בחירת מטפל

מורטלש

New member
בחירת מטפל

שלום רב לאחר טראומה שעברתי (טראומה בריאותית עליי לציין) החלטתי ללכת למטפל (קוגנטיבי התנהגותי) , עד שבחרתי אותו לקח לי זמן, הייתי בפגישה ראשונה והסברתי כמובן את המצב שיש לי גם חרדות שאני מפחדת שחלילה המצב יכול לחזור למרות שנאמר לי מפורשות ע"י הרופא שלי שלא, אז הוא אומר לי דבר כזה " אני לא רוצה להפחיד אותך אבל מצב כזה כן יכול לחזור ואת צריכה לדעת זאת , זה כמו שבן אדם לא יכול לצפות מה יקרה לו" לא הבנתי את פשר ההערה הזאת ושאלתי מדוע בכלל הוא אומר לי דבר כזה אז הוא אומר "אני יודע שאת נמנעת מלעשות משהו מסוים שהוא מה שיכול כן להזיק לך (אני נמנעת מלספר פה בפורום בשל חשיפה) אבל אף אחד לא יודע מה יקרה לו גם אני לא" המשפט הזה דיי חיזק לי את החרדה ולא הוריד אותה , זהו מפגש ראשון , אינני מכירה את השיטה ולכן אינני יודעת אם הוא פעל נכון או למה הוא אמר זאת. מה דעתכם?

גרא.

New member
מורטלש,כנראה הוא התכוון בדבריו לומר לך,שאין

ערבות,שמצבי החרדה לא יחזרו למרות הטיפול שאת תעברי.במילים אחרות,אין אחריות על טיפול פסיכולוגי. בכל מקרה,את יכולה במפגש השני,לבקש ממנו להסביר למכ כיוונו דבריו.אחרי הכל הוא שאמר ,והוא שיודע הכי טוב,מה מה המשמעות.

אני חושבת שהוא התכוון לומר

שאי אפשר לדעת מה יוליד יום. יתכן שהמצב יחזור ויתכן שלא. יש דברים שאיננו יכולות לשלוט בהם או לצפות אותם. אילו עובדות החיים. מכאן אפשר להתחיל לבדוק ולטפל בחרדות, ולהשפיע במקומות בהם כן יש לנו שליטה. אני לא חושבת שיש בעיה עקרונית עם מה שהוא אמר. אבל מצד שני, אם לאורך זמן, את רואה שאינך מצליחה להעזר בו, זה לא משנה אם הוא פעל "נכון" או "לא נכון". מה שמשנה הוא, מה נכון עבורך. גם אני חושבת שכדאי לדבר איתו על התחושות שהמשפטים שלו מעוררים בך, ואולי לבקש ממנו הבהרה, ולבדוק איתו איך אפשר לעבוד באופן שיפחית את החרדות שלך ולא יגביר אותן.

למעלה