בחירת מגמה

mathall

New member
בחירת מגמה

שלום רב, אני תלמיד כיתה ט' ובימים אלו מתחילה ההרשמה למגמות שתחלנה בשנה הבאה. המגמות שאני חושב עליהן: א. טכ"מ (מחשבים) ב. רפואה ג. לחכות לשנה הבאה כדי ללמוד במגמת פיסיקה ההתלבטות שלי נובעת ממספר גורמים: 1. בשתי המגמות הראשונות שעות הלימוד רבות מאד 2. ב-ב' לא ניתן ללמוד פיסיקה 5 יח"ל 3. ב-ג' שמעתי שהרמה של הכיתה אינה גבוהה מאד (אני יכול להתקבל לכל המגמות בינתיים) בנוסף, אני מעוניין ללמוד פיסיקה משום ששמעתי שהדבר עוזר מאד בצבא. במה כדאי לי לבחור? תודה

H20

New member
באילו מקצועות לבגרות נבחנים בכל

מגמה?

mathall

New member
תשובה

א. במגמת רפואה - מדעי הבריאות, מדעי הרפואה וביולוגיה --- סה"כ 15 יח"ל ב. בטכ"מ - פיסיקה, מדעי המחשב (שפות תכנות וכו') --- סה"כ 15 יח"ל ג. מגמת פיסיקה --- 5 יח"ל פיסיקה

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif לך למה שמעניין../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

אותך... ולא פחות חשוב- לאיפה שתוכל להוציא את הציונים הטובים יותר.

nirshats

New member
תלוי מה אתה רוצה לעשות שתיהיה גדול

באופן כללי פיסיקה עוזר להכל וזה דבר שלומדים כמעט בכל מקצוע ריאלי (חוץ אולי מבמדעי המחשב) , אבל כדאי לך לפתוח אופקים שיעזרו לך לקבל החלטות בעתיד. אם אתה חושב שמשהו מעניין אותך - עכשיו הזמן לבדוק

mathall

New member
הבעיה היא ש:

לא ניתן לפרוש ממגמה ברגע שבוחרים אותה...

nirshats

New member
לא סוף העולם

ברור שאל תיקח משהו שאתה שונא. אבל אם יש משהו שאתה חושב שמעניין ובסוף מגלה שלא זה רק רווח כי אולי תעשה מגמה קצת מבעסת אבל תמנע מבחירות מוטעות בעתיד (שיעלו לך הרבה זמן כסף ועגמת נפש). ובאופן כללי אם שום דבר לא מעניין אותך במיוחד הייתי ממליץ על פיסיקה שבכל מקרה תצטרך ללמוד

nirshats

New member
אם אתה רוצה לבדוק...

בתור אחד שעשה בגרות במחשבים אני יכול לספר לך שזו בגרות די קלה ונחמדה אבל יש אנשים שפשוט אין להם את זה. לדעתי אם אתה חושב בעתיד על תעסוקה בכיוון של מדעי המחשב הזמן הכי טוב לבדוק את זה הוא עכשיו , הכי גרוע אתה תמיד יכול לעזוב את מחשבים ולהשאר עם פיסיקה לבד. מאידך אם אתה רק חושב על איך זה יקדם אותך כבר עכשיו יודע שמחשבים זה לא הכיוון אני מציע לך לוותר , בסך הכל הבגרות במדעי המחשב לא ממש משפיעה על תנאי הקבלה ולא ממש פותחת אפיקים (חוץ מאולי להתקבל כתוכניתן בצבא , אם זה מעניין אותך) דרך אגב בשביל לשפר ממוצע , וגם לידע כללי אני ממליץ על מגמה נוספת בהיסטוריה אם יש לכם אפשרות(אני עשיתי מחשבים+הסטוריה וממש נהנתי וגם זה העלה מאוד את הממוצע) בקיצור - פיסיקה אני ממליץ לקחת בכל מקרה , מדעי המחשב זה עניין של העדפות , אני הייתי לוקח את שניהם והכי גרוע פורש. (ואל תאמין לזה שאומרים ש"אי אפשר לעזוב מגמה" , אם אתה לוקח שתי מגמות תמיד תוכל לעזוב אחת)

mathall

New member
הפנמתי את מה שאמרת, רק עוד משהו:

