בחירת מכשיר

ekrako76

New member
בחירת מכשיר

שלום לכולם! אני רוצה לקנות מחשב כף יד (לא משנה לי פאלם או פוקט פיסי) הדברים החשובים לי שיתמוך ב-WIFI יקליט MP3 מהמיקרופון יומן מיילים קבצי וורד וכו' רציתי לקבל המלצה על המכשיר שייענה על הצרכים שלי ולא יהיה יותר מידי יקר

lidor30

New member
אתה יכול להביא מכשיר מארה"ב?

אם כן, קח את ה-Dell Axim X30 High או Low שכוללים מעבדים מאוד חזקים, WIFI, BT ואת מערכת ההפעלה החדשה ביותר.

mikeoreli

New member
בארץ? אין.

300$ זה מחיר נמוך. אם יש מישהו שטס לארה"ב ויכול להביא לך מכשיר, אז הDell Axim X30 יכול להיות טוב מאוד בשבילך. ב300$ שם אפשר לרכוש את הדגם של ה324 מה"ץ עם WIFI וBT. ב50$ יותר אפשר לנסות למצוא שם את הדגם עם ה624 מה"ץ. אם מדובר על קנייה בארץ, אז מכשירים אלו עולים החל מ2000 ש"ח.

2cookie

New member
הדגם עם ה312 מגה הרץ

עולה 237$, הדגם עם ה624 עולה 289$ אם אני לא טועה.

shklar1

New member
המבצע הזה נגמר ממש עוד כמה ימים...

אבל אני בטוח שהמחיר לא יהיה הרבה מעבר ל-300$, הוא ישאר באיזור הזה

2cookie

New member
נו, וגם המבצע הקודם

(הHIGH עלה $314 לפני ה289$) נגמר וישר לאחריו המחיר ירד עוד יותר, ניתן לשער שהמחיר יירד עוד טיפה

shklar1

New member
מהפה שלך לגברת למעלה ../images/Emo68.gif

אני מקווה שהיא לא כועסת עלי

mikeoreli

New member
מעניין למה

בכל מקרה, נראה כי המכשיר הזה עדיין יותר כדאי מהאייפקים החדשים (למעט ה4700 עם הVGA וה6300 הסלולארי שבקטגוריות אחרות). לכן זו שאלה טובה למה הם מורידים מחירים. לדעתי זה לא הכי כדאי לשלם 200 דולר יותר עבור מצלמה מובנית ומעבד יותר חלש. לכן לדעתי, אם מישהו לא מתכוון לרכוש מכשיר עם סלולארי או עם VGA, הDell Axim X30 זו הבחירה הנכונה עבורו.

2cookie

New member
לדעתי הX30 מתאים כמעט לכל אחד

חוץ מלאלו שבאמת צריכים VGA. כי מה המכשיר הזה לא עושה? אפשר להוסיף מצלמה, GPS, לקשר לסלולארי, יש BT, WIFI, המעבד מתאים לכל יישום והמערכת חדשה מה שמבטיח תאימות ליישומים עתידיים. אני לפחות ממש מרוצה
(חוץ מהעיצוב
)

federbar

New member
ולדעתך... מוצדק לשלם עוד 60 דולר..

על המעבד היותר מהיר? או שזה מיותר לחלוטין? למיטב זכרוני האצת את המעבד לאיזה שבוע. זה היה מורגש?

2cookie

New member
זהו, שה312 מגה הרץ הם הגבלה

שDELL עשתה כדי למשוך משתמשים לHIGH. ניתן להאיץ את המעבד עד ל520 מגה הרץ, ההבדל הוא שמיים וארץ, רק שיש בעיות תאימות כאלו ואחרות עם התוכנה, שאני מקווה שיסתדרו.

AYELET1

New member
הבעיות הן עקב הלנדסקייפ לא?

יש להניח שבהדרגה כל או רוב חברות התוכנה יוציאו עדכונים למ"ה החדשה

2cookie

New member
הבעיה עם הספציפית הזו היא העברית

והבעיות לעברית נגרמות... אתם כבר יודעים

מענין לענין בענין דומה../images/Emo92.gif

אם תמיכה בעברית ואפשרויות עברית זה פרמטר חשוב עבורי האם עדין ה X30 הוא האופציה המומלצת אפילו יותר מהאיפקים החדשים? מה שאני מצפה מהמכשיר הוא אפשרויות אינטרנט ודואר דרך BT כולל בעברית ( מה שאין לי היום ב CLIE ) אין צורך חשוב בMP3 או במצלמה ( נחמד כשיש כמו בCLIE אבל כמעט ולא משתמש ) אפשרויות חיוג ודיבור בטלפון דרך BT . כל תכניות החלונות בעברית ותוכנת ניווט . אפשרויות הרחבה עדיף את היותר מיתקדמות ועדיף יותר מ 1 . ולכן מה שעומד על הפרק זה או 2210 ואולי X30 ואולי ביכלל עדיף להמתין ל6300 מכשיר סלולרי אבל שוב אחד הפרמטרים הגדולים זה תמיכת המכשיר או יותר נכון יכולות המכשיר במיוחד הדואר בעברית כי רוב המיילים שלי הם בעברית וזה חשוב לי. בהנחה שמחיר הוא שיקול מישני ואין לי מיגבלה להביא מחרתים מכשיר מארה"ב על מה הייתם ממליצים לי ללכת? הי תודה לכולם מראש.

mikeoreli

New member
תשובות

לדעתי, הX30 צריך להתאים טוב מאוד. לגבי אפשרות ההרחבה תהיה קצת מוגבל שכן יש לו רק SDIO ולא CF, אבל בכל מקרה, לדעתי המכשיר מתאים וטוב מאוד ויותר כדאי מהIPAQים המקבילים החדשים שהרבה יותר יקרים. לפי מה שהבנתי, הם יותר יקרים משום שHP הכניסה להם איזו תוכנה שמשפרת את אפשרויות המולטימדיה וכן וידאו זורם. השאלה היא גם מה איכות הWIFI של המכשירים יחסית לזה של דל. לגבי ה6300, אל תצפה למכשיר בארץ בזמן הקרוב. לXDA2 לקח קצת פחות משנה עד שקיבל אישורים. בכל מקרה, המכשיר משווק של ע"י T-Mobile ולא ידוע אם ה SIM שלו נעול ולגבי התחייבויות ל T-Mobile ועוד... לגבי עברית - העברית של PDAC לא עובדת בכלל. העברית של אירון עובדת עם פה ושם כמה בעיות (לפי הדיווח של קוקי ועוד משהו לגבי PDAC). אני יצרתי קשר עם אירון והם אמרו שהם הולכים להוציא עדכון בקרוב (השאלה כמה זה קרוב?) לתמיכה במערכת ההפעלה החדשה.

2cookie

New member
מכשירי הIPAQ החדשים

יתמודדו עם אותן בעיות מבחינת העברית. אבל כפי שכתבתי, חוץ מהתנגשות בתוכנות מסויימות שמתקינות שלוחה במסך ההגדרות וממשק עברי שאי אפשר לקרוא לו ככה ממש, הכתיבה והקריאה של עברית אינה בעייתית. ניצול שרשור- האם יש דרך להתקין פונטים נוספים בעברית לפוקט?

למעלה