בחירת מגזין ....

ירוןגפן

New member
בחירת מגזין ....

שלום אני לקראת בניה של ביית קרקע חדש . עדיין לא בחרנו אדריכל ועדיין אין לנו רעיון של מה לבנות . כדי שנגבש רעיות החלטנו לעשות מנוי על אחד המגזינים שמדברים על עיצוב הבית . אנו זקוקים להמלצה , איזה מגזין הכי טוב לנו , ( לקחת בחשבון שכרגע לדעתי עיצוב פנים פחות רלוונטי ) מה שאני מכיר זה : נישה ו בנין ודיור , אך אני בטוח כי יש עוד תודה מראש יג

בינא

Member
לא מומלץ לחפש במגזינים את בית החלומות

עדיף לנצל את חופשת השבועות ולהסתובב בשכונות חדשות של בנה ביתך במקומות שונים בארץ. כך גם תרוויחו טיול וגם תוכלו להגיע למסקנות ולצמצם למה שנראה לכם מתאים... היות ולא כתבתם באיזה אזור רכשתם מגרש...רצוי שתסתובבו באזור בו רכשתם את המגרש. אופציות נוספות לראות בתים גם מבפנים הוא לשוטט באינטרנט באתרים של אדריכלים, משרדי תכנון וכיו"ב. יש ספרים בנושא בחנויות ספרים וגם בהם כדאי לעיין...אבל לא במגזינים. אלה נוטים להראות את השונה והסוטה, בעיקר כדי להרשים/להדהים/להבחיל.

ענתש

New member
יש לי חברה שסיימה לבנות ואמרה

שכל חוברת כזו שקנתה עלתה לה עוד 10K דולר בבניה
דווקא חוברות זה מקום גרוע מאד מאד להתחיל ממנו... שם יש את כל מה שפלצני ויקר. מה שפלצני ויקר טוב לשבוע, לחודש, להשוויץ לשכנים. בשביל לחיות עם זה ? לא ממש צריך. ממליצה לכם לשבת ולמלא פרוגרמה בתור סוג של חשיבה ראשונה ואחר כך ללכת לאדריכלים, הם כבר יראו לכם מה הם בונים ויסתכלו על הפרוגרמה שלכם ויציעו הצעות ותמצאו שפה משותפת. הנה כמה קישורים שאולי יעזרו: הפרוגרמה שלי (בתור דוגמא למה זו פרוגרמה) והמלצה חמה על אדריכלית.

avi5199

New member
תלכו לאדריכל הוא כבר יתן לכם רעיונות.

ותבקשו לראות בתים בנויים שהוא תיכנן . אם נכנסתם לבית שהוא תיכנן, והרגשתם "בבית", האדריכל מתאים לכם. אם לא הרגשתם נוח, חפשו אדריכל אחר.

ענתש

New member
לא כל כך מסכימה עם ההגדרה.

אדריכל טוב יודע לבנות בית עבור הלקוחות שלו, שהם ירגישו שם בבית. אדריכל עם אגו גדול בונה "יצירות אומנות" של עצמו והלקוחות צריכים להתאים את עצמם לבית, וזה ממש לא טוב. האדריכלית שאני לקחתי, לצורך העניין, לא בנתה ולו בית אחד שהרגשתי איתו טוב (או שאפילו חיבבתי) אבל כל מי שגר בכל בית כזה היה מרוצה עד הגג ואמר "זה היא עשתה הכל הכל, כולל את עיצוב הפנים, וזה בדיוק מה שרציתי". ואכן, מהתוכניות שהיא עשתה לנו (עוד לא הגשנו
) - זה בדיוק מה שרצינו. וזה ייחודי לנו, היא לא בנתה שום דבר כזה לאף אחד אחר.

משה פרל

New member
ובכל זאת אדריכלות היא סוג של אמנות

ולכן לכל אדריכל יש קו מוביל מסוים, לדעתי חייבים לאהוב את הקו של האדריכל לפני שמתחילים לעבוד איתו (או איתה).

avi5199

New member
יהיה לך קשה יותר עם אדריכלית שלא בראש שלך.

אני לא מכיר שיטה יותר טובה לבדוק עבודה של בעל מקצוע מאשר לבחון את העבודה שלו בהתאמה לצרכים שלי. גם האדריכל שתיכנו עבורי עשה את כל התיכנון, כולל עיצוב פנים תוכניות חשמל אינסטלציה פיתוח, גינה... לדעתי זה תפקידו של אדריכל, הרי בלי לדעת איפה יעמוד הפסנתר הוא לא יכול לתכנן נכון את הפינה שלו. בדקנו כמה אדריכלים וראינו את הבתים שהם תיכננו. הבתים שראיתי של האדריכל שבחרנו, היו כולם בראש שלי, ושל אישתי, הסקיצות הראשוניות של האדריכל שלקחנו התאימו לנו עד כדי כך שיכלנו לקחת אותן ולבנות מייד בלי שינויים .