למען האמת, שום מגמה מאלו שהאמרתי לא ממש ממש מעניינת אותי (היתה מגמה שעניינה אותי אבל מסיבות כאלו ואחרות אני לא רוצה ללכת אליה). בנוסף, אין לי ידע קודם במחשבים (איני יודע HTML ושפות תכנות) אז שאלתי היא: אם אני אבחר במגמה זו (אלו לא שתי מגמות - זה פיסיקה ומחשבים ביחד בתור מגמה) האם כדאי לי להתחיל ללמוד HTML ושפות אחרות, ואם כן, מה להתחיל? תודה!

nirshats

New member
וואלה לא מכיר

אצלנו לא היה כזה דבר פיסיקה ומחשבים ביחד , כמה יחידות לימוד זה? אם זה רק חמש כנראה זה אומר שהפיסיקה זה לא ממש פיסיקה ןהמחשבים לא ממש מחשבים ובמקרה כזה הייתי ממליץ ללכת על פיסיקה "רגיל" , ולהוציא ציון כמה שיותר טוב. אם זה 10 יחידות אז מין הסתם זה מתפצל לכמה מבחנים שכל אחד יכול להחשב גם כמגמה נפרדת, אבל אני באמת לא בטוח במה שאני אומר. בכל אופן בבגרות שלי במחשבים ממש לא למדנו שום דבר שמצריך ידע קודם , זה פשוט בנוי כלימוד של שפה (בד"כ פסקל הענתיקה) מהבסיס , ואחר כך מרחיבים ולומדים עוד כמה דברים קצת יותר מתקדמים , יש עוד יחידה אחת שצריך לדעת להשתמש בווינדוס ואקסל ואולי עוד יישומים , סך הכל לא משהו יותר מידי מתקדם ועם מינימום אינטיליגנציה לא נראה לי שצריכה להיות בעיה גם למי שלא יודע איך להדליק מחשב להצליח בבגרות הזו. עוד משהו - יש הבדל גדול בין לאהוב לגלוש באינטרנט ולשחק במחשב ואפילו לבנות אתרים , ובין לימודים של מדעי המחשב. בבגרות לא ממש לומדים משהו שנותן יכולת פרקטית אבל כן טועמים קצת ומבינים יותר טוב מה זה תכנות. אה - וגם תחשוב שוב על המגמה שעניינה אותך ואם ה"סיבות השונות" באמת מצדיקות לא ללכת אליה , כי הדבר הכי חשוב שאפשר ללמוד מכל בחירת המגמות הזו הוא את הנטיות של עצמך. ב ה צ ל ח ה

H20

New member
חבל שלא מאפשרים אצלכם ללמוד 5 יח"ל

פיסיקה ו-5 יח"ל מדעי-המחשב, כמו שאפשרו בתיכון שאני למדתי בו. אני בדעה שעדיף להתמקד בשני מקצועות מורחבים (בנוסף למתמטיקה ולאנגלית) ולהוציא בהם ציונים גבוהים מאוד, מאשר לעשות עוד ועוד יחידות שמוסיפות עומס ולא בטוח כמה תועלת יוצאת מהן. טוב, אבל זה סתם הרהור שלי.

nirshats

New member
אז תלוי...

שוב שאלה של אם אתה רוצה להרחיב אופקים לכיוון של מדעי המחשב ושל כמה אתה רוצה להשקיע בבגרות. (לדעתי עם כל הקושי והעומס זה עוד כלום לעומת מה שעושים באוניברסיטה ככה שכדאי להרחיב אופקים כמה שיותר , אבל כל אחד עם השיקולים והחיים שלו) מבחינת פתיחה של מסלולים - אני מאמין שזה יוכל לעזור לך להתקבל כתוכניתן בצבא , אבל אם כל מה שמעניין אותך זה ממוצע בגרות באמת חבל על ההשקעה - ובמקרה הזה הכי טוב להוציא ציון גבוה בפיסיקה ומתמטיקה. בהצלחה

לא צריך..

גם בשביל לימודים באונ' אתה לא צריך לדעת HTML... מה שכן, אם אתה כן נמשך לזה, ואתה נהנה ליצור דפי אינטרנט דקורטיביים או לתכנת משחקים או כל דבר אחר, זה תמיד יכול לעזור, אבל שום דבר לא הכרחי... ובכלל, יכול להיות שעדיף שתלמד את הבסיס קודם. (אני למשל קודם למדתי C++ בתיכון, ואז אחרי זה היה לי ממש קל לעבוד עם ACTIONSCRIPT של FLASH וכו..)

למעלה