בחירת מסלול לימוד

izikfa

New member
בחירת מסלול לימוד

שלום,החלטתי להתייעץ איתכם,אשמח לקבל עזרה....
אז ככה:
השתחררתי מהצבא לפני כשנה וחצי ,מאז אני עובד בתיווך נדל"ן .כל נושא השיווק והמכירות מאוד מעניין אותי.
אני רוצה לצבור כמה שיותר ידע בנושא השיווק בפרט ,ובכלל בכל הנוגע בעולם העסקי.
אני מעוניין להתחיל ללמוד לתואר ראשון באוקטובר הקרוב ולו רק משתי סיבות ,הרחבת ידיעותיי בנושאים הנ"ל ,לכדי הבשלה לכניסה לעולם העסקי עם שאיפה להקמת עסק עצמאי.
אני מניח שעל פי דבריי מסתמן כי עליי לפנות ללימודי מנהל עסקים עם התמחות בשיווק,אז לשם כיוונתי ,בדקתי בכמה וכמה מכללות ,שמתאימות לנתוניי האישיים ,ומה שנראה כמקום הנכון להתחיל בו בשבילי זה "מכון לנדר" בי-ם (מקבל אותי על סמך בגרות ,חוסך ממני את מבחן הפסיכומטרי,ואף על פי שהמחיר הנדרש קצת גבוהה אוכל לעמוד בו מכיוון שזה קרוב לבית הוריי ,ואוכל לשלב את הלימודים עם עבודה).
הבעיה שדברתי עם בוגר המכללה ,בחור שסיים זה עתה את התואר בהצטיינות ,וממה שהוא הסביר לי זה שמנהל עסקים הוא תואר מאוד כללי ,ושאמנם עכשיו הוא עם הדיפלומה בכיס ,אך מבחינת ידע שאמור להכין אותו לכניסה לעולם העסקים זה לא נתן לו הרבה.
אני אישית לא מחפש את התואר ולא מכוון את עצמי לרכוש מקצוע מבוקש וכדומה,אני רוצה פשוט לדעת יותר ולהיות מוכן יותר לכניסה לעולם העסקים עם שאיפה לעסק עצמאי,
אני לא רוצה ללמוד מסביב פשוט ללמוד שיווק או\ופרסום ,כמובן שעל מנת לקבל תואר יהיה עליי לקחת קורסים נוספים ,אבל אני רוצה שברובם לפחות יחפפו הם לתחום.
הציעו לי גם ללמוד שיווק טכנולוגי ב"ספיר" אבל אני לא יודע אם זה באמת מתאים ,מה דעתכם ?
זהו בגדול,אשמח לשמוע דעתכם,אני לא פוסל שום דבר וכל מחשבה תתקבל בברכה ,אדגיש מראש כי אני ממש לא מסתדר עם מתמטיקה אבל האנגלית שלי טובה ,אני רוצה להתחיל ללמוד באוקטובר ואין בכוונתי לדחות את המועד.

תודה רבה מראש.איציק

למעלה