפסות פשוט מדהימה לצורך הדפסה גם 2 מגה פיקסל תפיק תמונות מעולות אני אישית ממליצה על הדיגיטליות של אולימפוס - איכות תמונה מעולה, יש להם זום אופטי, והן מטפלות בהחזר בוהק לבן בצורה הטובה ביותר מכל המצלמות שראיתי עד כה (וזה מאוד חשוב בדיגיטליות) סוני יקרות מאוד וללא כל הצדקה ואגב בטריה שמחזיקה שעתיים זה מעט מאוד האולימפוס מחזיקה עם מסך דלוק אצלי בין 3-7 ימי צילום ואני משתמשת בבטריות נטענות של GP ,לא צריך בטריות מיוחדות. היא עובדת יפה אפילו עם בטריות רגילות לשימוש חד פעמי בקשר לקניה אני ממליצה מניסיוני האישי לקנות בארץ בגלל האחריות. ברגע שתצטרכו לשלוח את המצלמה לחו"ל רק המשלוחים יעלו לכם את ההפרש שחסכתם על הקניה בארץ יש דיגיטליות במחירים טובים באתרי המכירות הפומביות - שווה לבדוק

tamirye

New member
מצלמות דיגיטליות של

אולימפוס מצליחות מאד בארץ, ואולי זו סיבה מספיק טובה לקנות אחת כזו (בארץ). מצלמת ה - 2020 היא באמת מיושנת, ובוודאי מומלץ לבדוק את דור המצלמות החדשות של אולימפוס (ראיתי היצע מסויים ב - www.netaction.co.il). מפתיע אותי מה שאמרת לגבי הבטריות, משום שידוע שהבטריות שסוני מספקת עם המצלמות החדשות שלה הם מהטובות ביותר. בנוסף, אני בוודאות יודע, שאם מצלמה דיגיטלית נשארת דולקת יותר מכמה שעות (זה בעיה לבדוק, כי בד"כ הן כובות מעצמן...) הבטריה נגמרת. תוספת של צילום, שימוש ב - FLASH או באור אינפרא אדום לצילום לילה גורע עוד יותר מאורך החיים של הבטריה.

Jazzphoto

New member
את הכרטיס והסוללה - אפשר להזמין

מחו"ל - יוצא פחות מחצי המחיר שדורשים בארץ.

tamirye

New member
זה נכון.

הבעיה שחבל על דמי המשלוח הגבוהים (27$), ועל המע"מ שצריך לשלם. אני מנסה לבדוק (ואשמח אם מישהו יעזור לי....) האם יש דרך זולה יותר להביא כרטיסי זכרון שבלאו הכי לא שוקלים כלל.. במשלוח זול יותר ובלי לשלם את המע"מ... (ישראלי או לא???) (זה מדהים איזה שיחות מעמיקות מנהלים באמריקה על כל 1$ של memory stick)

בובי

New member
יש לי טריק לזה

אבל צריך לזה חבר בארה"ב הוא קונה ושולח לכם עם ביטוח כאשר הוא מצין על המעטפה שזה עולה 30 דולר לדוגמא משלוח זול יחסי וזה עובר את המכס בלי בעיות

tamirye

New member
יפה יפה...

אנחנו חושבים בצורה דומה.. עוד קצת פרטים יעזרו לי מאד. באיזה שרות דואר כדאי לשלוח את זה מארה"ב לישראל ? (דואר רגיל ?) ניסית פעם לשלוח דברים יותר גדולים, כמו עדשות נוספות או בטריה ?

בובי

New member
אני שלחתי משהו גדול מאוד

זה מארז תת מימי לאולימפוס שעלה לי 250 דולר פלוס 12 דולר משלוח בארה"ב שלחתי משלוח רשום פלוס ביטוח עלה לי בסביבות ה 22 דולר זה קופסא של 50 על 50 על 30 בערך היה כתוב על זה לביטוח שזה עולה 34 דולר זה עבר כמו כלום למכס אין מושג ירוק מה עובר דרכם.

tamirye

New member
גדול!! ../images/Emo70.gif

סיפור מצויין. לא ידעתי שיש דברים כאלה (ביטוח), ועוד כל-כך בזול. עזרת לי מאד. אני רץ לבצע הזמנה (משלוח לארה"ב, כמובן)...

tamirye

New member
שאלה מצויינת.

