בחירת מזון לכלבה

נטלי22

New member
בחירת מזון לכלבה

בוקר טוב,

אימצנו אתמול כלבה בינונית+ בת כשנה+, קייסהאונד מעורב עם עוד משהו.
לא ידעו לספר לנו על הסטוריה שלה, אבל היא מאוד רגועה ונראה שגם מחונכת לצרכים. מאוד רזה וכחושה. עברה עיקור לפני כשבועיים.
הוטרינר ביקש לראות אותה לא לפני יום רביעי, כדי שאם יש מחלה כלשהיא שדוגרת מהמכלאה, הוא לא יפספס אותה בבדיקה מוקדמת מדי.
רק היום הסכימה לאכול קצת מהבונזו שקיבלנו עבורה. לא מסכימה לאכול חטיפים או ללקק חמאת בוטנים מתוך קונג. לפחות שותה בקביעות.
לדעתנו מדובר בעניין של הסתגלות והיא תחזור לאכול בקרוב.
רצינו לבקש המלצה על מזון איכותי שניתן לקנות לה שיעזור להעלות אותה במשקל בצורה בריאה.

לעזרתכם אודה...

נטלי

שירן ל11

New member
זה שהיא לא רוצה גם חטיפים זה קצת מדאיג

אם זה ממשיך ככה גם היום, הייתי מרימה טלפון לוטרינר להתייעץ.
בנוגע למזון שהיא תעלה במשקל- לא בונזו... הוא מתעכל בכמויות נמוכות ורובו פשוט יוצא כמו שנכנס וגורם ליציאות מרובות :\
ממליצה על מזונות איכותיים יותר בלי תירס וקמחים שלא מתעכלים:
אקאנה סינגלס/ ריג'ונל, נאו, גו, אוריג'ן, טייסט אוף דה ווילד, N&D, מריק, פטקיינד, נוטראם ללא דגנים...
שכחתי משהו? :)
עם חלבון איכותי היא תעלה קצת במשקל.
מזל טוב על האימוץ! תנו לה שבוע-שבועיים להיפתח, אני בטוחה שעם כל הפינוקים שחיכו לה אצלכם היא תפרח מהר

נטלי22

New member
תודה רבה. היום כבר אכלה קצת וגם מכרסמת עצם-חטיף כזו.

תודה רבה על כל האינפורמציה.

נטלי

אנ1נא

New member
אני רק הערה...

כל החלפת מזון רצוי מאד לבצע בהדרגתיות, כלומר לערבב לאורך שבוע-שבועיים תחילה מעט מהמזון החדש והרבה מהישן, ולשנות יחסים בהדרגה לטובת החדש עד להחלפה מלאה. החלפה חדה בין סוגי מזון שונים עלולה לגרום לקשיי עיכול (זמניים אמנם אבל ניתנים למניעה בקלות).

נטלי22

New member
תודה רבה. אנחנו יודעים, אבל בכלל לא בטוח שזה האוכל הרגיל

שלה. היא היתה בעמותה זמן קצר מאוד וכנראה הגיעה מבית כלשהוא, שכן היא מחונכת לצרכים ומאוד ממושמעת. בהתחלה חשבנו שהיא לא אוכלת בגלל שזה אוכל שהיא לא רגילה אליו, אבל עכשיו אוכלת אז אולי זה היה בגלל הלחץ של שינוי המקום.
בכל מקרה נשנה בהדרגה. תודה רבה

למעלה