בחירת חליפת צלילה

slarti

New member
5ממ בחורף בים תיכון לא מספיק (לטעמי)

זה כמובן עניין של רגישות לקור.
&nbsp
אישית, בשיא החורף, לטעמי זה אפילו גבולי באילת - אבל למי שקצת פחות רגיש זה בסדר (אולי תוסיף כובע). אבל בשיא החורף בים תיכון המים קררריייים. לטעמי לפחות 7ממ.
&nbsp
מה שכן, אם אתה לא נורא רגיש לקור, אולי חליפת 5 ממ כמו ששמת, פלוס צ'יקן וסט עם כובע לחורף יכול לעזור לך. אישית אני לא מחבב צ'יקן וסט במיוחד (מאווווווד לא נח ללבוש) אבל זה עניין של טעם.
&nbsp

giladshay

New member
הפטנט של חיבר

אני אישית- לא אוהב 7 מ"מ. זאת חליפה שלא מאפשרת גמישות. בנוסף, אני סבור ש- 7 מ"מ זה יותר מדי בשביל ישראל, כאילו כמה חורף באמת יש בישראל...!? להלן פטנט שעובד אחלה: לובשים סקיני, יעני בגד באלט (עולה גרושים) ועליו חליפה 5 מ"מ. כן, כובע וכפפות בטוח! מניסיון- מבטיח לך שזה עובד יופי גם בטמפ' של 12 מ"צ בחופי קליפורניה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אף אחד מלבדך לא יכול לענות על השאלה

רגישות לקור זה עניין אישי ומשתנה מאדם לאדם. אותה חליפה שתגרום לצולל אחד להרגיש בנוח תגרום לבאדי שלו לרעוד מקור.

האפשרות היחידה לדעת מה מתאים לך היא למדוד חליפות במים. אפשר לעשות זאת על ידי שכירת חליפה במועדון בו אתה צולל, שאילה מחבר או קבלת חליפה לצלילת נסיון מהמוכר (אני מכיר לפחות אחד שמאפשר זאת).

לגבי החליפה אודותיה שאלת. אני לא מכיר את הדגם הספציפי אבל יש לי נסיון רב שנים עם היצרן, עד כה היו לי 5 (או יותר) חליפות של היצרן הזה ובעבר הייתי מאד מרוצה והמלצתי עליו, עם שתי החליפות האחרונות שרכשתי המצב שונה וברור לי שאת החליפה הבאה אקנה מיצרן אחר.

חול1

New member
כפי שצויין, נושא הקור הוא מאוד אישי

אני צולל בימתיכון בטמפ' של 21 מעלות עם שורטי 2 מ"מ + צי'קן וסט ומטמפ' זו ומטה עם צי'קן וסט וחליפה מלאה של 3 מ"מ. ולא קר לי. לי אישית חליפת 5 מ"מ כ"כ מגבילה את התנועה שאני פשוט מסרב ללבוש אותה...

slarti

New member
ברררררררררר

לעניין ההגבלה - הזמנתי השבוע (המידה המדויקת תגיע שבוע הבא) - חליפה 543 של מארס - שיש לה 5ממ בגוף, 4 ממ בזרועות, ו-3ממ במפרקים. זה אמור לתת מענה לנושא הגבלת התנועה. אני מקווה שהיא תוכיח את עצמה גם בטמפרטורות נמוכות יחסית (כמו 21 מעלות :)), ולא תהיה מעיקה מדי גם בטמפרטורות של 24 ו-25...

niry26

New member
הכי טוב לצלול כמה שיותר

מאד מסכים עם לנסות ציוד מהמועדון וללמוד על עצמך.
קח רק בחשבון שחליפת מועדון בדכ אבדה קצת בידוד כי צוללים איתה המון.
ציקן וסט מעולה אם אתה צריך תוספת. כובע עם אטימה הרבה יותר טובה.
גרבי נאופר מעולות ומומלצות. בנוסף לנעליים. מאד עוזר לשרירי התאומים לא להיתפס.
כפפות היו עוזרות לי אבל מאד מגביל אז אני נמנע. שם במאזן אם לא תהיה לי ברירה.
&nbsp

niry26

New member
כתוב בתיאור שלהן שהן למים חמים ורק מגנות על הידיים. ניסית?

למעלה