בחירת מטפל

יצביך

New member
בחירת מטפל

שלום, אני עומד בפני בחירת פסיכולוג. רציתי לשאול מה כדאי לברר? איך אפר לבדוק התאמה? הםא יש לכם המלצות על מישהו שמוכן לבדוק אפשרות להשתנות אבל בעדינות?

ללא נושא

אם היה לי מידע בעניין פסיכולוגים בשמחה הייתי עוזר לך.‏ אבל יש פורומים שאנשים שם יעזרו לך יותר כאן כולם סתם הו ואים מסכנים,‏ אאאאא אופס כאן כולם הומואים מאושרים שלא צריכים ולא יצטרכו פסיכולוג בחיים.‏ בכל אופן כך זה נראה.‏ לפי הגיל שלך בפרופיל אתה נראה אדם צעיר,מה קרה.‏?למה אתה צריך פסיכולוג.‏? ר` נחמן היה אומר שהשמחה היא התרופה לכל המחלות תאמין לי תהיה שמח ושלם עם עצמך ולא תצטרך לרופאים שאדם שמח צתרחקים ממנו כל המחלות והמרות למיניהם,אשמח לדבר איתך במסרים ווו...ברוך הבא לפורום,‏ נשמח לשמוע עליך קצת.‏ ואחזור על הכלל הידוע שלנו שהרבה זמן לא הוזכר כאן בפורום,‏ אאאא בעצם נראה מי זוכר את הכלל שלנו.‏ ?‏

פסיכולוג לא יעזור לך "להשתנות".

מאז שהוציאו את ההומוסקסואליות מספר ה-DSM, שהוא המדריך הבינלאומי המגדיר את ההפרעות הנפשיות, הפסיכולוגים מתייחסים להומוסקסואליות כאל נטייה טבעית ונורמלית בהחלט. כך צריך להתייחס אליה. הומוסקסואליות (בנוסף לנטיות מיניות נוספות) קיימות מאז ומעולם במינים רבים של בעלי חיים ובעיקר ביונקים. אלוהים ברא אותך כזה מסיבותיו שלו, ואל לך להתערב בכך ולנסות לשנות. אם אתה סבור שאתה צריך פסיכולוג כמישהו לדבר איתו, תוכל לפנות דרך קופת החולים (במידה ואתה בגיר) למוקד המידע, שיפנה אותך להמשך טיפול. כך תהנה מההשתתפות הקופה (אם יש לך ביטוח משלים). בד"כ יפנו אותך לפסיכולוג ממיין, שיתן לך רשימה של פסיכולוגים קליניים מומחים באזור שבו אתה גר. כך גם תקבל הנחה משמעותית. אם אתה צריך יעוץ נוסף / שאלות, תוכל לפנות אליי. אני עוסק בתחום הפסיכולוגיה.

conc2

New member
ה- DSM הוא לא מדד לכלום

ההחלטה האם נטייה מינית תכנס או לא ל- DSM שרירותית לחלוטין, ואינה משרתת מטרה רפואית ברורה. ה- DSM הוא פשוט עריצות של הפסיכיאטריה. דרך לדחוף אנשים שאנחנו לא אוהבים מחוץ לחברה.

גם אני חושב כמוך

אבל עצם הוצאת ה"הפרעה" (כביכול) הומוסקסואליות מהספר, משמעה שפסיכולוג לא יכול להתייחס לזה כבעיה בשום פנים ואופן.

ItsikH

Member
לא אם המטופל רואה בזה בעיה המשמעות היחידה של ההגדרה הפורמלית הזו היא שהמטפל לא יכפה על המטופל את האבחנה שזו הפרעה, עדיין מטופל שמגיע עם קונפליקט קיומי (בין שתי זהויותיו, הדתית והמינית) - יש לו בעיה, ואחת הדרכים לנסות ולפתור אותה היא לברר איתו אם הוא מסוגל "להשתנות" במסגרת זהותו המינית, אין בכך כל פסול, אבל המטופל חייב להכיר בגבולות השינוי שהן האישיות שלו.

ItsikH

Member
המשמעות המעשית היחידה החשובה היא שהמטפל לא יתייחס להומוסקסואליות כאל הפרעה. אף מטפל בר דעת לא יאמר לך "הי, תשכח משינוי", אבל נקודת המוצא בטיפול צריכה להיות תהליך של קבלה עצמית, כשהמטופל צריך להביא בחשבון שמה שלא יגלה במהלך הטיפול - כי הוא מגלה, לא משתנה - זה הוא ולא אחר. כלומר - המטפל לא משנה אותך, רק עוזר לך ללמוד את עצמך יותר, ה"שינוי" הוא בגבולות הזהות שלך ולכן אינו שינוי של ממש, לא תוכל להפוך מאדם אחד לאדם אחר בעקבות טיפול, לא ניתן לבצע "השתלת אישיות". לכן, אם מטופל מגיע למטפל מתוך מטרה להשתנות, מטפל אחראי יתחיל בהכרה בגבולות הטיפול כי שינוי יכול להיות רק בגבולות הזהות של המטופל.

