בחירת מוסד

yoave23

New member
בחירת מוסד

היי,
אני מפתח .NET עם 6 שנות ניסיון ולאחרונה החלטתי להתחיל לימודי מדעי המחשב ע"מ שאוכל לפנות למשרות יותר "נחשבות" / מתגמלות (זאת לאחר סקירה של דרישות הסף של משרות מסוג זה שמפורסמות באתרים שונים). לאחר בירורים התחלתי מכינה במתמטיקה ב HIT מתוך כוונה לעשות שם את התואר אך לאחר מחשבה נוספת עלתה ההתלבטות שאולי עדיף לי ללכת ללמוד בפתוחה.
שאלתי היא מה עדיף מבחינת יוקרה של התואר, אינטנסיביות של הלימודים (אני נשוי +2) ובכלל מהלימודים עצמם והידע שניתן להפיק מהם. אשמח לקבל את חוות דעתכם בין אם למדתם באחד מהמוסדות הנ"ל ובין אם לא.
תודה רבה!

rj111

New member
עדיף ללמוד בפתוחה

תואר מהפתוחה נחשב יותר ממכללה.

BravoMan

Active member
אם אתה מתעקש ללמוד, הפתוחה היא האופציה הטובה ביותר

במצבך - היא גם נחשבת בקרב מעסיקים וגם מאפשרת לך גמישות מרבית.
&nbsp
אבל שים לב!
אתה צריך משמעת עצמית מאוד גבוהה כדי לסיים שם תואר.
&nbsp
באופן אישי, הייתי לפני כמה שנים במצב דומה לשלך - היה לי מספר שנות ניסיון בפיתוח, ולא היה תואר. אז התחלתי בפתוחה, אבל לא הצלחתי להתמיד.
&nbsp
בסוף, פשוט המשכתי לעבוד וללמוד לבד מה שעניין אותי.
עם כמות ניסיון כמו שלך, להערכתי לא צריכה להיות לך בעיה למצוא משרה טובה מאוד גם בלי תואר, למרות דרישות הקדם שנוהגים לשים במודעות.
&nbsp
אולי כדאי לך דווקא להשקיע זמן ומאמץ בלימוד והתנסות בטכנולוגיות לא מיקרוסופטיות.
&nbsp
אני לא בטוח באיזה תחום בדיוק של NET. אתה נמצא (Web \ Destkop) אבל רוב העולם משתמש בדברים יותר מעניינים היום.
&nbsp
בכל מקרה,
בהצלחה!

yoave23

New member
תודה על התגובה

אבל דברים יותר מעניינים מ .NET?
לא מאמין שיש דבר כזה, והתנסיתי כבר לא מעט ב JAVA ו NODE.
אתה אולי מתכוון לדברים שיש להם יותר ביקוש או משכורות יותר גבוהות.
בכל מקרה, אני לא חושב שזה דיון שכדאי לפתוח בפעם המיליון בערך...
ושוב תודה :)

BravoMan

Active member
דווקא אין לי בעיה לפתוח פה בעוד מלחמת

קודש "השפה של מי טובה יותר".
&nbsp
לפעמים משתחלים בוויכוחים האלה גם דברים מעניינים או שימושיים

&nbsp
אבל ספציפית כן - יש טכנולוגיות שהן חמות היום והמשרות בהתאם.
אני לא יודע עד כמה עמוק נכנסת ל-NET., אבל רוב המתכנתים היום מחזיקים באמתחתם מספר כלים, ומי שדואג למומחיות יותר רחבה (גם עם זה על חשבון עומק במידה מסוימת), פתוחות בפניו יותר דלתות בלי שום קשר לתואר.
&nbsp
JS, עם כל השנאה שלי אליה, נמצאת היום בכל מקום. זה לא רק node.
לא יודע מה בדקת ב-Java, אבל בעוד שבשרתים יש לה מתחרים רציניים, היא די שולטת בתחום המובייל.
ואז כמובן יש דברים נחמדים כמו Python, אפילו PHP עדיין נפוץ מאוד.
&nbsp
אגב, על הדרך, כדאי גם להכיר פלטפורמות אחרות.
Linux כבר מזמן לא מילה גסה, אפילו MS מכניסים BASH ל-Windows שלהם

הפתוחה יוקרתית יותר
אבל הסיכוי שלך לסיים שם תואר תוך כדי עבודה במשרה מלאה ותחזוק משפחה עם שני ילדים הוא אפסי, ובכל מקרה לא ברורה התועלת שתצמח לך. דרישות הסף למשרות, במקרים רבים, הן המלצה בלבד.

למעלה