בחירת מסלולים בFS9

igalep132

New member
בחירת מסלולים בFS9

למה הפקח בFS שולח את כל התנועה (נחיתות והמראות) לאותו מסלול (הכוונה היא נניח את כולם ל 1R כשיש לי גם את 1L ו36L בשימוש) למרות שכל המסלולים פתוחים גם פתוחים בAFCAD הן לנחיתות והן להמראות, עדיין כולם נשלחים לאותו מקום, שזה יוצר פקק ענקי תודה

LLEM

New member
ניסיון לענות

אני אומנם לא מבין ולא משתמש ב- AFCAD, אבל אולי המידע הבא יעזור לך: בסימולטור הדיפולטי הפקח שולח את המטוס למסלול הקרוב ביותר (גם מטוס נוחת וגם מטוס ממריא). אם ניקח למשל את שדה התעופה עובדה (LLOV), שם יש שני מסלולים מקבילים (ובתנאי שאכן שניהם שמישים), הפקח ישלח את כל ההמראות למסלול הקרוב ביותר (שהוא 02L/20R אם אני זוכר נכון) לעמדות החניה (אשר כולן נמצאות מערבית למסלולים), וזה לא משנה אפילו אם יהיו 20 מטוסים בתור. בנוסף לכך, גם יהיה תור ארוך בהמראות, הפקח יאפשר למטוסים המגיעים ממערב להשתמש באותו מסלול (02L/20R) לנחיתה, גם אם זה יגרום להחמרה בעיכוב ההמראות, מאחר שהוא הכי קרוב לכיוון ההגעה. בקיצור אין היגיון. מה שיותר קרוב, יותר טוב לפקח הווירטואלי.

igalep132

New member
נכון,

תודה על התשובה השדה שאני התכוונתי אליו הוא של אמסטרדם, וכנראה שאתה צודק, הוא מחליט לשלוח לפי הקרבה למסלול, למרות שיש 3 מסלולים פעילים לאותו כיוון זה יוצר עומס מטורף על ההמראה, כי גם את הנחיתות הוא מפנה לאותו מסלול... גם בFSX הפיקוח הוא לא הגיוני בלשון המעטה ?או ששם יש שיפור בפיקוח ?

LLEM

New member
לא בדקתי ב- FSX אם זה קיים

אבל אני חייב להוסיף פה משהו: אומנם הסימולטור בעייתי בעניין הזה, אבל החבר'ה שעשו אותו דווקא נתנו פיתרון לבעיה בדרך יצירתית: במקרה של מסלולים מקבילים יש לך את האפשרות לבחור את המסלול, בו אתה מעוניין להשתמש (גם בהמראה וגם בנחיתה). אני אתן לך כמה טיפ שאני משתמש בו: האזנה לקשר. פה אני נותן לך את זה כטיפ, אך דע לך שזה חשוב מאוד במציאות ולפעמים אף חובה. תמיד מומלץ להאזין לקשר, גם אם מה שנאמר לא קשור אליך. כיצד זה יעזור במקרה שלנו? אם אתה לפני הסעה להמראה, האזן לקשר וכך תדע איזה מסלול הולך להיות פקוק. מה שצריך לעשות זה פשוט לבקש מסלול אחר. דרך נוספת היא להתבונן בדפית ההסעה של השדה (אם יש לך כזאת) ולהעריך לאן יישלחו רוב המטוסים. אם אתה לפני נחיתה, כאן העניין טיפה מסובך, מאחר שנכנס כאן גורם נוסף, שעלול להפריע לך: זמן מוגבל. את ההחלטה על שינוי המסלול תהיה חייב לקבל, רק כאשר אתה על תדר המגדל, תדר שאיתו משתמשים מיילים ספורים לפני נחיתה. ברגע שאתה על התדר, המשך להאזין אחרי השידור שלך. אם אתה שומע שיש לפניך מטוס ססנה בפיינל קצר ואתה מטוס בואינג, הרי אין מצב שהוא יספיק לפנות לפני הנחיתה שלך, ואתה בוודאי תלך סביב. באותו רגע אני אישית מיד מבקש העברה למסלול המקביל תוך שינוי תדר ה- ILS (בדרך כלל עדיף להמשיך וויזואלית כי אין זמן, כל עוד אנחנו ב- VMC). אם אתה ב- IMC, זה יכול להוות בעייה, אבל אין מה לעשות.

igalep132

New member
השאלה שלי הייתה

למה הוא לא מפנה גם את המטוסים של PAI ל מסלולים אחרים, ואיך / האם בכלל ניתן לשנות את זה שהוא יםנה גם אותם תודה בכל מקרה

almogi

New member
אפשר לעשות את זה אבל זה לא פשוט...

השיטה היא ליצור מה Star AFD באמצעות AFCAD2. קובץ ה AFD מתאר לסימולטור את המסלולים השונים וכמו שכתבו למעלה לפי הקובץ הזה הוא מחליט לאן לשלוח מטוסים. בעיקרון - FS9 ישתמש רק במסלול אחד להמראות / נחיתות גם אם לפי כיוון הרוח ניתן להשתמש ביותר מאחד, אפילו אם הם מצטלבים זה בזה ולא מקבילים. למשל - אם הרוח באה מ 110 ובשדה יש שני מסלולים - 10 ו 12 המצטלבים זה בזה - ניתן בעיקרון להמריא משניהם אלא ש FS9 ישתמש רק באחד. קובץ STAR בעצם 'עובד' על הסימולטור וגורם לו לחשוב שהמסלול השני לא נמצא באותו שדה תעופה אלא בשדה תעופה אחר. יצירת STAR כזה היא מסובכת ודורשת הכרות טובה עם FS9 ועם AFCAD2. למזלך ג'ים וייל (ממציא השיטה) כבר יצר קובץ כזה עבור סחיפול (ועבור עוד כמה וכמה שדות תעופה) ואתה יכול להוריד אותו מכאן. ולגבי מה שנכתב על הצסנה האיטי שלא יספיק לפנות מסלול - ראה הודעה שלי מלפני כמה שבועות לגבי פתרון בעיות AI מעצבנות (מטוגלנת) א.

למעלה