בחירת מוסד לימודים

• פותח הנושא AMT
  • פורסם בתאריך

AMT

New member
בחירת מוסד לימודים

שלום לכולם וחג שמח!!! רציתי לשאול באיזה מוסד לימודים כדאי ללמוד את המקצועות מדמ"ח או הנדסת מחשבים\הנדסת מחשבים ותוכנה לאיזה מוסדות הכי קל להתקבל בסגרת העתודה במקצועות האלה ובאיזה מוסדות אפשרי בכלל ללמוד את המקצועות הנ"ל שאלה נוספת: בטופסי ההרשמה לעתודה, אם נניח אני רוצה ללמוד הנדסת מחשבים ותוכנה, אז אני צריך לרשום הנדסת חשמל או הנדסת מחשבים ותוכנה? ואם אני רוצה ללמוד הנדסת מחשבים ותוכנה או הנדסת מחשבים רגיל אז אני צריך לרשום את זה בשתי עדיפויות, כלומר אני לא יכול להכליל את זה בהנסת חשמל? תודה מראש וחג שמח
!!!

J3di

New member
תשובה

יש כמה מוסדות שאתה יכול ללמוד אותם ואם אני לא טועה הם מפורטים בחוברת של עתודה, תבחר מוסד שיהיה לך נוח להגיע אליו, ושאתה יודע שהוא מוסד טוב ותבדוק אם יש בו את האפשרויות שאתה רוצה... אם אתה רוצה ללמוד הנדסת מחשבים אתה צריך לרשום הנדסת מחשבים ולא הנדסת חשמל, תסתכל בהתחלה של החוברת יש רשימת מקצועות שאתה יכול לרשום אותם, כל מקצוע כזה או מסלול יכול להחשב כעדיפות נפרדת.

takeitez

New member
התשובה המלאה...

תראה ישנם שלושה מוסדות מרכזיים להנדסה שהם הטכניון אונ´ בן גוריון בנגב ואונ´ תל אביב. האוניברסיטאות האחרות לא מלמדות הנדסה...(למעט שלוחה של בר אילן אם אני לא טועה) בכל מקרה, הטכניון הוא מוסד שמתמחה אך ורק במדעים והנדסה (אך גם יחסית קשה להתקבל וללמוד שם) אולי זה שיקול. בטכניון הנדסת מחשבים הוא מסלול בהנדסת חשמל או מסלול במדעי מחשב (כלומר אתה רושם מדעי מחשב או הנדסת חשמל) או מסלול משותף (הנדסת חשמל). בשאר המוסדות זה פשוט הנדסת מחשבים... (בכלל אני ממליץ להירשם להנדסת חשמל מה שמאפשר לך מגוון רב יותר של אפשרויות התמחות, הנדסת חשמל כיום=" אלקטרוניקה, מחשבים, תקשורת"!!!!!!) אך אל תבחר במוסד רק בגלל שיקולי מעמד וכו´... תבחר לפי מה שחשוב לך ואל תזלזל בשיקול של חיי חברה באוניברסיטה... הייתי ממליץ לך לבחור או את אונ´ בן גוריון (שלא רעה במאומה מהטכניון) או את הטכניון ולבחור בעדיפות ראשונה את המוסד שכמעט ובטוח תקבל בו מעונות!!!!! המעונות מעניקים לך שייכות רבה יותר לאוניברסיטה מה שמשפר בהרבה את ארבעת השנים.... (הסיבה שלא ציינתי את אונ´ תל אביב היא משום שהיחס לתלמידים שם נחשב ליחס הגרוע ביותר).

H20

New member
עוד מוסדות שמלמדים הנדסה

אמנם באוניברסיטה העברית אין בית ספר להנדסה (מוזרים שכמותם) אבל יש לימודים לתואר ראשון בהנדסת מחשבים. נוסף לכך, לאחרונה נפתח בית ספר להנדסה בבר-אילן וניתן ללמוד בו הנדסת מחשבים והנדסת חשמל. הרמה, עפ"י בוגר טכניון שכיום לומד שם לתואר שני ומתרגל, אינה מרשימה (אמר משהו בנידון ב- "קולי") מצטרפת להמלצה על מגורים בקרבת הקמפוס ועל הנדסת חשמל.

AMT

New member
איך אפשר לבחור באונ´ העברית לעתודה

בהנדסת מחשבים? הרי האונ´ העיברית לא מופיעה בחוברת מידע של העתודה תחת "רשימתמקצועות ומוסדות" בהנדסת מחשבים. אפשר לבחור מוסד שלא רשום בחוברת?

שמש27

New member
לא. אי אפשר לבחור מוסד שלא רשום.

ואם העברית לא רשומה - כנראה יש סיבה. בכל אופן - ברר בלשכת גיוס לפני שאתה ממלא סופית - אולי זאת טעות הדפסה או משהו.

Quanta

New member
האם יש לך עוד

פרטים על הרמה של הנדסה בבר-אילן? אני שוקל ללכת ללמוד שם?

למעלה