ItsikH

Member
ובענין הDSM, פירוש ההחלטה להוציא את ההומוסקסואליות ממנו, בדיוק לפי טענתך ../images/Emo41.gif, הוא שמעתה המטפל לא יכפה עוד על המטופל אבחנה של הפרעה בגלל נטיה מינית, זה הכל, ולפי תאורך ודאי שטוב שכך (כל מה שיוצא מהDSM הוא לטובה...). ../images/Emo41.gifאני לא לגמרי מקבל. ממש כמו הלכה... הטקסט הופך לכלי בידי המשתמש בו, אם מטפל יידע להתייחס לDSM בהסתגויות הנדרשות הוא יוכל להיות כלי יעיל, בפועל הוא לעתים קרובות מדי מה שתארת.

לי יש...

אני הייתי בטיפול אצל פסיכולוג בי"ם, אני אשמח לתת לך את המספר.. אני הפסקתי מיוזמתי את הטיפול לאחר 3 מפגשים.. אולי בעתיד אני אמשיך ללכת... שיהיה שבוע טוב!!!

Harry J

New member
אין לי הרבה ניסיון

חשוב לברר שמדובר באמת בבן אדם מוסמן ובעל ניסיון. חשוב לבחון את ההתמחויות שלו ובאיזה בעיות הוא מטפל. לנסות לברר באינטרנט ולקרוא. צריך גם קצת (הרבה) סבלנות כדי לבנות מערכת יחסים של אמון בין מטופל למטפל. לנסות לבדוק עם יש כימייה במפגשים הראשונים. להיות פתוחים ולדעת שבאים כדי לעבוד על המצב ועל הבעיות האישיות ולא כדי למצוא איזה כותל מערבי אנושי שיהנהן בהבנה באמפטיות.

תחשוב שזה חבר, צריך להיות חיבור

זה לא קורה בפעם הראשונה: אני ממליצה לפחות בהתחלה: 1) לערוך פגישת הכרות 2) תיאום ציפיות 3) נסה להבין אם נוח לך עם המטפל ((4) הייתי ממליצה לך לפנות למרכז לבריאות הנפש הקרוב לבתך מכמה סיבות: א) זה חינם ב) הם עורכים 4 מפגשים שבהם יש מבחנים שונים ומגוונים כדי למצוא את הטיפול שהכי מתאים לך ג) יש להם ניסיון והם מעולים ד) אני מכירה הרבה שזה הועיל להם
))

הומו לא צריך פסיכולוג

אין כל תיעוד שנטיה מינית אי פעם השתנתה אצל מישהו כך שמדובר בזריקת זבל לפח האשפה. כמובן שזכותך לבזבז את כספך וכוחותיך כראות עיניך. צריך אולי פסיכולוג כדי להבין שהנטיה אינה ניתנת לשינוי, איך לחיות איתה ולהשלים עמה. הבלבול והדכאון הן כל עוד אדם מצוי בארון וחושב משום מה שאפשר להשתנות. אבל אתה כנראה לא מחפש פסיכולוג עבור זה. כך ששוב אין טעם בהליכה לפסיכולוג. בהצלחה

בדרך כלל.‏ ..‏ ‏

איני מסכים עם דיעותיו של תל אביב ‏10.‏ ‏‏[כשם שפרצופיהן שונים כך דיעותיהן שונות‏] אבל הפעם אני מסכים עם חצי מדבריו.‏ זאת אומרת:‏ הומו לא צריך פסיכולוג.‏ נקודה!‏.‏ הומו לא צריך שום טיפול,אבל בסופ דבריו הוא שהומו צריך פסיכולוג כדי לדעת שהוא לא יכול לצאת מזה.‏ אני חולק אפשר לצאת מהנטייה המינית סופסופ זה מידה כמו כל המידות ואפשר לעבוד עליה כמו שעובדים על קנאה,כבוד,גאווה,קמצנות,וכו` אפשר לעבוד על המידות ולנצח.‏! אבל פסיכולוג לא צריכים מי שירצה אני יהיה הפסיכולוג שלו תמורת תשלום סמלי....‏ אוהב את כולכם.‏ ‏

למעלה