פיטנגו4

New member
ממש לא ! גינה זה לא תפקיד אדריכל הבנין!

אלא רק אדריכל נוף או מעצב גנים... אתמול הייתי בבית בישוב לפיד, תכנון אדריכלי מדהים, אבל הגינה קווים העיצוביים יפים, וגינה על הפנים
. טעויות של ניקוז, ערוגות "אמבטיה" בלי ניקוז שגורמות לכל הקירות להיות מתקלפים עם בועות, תכנון שגורם שצריך להקיף את כל הבית כדי להגיע לגינה, מיקום שגוי של ראש מערכת (שנבע בגלל תכנון אינסטלציה לקוי) שילובי צמחים מזעזעים. למה לא שילבו איש מקצוע אמיתי בתכנון החוץ?? לא חבל? מאותה סיבה שאני לא עושה אדריכלות בנין, כי אין לי ידע והכשרה מספיקה, אדריכל הבנין לא יודע לעשות אדריכלות נוף. נקודה.

איריסג

New member
המגזינים האלה לא רלוונטים כרגע

כפי שכבר אמרו לכם - למגזינים האלה נכנסים באמת דברים שהם קצת יוצאי דופן. מעבר לזה - הם בעיקר עוסקים בעיצוב פנים - וזה שלב שהוא מוקדם לכם מדי. כשאנחנו התחלנו לחשוב על בית משלנו - קודם כל עשינו כמה סיבובים רגליים, עם אופניים וברכב - בשכונה שלנו, ובאזור שבו אנחנו בונים ובכלל - התחלנו תהליך של "פקיחת עיניים". ראינו מה מוצא חן בעינינו - ואפילו בבוקר שבת אחד יצאנו עם המלצמה וצילמנו בתים ופריטים מבתים (חלון יפה, דלת מרשימה) שמצאו חן בעיניינו. לא היה רלוונטי מבחינתנו בכלל מה קורה בתוך הבית. בשלב הבא - כמו שענתש הציעה - שבו על פרוגרמה ועם הצילומים של מה שמצא חן בעיניכם - ועם הפרוגרמה - לכו לאדריכל - ובפגישה גם תבקשו ממנו שיראה לכם תמונות של בתים שהוא בנה - כדי שתוכלו גם לקבל מושג על רעיונות נוספים. ורק אחרי שאתם כבר מפוקסים על הכיוון הכללי - אני הייתי מציעה לכם לרכוש: את ספר המטבחים של אורלי רובינזון - כי יש שם לא רק הרבה תמונות יפות אלא כי יש בו הרבה מאד מידע . (בכלל - תכף שבוע הספר - אני בשבוע הספר האחרון קניתי כמעט את כל הסדרה שלה) מבחינת מקצוענות - בניין ודיור הוא הכי מקצועי לטעמי (אני גם עשיתי קורס עיצוב פנים בסיסי שלהם - מאד מומלץ למי שבונה בית) מעבר לזה - אם אתם מנויים למעריב - אז יש להם מגזין עיצוב לא רע בכלל.

משה פרל

New member
../images/Emo31.gif לבנין ודיור, נישה ומעריב

כולם מונחי פרסום וקשה לדלות מהם מידע מועיל.
לכל הסדרה של אורלי רובינזון.

איריסג

New member
מאד אוהבת את הסדרה של אורלי רובינזון

אבל למה אתה חושב שהיא פחות מונחית פירסום משאר המגזינים? נכון שהספרים שלה מצויינים - אבל הרבה מאד מהחומרים וההמלצות שם ניכנסו בתשלום, עד כמה שאני יודעת. אז מה ההבדל בינה לבין בניין ודיור?

משה פרל

New member
מכמה סיבות

ראשית אני יודע שלפחות חלק מהמוצגים לא שילמו ואפילו נתבקשו להופיע בספרים. שנית הספרים מציגים בעיקר תמונות בלי המלצות על מוצרים ומשאירים לך הקוראת לשפוט, יש פירוט בסוף הספר של היצרנים אבל שוב ללא המלצות. לעומת זאת העיתונים שצוינו מכילים כתבות מגמתיות (מישהו אמר קורסים במרכז הבנייה ?) ואז מדובר כבר בכמעט הטעייה.

רונס

New member
אורלי רובינזון....

פנתה אלינו והציע לנו להופיע אצלה בספר אבל רק בתשלום. רב המציגים שם שילמו ע"מ להכנס. חג שמח

למעלה