בחירת כיוון דירה

gonen20

New member
בחירת כיוון דירה

היי. עוברת לדירה בקיבוץ בהרצליה. היה לי לבחור דירה שהכיוון הראשי הוא לדרום לשדות של הקיבוץ והמשני מערב.
או דירה לכיוון צפון שפונה לפארק/ גינת ילדים שבונים במתחם המגורים.
בחרתי דרום מערב אך כולם אומרים לי שטעיתי וכדאי לי לשנות לכיוון צפון כי דרום הבית יהיה רותח .
מה הכיוונים המומלצים בארצנו?

המשפץ10

New member
עדיף דרום לדעתי.. דירה מוארת יותר, ובכל מקרה חם

מרי פופ

New member
דרום מערב חם בעיקר אחר הצהרים אבל הרבה יותר אויר

בתקופות מעבר זה אומר שניתן לפתוח חלונות ולהנות מבריזה טובה.

gonen20

New member
תגובה

הויטרינה הראשית היא לכיון דרום. והחדרים למערב.
אחהצ לא אמור להיות פחות חם בכיון דרום? השמש בצד מערב בשעות אחהצ לא?

talitush2

New member
אלו בדיוק הכיוונים שלי אז יכולה לפרט לך

כל בית עומד בזווית מסוימת, לאו דווקא ב-90 מעלות למערב לדוגמא.
אצלנו - כל החזית הדרומית - זכוכית מהרצפה עד התקרה !! חלקה - ויטרינה יציאה למרפסת וחלקה קבועה עם חלונות (בחלק של המטבח ופינת האוכל). הצד המערבי - יותר מחציו זכוכית כנ"ל והשאר קיר.
השמש מגיעה לצד הדרומי בסביבות 13:00 ומתנחלת. כשהיא מתחילה לזוז מערבה, נשארות כמה שעות שהיא בזוית דרום- מערב ולכן עדיין כל החזית הזו עם שמש.
אני פותחת שם את החלונות בסביבות חמש שש, אז השמש מכה בצד המערבי שסגור לגמרי עד השקיעה.
מקווה שמובן מה שכתבתי.
לגבי יתרונות וחסרונות - אין מושלם ! הדירה שלי מוארת מאין כמוה, אבל לא אגיד שלא חם בשעות אחה"צ. אני מקפידה לסגור לגמרי.
מכיוון שאנחנו במקום גבוה מאד, וחשוף ופתוח לחלוטין, ובקומה גבוהה, יש אצלנו רוחות כל השנה. מפעילים מזגן רק ימים ספורים בשנה. הדירה גם מבודדת נפלא, כך שזה גם עוזר.
מאידך - בצד צפוני תהיה לך דירה קרה וחשוכה. את אוהבת את זה?
במזרח - השמש תכה לפנות בוקר ותעיר את כולם. גם שם יש כמה שעות טובות עד שהיא עולה למעלה.
זה ענין של העדפה - מעדיפים שמש בבוקר או אחה"צ? מעדיפים קור או חום? מואר או חשוך?

מרי פופ

New member
חחח, שזה בדיוק מה שכתבתי

גרנו עכשיו 3 חודשים בדירה דרום מערבית וחזרנו כעת לביתנו הצפון מזרחי.
הרבה הרבה פחות אויר למרות שיש לי 3 כיוונים אויר בדירה.
אבל אני מעדיפה את השמש של הבוקר על השמש של הצהרים/אחר צהרים מכיוון שבהצללה פשוטה אפשר להתגבר על עניין השמש בבוקר.

בחרת מצויין

אלו הכיוונים הכי מבוקשים ע"י רוב הישראלים.
דירה כזאת בדרך כלל נמכרת ביותר כסף ע"י קבלנים.

talitush2

New member
את צודקת. הזכרת לי שאכן כשבחרנו את הדירה

הספציפית מתוך כל הבנין, הצד הזה (דרום-מערב) היה יקר יותר.

