בחירת מגמות לתיכון

osher4566

New member
בחירת מגמות לתיכון

היי כולם, החלטתי לפתוח פה, כי אתם אנשים שכבר עברתם את זה, ויש לכם דיי ניסיון והייתי שמח לעצות, אני כבר מתוסכל מזה כרגע ההתלבטות העיקרית היא- מופת-כימיה\פיזיקה+ביולוגיה\מחשבים=10 יחידות תראו, היום בפגישה עם הרכזת, היא אמרה לי, שפיזיקה או כימיה אני יהיה חייב להשלים את החומר, הם התחילו את זה כבר בט' ויש חתיכת חומר. בנוסף היא אמרה,שכנראה במקום ל5 יחידות במת', אני אלך ל4 בכיתה שלה, כי התלמידים של ה5 יחידות התחילו כבר בכיתה ט' ללמוד את זה. בנוסף, באנגלית, הם הרבה הרבה מעלי בחומר. השאלה פה אם זה כדאי, יש לי פה מקצועות מדעיים, יש לי פה תכנית לימודים סבבה, אבל זו קריעת תחת שאין דברים כאלה כיתה י', כול הבגרויות, כול המבחנים, גם להשלים את החומר בצורה מטורפת? אני לא יודע אם אני מסוגל, ואם זה באמת שווה את זה. כיתה שנייה ערבית+ עבודת גמר= 10 יחידות פה הכול מעולה לי, חוץ מזה שאין לי מקצועות מדעיים ואני דיי מפחד שזה ידפוק אותי וחזק באונ' בגלל הבונוסים פה אני אלך ל5 יחידות במת', הכול בדרך רגילה, בלי לחץ, בלי לרוץ, כולל אנגלית, תכנית לימודים סבבה אבל שוב אין-לי- מדעיים וזה נשמע כול כך קריטי באונ'.. אני לא יודע מה אני עושה >< זה מבאס אותי בטירוף ומתסכל אותי, וכבר מתחיל להימאס, אני שנה שלמה מתחבט מה לבחור מה ללכת אשמח אם מישהו יעשה לי סדר, ויביא לי המלצות XD תודה XD

TOMYS1

New member
האופציה הראשונה הרבה

יותר איכותית ... אם וכאשר תסיים את התיכון עם ציוני בגרות טובים בכיתה המדעית יהיה לך הרבה יותר קל להתקבל ללימודים אקדמאים....

osher4566

New member
תגובה

כן, אני יודע שהיא איכותית אבל זה מעל גבול היכולת שלי להשלים חומר שנלמד בככ מואצות, זה פשוט יותר מידי. בחירת הכיתה שנייה תפגע בי בצורה רצינית?

TOMYS1

New member
....

היא לא תפגע בך...אבל בעתיד אם תרצה ללמוד הנדסה או משהו בסיגנון...

osher4566

New member
...

זה יפגע? ואם כן, באיזה דרך אני יוכל להשלים את זה קורסים, בתי ספר מיוחדים לא יודע.. הכול ><

לוגלו

New member
דבר ראשון

מלבד הטכניון שנותן למקצועות מדעיים בונוס גדול יותר, לדעתי הבונוס על 5 יחידות הוא זהה בלי קשר למקצוע. לא מאה אחוז אבל שווה לבדוק ושזה לא יהיה השיקול היחידי שלך. לדעתך תצליח להוציא את אותם הציונים בשתי האופציות? למשל אם תקח מצב של 70+- בשני מקצועות מדעיים באופציה א', מול 90+- בשני מקצועות מורחבים באופציה ב', הממוצע באופציה ב' יהיה גבוה יותר ולכן יפתח בפניך דלתות. גם לא ברור לי איך הם התחילו ללמוד לבגרות בכיתה ט'. ייתכן שמדובר רק בחומר "רקע", כמו פתירת משוואה ריבועית או מכניקה בסיסית ולהשלים את החומר לא יהיה קשה מדי? אצלי בכיתה ט' לא למדתי כלום.בי' וחצי מי"א בכלל למדתי 3 יחידות מתמטיקה ואת י"ב סיימתי עם 5 יחידות וציון יפה. באם אין אפשרות למצב "ביניים"? למשל ערבית/עבודת גמר+מקצוע מדעי אחד+5 מתמטיקה?

osher4566

New member
תגובה

כן, לגבי ההממוצע אני בטוח ! שבכיתה ב' יהיה לי ממוצע גבוה יותר, ויהיה לי בכיתה עצמה קל יותר, ואני גם אלך ל5 יחידות באנגלית ומת' הם התחילו ללמוד, כי זו כיתת מופת, זו כיתה מואצת, הכול מואץ, ביא' הם מסיימים ללמוד הכול ויש להם שנה חופשית כזאת ככה זה כיתת מופת ובגלל זה ההשלמה של החומר, תיהיה מטורפת בכול המקצועות הלוואי באמת שהלוואי, אבל אין לי, ואני צריך להתפשר וחזק על הכיתה השנייה, שאין לי שם מקצוע מדעי. בזמן\אחרי הצבא, אפשר להשלים בגרויות לא? במשהו מדעי, בהתאם למה (שאני אחליט בעתיד) להתחיל וללמוד, בלי עכשיו להטחן בחומר ולא לדעת מה אני עושה אני פשוט רוצה להרגיש שלם, ובנתיים זה לא ככה

TOMYS1

New member
עם

חמש יחידות במת' זה מדעי מספיק...ואם באמת יהיה לך ממוצע גבוהה לא תצטרך להשלים כלום!!

לוגלו

New member
אין ספק שכיתה ב' עדיפה במצב הזה

למעט מקצועות מסוימים (הנדסה דורש פיזיקה לדעתי?) אין שום הכרח למקצוע מדעי בבגרות וגם אם כן 5 מתמטיקה זה יפה מאוד כמדעי. באוניברסיטאות מסתכלים רק על הממוצע אפשר אחרי הלימודים, בצבא/אחר כך לגשת לבגרויות נוספות. הכרתי כאלו שהוסיפו לעצמם 5 פיזיקה אחרי הצבא. זה לא קשה ויש קורסים של 3 חודשים. פתאום אתה רואה שאת מה שלומדים בדר"כ בט-י-י"א-י"ב אתם לומדים ב3 חודשים וזה מכניס אותך לפרופורציות לגבי כל הלמידה בתיכון... בהצלחה

osher4566

New member
תגובה

אי אפשר לדעת אם הדרישות ישתנו.... >< אני מקווה שיהיה בסדר..>< ושכול הלחץ הזה יגמר כבר ויהיה מאחורי, כי באמת נמאס לי כבר לחשוב עלזה

sorina99

New member
לך עם מה שאתה מרגיש שיהיה לך טוב עכשיו

יש לך עוד כמה שנים עד שתצטרך להחליט איפה ללמוד.יכול להיות שתבחר במקצוע שבכלל לא תצטרך פיסיקה 5 יחידות. ואם תצטרך יש לך אופציה להשלים מאוחר יותר. יש המון מכונים שמציעים מסלולים של השלמת בגרויות. אם זה יותר מידי בשבילך להשלים חומר עכשיו אל תלחיץ את עצמך יותר מידי. אפשרות נוספת שאתה יכול לבדוק הוא להיעזר במורה פרטי שיעזור לך להשלים את החומר. שנת לימודים בבית ספר ממש מתחילה אחרי החגים. יש לך זמן לקחת מורה פרטי שיעזור לך להשלים חומר

למעלה