לפני כחודשיים הביאו לי מארה"ב את ה - sony dsc-s85. המצלמה עונה על הציפיות, ולא נתקלתי כמעט כלל בבעית ה - AF של המצלמה. הבעיה היא שהמצלמה היא 4.1M. לכן, אני צריך משהו כמו 256MB של זכרון... ( לא ברור לי איך אנשים מסתדרים עם 64M, למשל, כאשר יוצאים לטיול של שבוע...) כמו-כן אני רוצה לקנות עדשת telephotoX2 למצלמה. הנושא של איפה לקנות הוא מורכב: b&h נותנים שירות מצויין, אבל לא זולים מספיק. כמו-כן מכיוון שאני משלם על הסחורה, ומבקש שישלחו אותה לארה"ב, לא כל האתרים מוכנים לעשות את זה. מצאתי ביקורות נוראיות על חלק מהאתרים בארה"ב, ולכן אני קצת מפחד לבצע הזמנה בחנויות שאני לא מכיר. בכל אופן, הנושא בבדיקה.

בובי

New member
אכן צריך לבדוק את הנושא

יש לי כמה לינקים להשוואת מחירים. שים לב שישי אתרים עם כוכבי איכות רצוי ללכת אליהם מכיוון שיש בעיה עם אתרים קטנים וזולים מנסיון אישי. יש את הגדולים BַH אמזון CDNOW ועוד הרבה אתרים מוכרים אפשר להשוות מחירים כאן http://www.dealtime.com או גם כאן http://www.mysimon.com אולי גם כאן http://www.zdnet.com/supercenter/stories/overview/0,12069,194145,00.html יש גם אתרים שלא מקבלים כרטיסי אשראי בינלאומים

צמצמון

New member
בעניין ביטוח ושליחה בדואר.... ../images/Emo62.gif

זה יפה מאד השיטה "לעבוד על המכס" אבל.... אם אתם שולחים דואר + ביטוח...ומצהירים על 30$ אז אולי אתם מערימים על המכס אבל...וזב אבל גדול... למעשה אין לכם ביטוח כלל....וזה למה? אז... למעשה אם החבילה תאבד או תיגנב אתם תוכלו לקבל את הכסף מהביטוח על שווי החבילה.....וזה 30$ !!!!! (לפי מה שהצהרתם) כך שאתם בעצם לוקחים סיכון וכל עניין הביטוח במשלוח כזה הוא זניח אז עכשיו תעשו חושבים מה עדיף לכם, לחמוק מתשלום מכס (שהוא לא מבוטל) או לקחת סיכון ולשלוח בלט ביטוח כלל או למעשה ביטוח זניח... ותחשבו על זה... צמצמון
נ.ב. אם מישהו יודע אחרת אשמח אם הוא יעדכן אותי

בובי

New member
אתה צודק אבל זה סיכון מחושב

ראשית הסיכוי שדבר דואר יאבד הוא מאוד קלוש להערכתי אחד לכמה אלפים אם לא יותר. הסיכוי שיקחו לך מכס הוא שואף ל 100 אחוז. אני שמעתי על מקרים של דברים שנאבדו בדואר אך הם לא היו רשומים!!! כל דואר רשום מקבל ברקוד ועוקבים אחריו בכל תחנה שהוא נמצא ומקפידים יותר על המשלוח. אני אישית לא שמעתי מעולם שלמשהו נאבד דואר רשום או היה צריך לפנות לביטוח. אך כאמור זה סיכון מחושב שכל אחד יעשה בעצמו. גם לא לכל דבר זה מתאים. אתה לא יכול להביא סטריאו או מצלמת וידאו ולכתוב שזה עולה 30 דולר !!!

למעלה