לא בדקתי ב- FSX אם זה קיים
אבל אני חייב להוסיף פה משהו: אומנם הסימולטור בעייתי בעניין הזה, אבל החבר'ה שעשו אותו דווקא נתנו פיתרון לבעיה בדרך יצירתית: במקרה של מסלולים מקבילים יש לך את האפשרות לבחור את המסלול, בו אתה מעוניין להשתמש (גם בהמראה וגם בנחיתה). אני אתן לך כמה טיפ שאני משתמש בו: האזנה לקשר. פה אני נותן לך את זה כטיפ, אך דע לך שזה חשוב מאוד במציאות ולפעמים אף חובה. תמיד מומלץ להאזין לקשר, גם אם מה שנאמר לא קשור אליך. כיצד זה יעזור במקרה שלנו? אם אתה לפני הסעה להמראה, האזן לקשר וכך תדע איזה מסלול הולך להיות פקוק. מה שצריך לעשות זה פשוט לבקש מסלול אחר. דרך נוספת היא להתבונן בדפית ההסעה של השדה (אם יש לך כזאת) ולהעריך לאן יישלחו רוב המטוסים. אם אתה לפני נחיתה, כאן העניין טיפה מסובך, מאחר שנכנס כאן גורם נוסף, שעלול להפריע לך: זמן מוגבל. את ההחלטה על שינוי המסלול תהיה חייב לקבל, רק כאשר אתה על תדר המגדל, תדר שאיתו משתמשים מיילים ספורים לפני נחיתה. ברגע שאתה על התדר, המשך להאזין אחרי השידור שלך. אם אתה שומע שיש לפניך מטוס ססנה בפיינל קצר ואתה מטוס בואינג, הרי אין מצב שהוא יספיק לפנות לפני הנחיתה שלך, ואתה בוודאי תלך סביב. באותו רגע אני אישית מיד מבקש העברה למסלול המקביל תוך שינוי תדר ה- ILS (בדרך כלל עדיף להמשיך וויזואלית כי אין זמן, כל עוד אנחנו ב- VMC). אם אתה ב- IMC, זה יכול להוות בעייה, אבל אין מה לעשות.