גילוי נאות שאנחנו העדפנו את הכיוון הזה בגלל הנוף המהמם שיש לנו, ואין שום סיכוי שאי פעם יבנו ויסתירו מולנו. בצד השני יש אפשרות שיבנו מתישהו וחלק מהנוף יוסתר.

בחירת דירה

כשבוחרים דירה נכן שיש כיוונים חמים יותר כגון דרום, מערב וכ'ו אבל זה גם תלוי מה התכנון הפנימי של הבית, ומה יש באותם הכיוונים החמים והאם נכון לך שאותם איזורים יהיו שם או שלא, אני אישית עוסקת בפנג שואי ובוחנת מעבר לכיוונים החמים והלא חמים, איך בכלל הבית משפיע עלייך, הכיוונים, התכנונים וכו'
אם תרצי לבחון איזה בית נכון לך ממליצה לך לחשוב מעבר לכיוונים, גם את מבנה הבית עצמו ואת סביבתו
מוזמנת לשוחח איתי בפרטי על כך
בברכה שלומית

noacohen10

New member
נכון. גם אצלנו הקבלן תמחר את דרום מערב

כיקרה יותר (זה מה שבחרנו)

batno1402

New member
כיוונים.

היום למעשה יש לי 4 כיוונים בדירה.אם לקחת חלון אחד לדרום. הדירה גדולה ויש בה הרבה פתחים-חלקם אחד מול השני. יש יתרון וחסרון לכל כיוון. אני גם בקומה ראשונה. מרפסת למערב-מול מטבח-לצפון מזרח. בחורף-בימי הגשמים-סיוט. ימים-שאי אפשר לפתוח את הויטרינה ,בגלל רוחות חזקות והצפות. אין הרבה-אבל כשיש...נזק למרפסת. לפחות שוטף את התריסים. יש לי מרקיזה. בצהריים-שמש נהדרת-אבל למי יש זמן לשבת בצהריים בשמש-ולהתחמם בחוץ.אז לא מנוצלת בחורף. היא הכי נעימה בחודשי המעבר-עדיין חודרת רוח קרירה ץמנוצלת בבורא לקפה-כי האוויר נהדר-וכך גם בערב. בקיץ -לא. נוח לשבת-בגלל הלחות.לפעמים שמים מאוורר. החדרים-לצפון מערב. שוב-אוויר נהדר-בתקופות המעבר. בחדר אחד-מזרח-אבל השמש חודרת רק כחצי שנה-עם נטיית זוית השמש. הבניין גם בנוי באיזור שמתנקזות אליו רוחות-יש איזורים כאילו. מבחינת הכיוונים-מאוד נוחה-ולפעמים גם לא מדליקים מזגן-כשכולם-כבר-תקועים בו. זרימת האוויר-נהדרת-אבל זה לא עוזר בשרבים ובלחות. את הדירה החדשה-קנינו בגלל נוף. הכיוונים שונים-וחטרינה למזרח-המון שמש בחורף. גם כאן-פתחים-אחד מול השני. יש הרבה אוויר -כבר מרגישה-אבל היא בלי ריהוט. אז הכל אולי ישתנה-כשיהיה ריהוט.

מרי פופ

New member
אצלי 3 צלעות, דרום צפון ומזרח, הדירה מוארת בצורה בלתי רגילה

יש לנו ספריה בסלון שכל הספרים בה דהו מרוב אור (אין שמש ישירה רק המון אור).
אני בחרתי את הדירה לפי הנוף מהחלון, המיקום שלה במתחם והמבנה שלה ולא לפי כיווני אויר בשושנת הרוחות, בעיני הכיוונים זניחים יחסית לפרמטרים אחרים.
בצפון אנחנו צופים על הפארק (3 חלונות צרפתיים בסלון), במזרח (הויטרינה והמרפסת) לנוף פתוח לשומרון ובדרום למתחם שבילים הפנימי, זו הדירה עם הנוף הכי טוב בפרוייקט והמיקום לגמרי עורפי בלי שום קירבה לכביש.

למעלה