בחירת דת

valery77

New member
בחירת דת

שלום לכולם וחג שמח מקווה שתוכלו לעזור לי עם הדילמה שלי אני יהודיה (אבא שלי היה נוצרי ואמא שלי היתה יהודיה) וגדלתי בסביבה חילונית, כך שלא מרגישה השתייכות לאף דת למרות שזה לא מונע ממני אמונה חזקה ושלמה, רק נתולת דת. לפני כמה חודשים הכרתי בחור נוצרי ערבי והתאהבתי בו, והוא אמר לי שגם חילוני אבל עם הזמן התברר שחשוב לו שהילדים שלו יהיו נוצרים. אני מסכימה עם זה, אבל לא רוצה להתנצר. בגלל החוקים בארץ רשמו אותי כיהודיה למרות שאני לא זה ולא זה, פשות חופשיה בנפש מכל דת המפריד אותי או מבדיל אותי מכל בן אדם אחר. בקיצור, השאלה שלי היא האם נתן לרשום בארץ את ילדים מאבא נוצרי ואמא יהודיה כנוצריים? האם לפי הנצרות אפשר לעשות טבילה של ילדים כאלה ואז ירשמו כנוצריים? אני מודה לכם על כל תשובה ודעה

ד ר א ל

New member
באמת דבר מוזר

שאדם חייב להיות שייך לדת שהיא עוד עם לידתו. אבל בארץ ישראל שהדת בה חשובה עד מאד.. מאחר שהעם היהודי שב מגלותו בת 2000 השנים, ועדיין ממשיך לשוב.. סעיף זה די קובע. באמת שאלה רצינית שלי ממש אין שום קצה של חוט איך להעלות על פיתרון נאות. אבל מצד שני, אם את לא בעלת רגש כשלהוא לדת שהיא, ולא מתנצרת, ואפשר יהיה לרשום את הילדים כנוצרים, זה יהיה משנה לך? צריכה להישאל גם שאלה, האם יהיה לילדיכם קל עם המציאות שנכפתה עליהם?

valery77

New member
תודה דראל

תודה דראל על התגובה לא, המציאות היא לא קלה בשביל אף אחד, מסיבה אחת או אחרת. כפי ששגיאות הכתיב מעידות אני חדשה בארץ וגם בעברית. גם אני הגעתי למציאות לא קלה עם בעיות שמעולם לא הכרתי ומתמודדת איתן כמיטב יכולתי. באתי מתוך רצון לנסות לשנות את העולם. לא את העולם שלך או של אחרים רבים, אלא את העולם הקטן שלי ואלה שיוצא לי להיות בקשר איתם. אני מאמינה שיש דרך אחרת לחיות ולקבל את עצמנו ואת האחרים באהבה ובכבוד ובעיקר בסובלנות. וזאת האהבה שמניעה אותי לברר על אופציות כי זה חשוב לגבר שאיתו רוצה להזדקן. לי חשוב שהילדים יהיו אנשים עם לב טוב ושילכו בדרך ישרה והוגנת, שבעולם של היום כנרא זה מסימה לא קלה בכלל. אני מאמינה שכל אחד בא לעולם הזה עם מטרה מסויימת לתיקון הנפש והקושי בדרך זה הבית ספר לכך. ובסופו של דבר הילדים הופכים לבוגרים ובוחרים את דרכם אם נסכים או לא. בינתיים אני מנסה לבנות תשתית נכונה להביא אותם

ד ר א ל

New member
אכן, גם אני חושב שבאנו לפה לתקן.

למעשה ללמוד. ללמוד את דרך ההתנהגות הנכונה. אפרופו- אנקדוטה קלה.. בימים עברו לפני המצאת הדפוס, העתקת ספרים היתה משימה לא קלה, והספרים היו יקרים מאד. והאנשים טרחו להעתיק את הספרים שהביאו סיכוי להגיע לחירות.. שריד לכך נשאר בשתי שפות, ספרדית ואנגלית. (דוגמאות שאני שמעתי עליהן) בספרדית ספרים הם ליברוס, וחירות היא ליברה... ובאנגלית ספרייה היא לייברי וחירות היא ליברטי. לגבי כך שחשוב לך שילדיך יהיו אנשים עם לב טוב ושילכו בדרך ישרה והוגנת. אין ספק, שאם ההורים הם בעלי לב טוב והולכים הם בדרך ישרה והוגנת, כך גם יהיו הילדים. אך הייתי אומר שקשה להגיע למודעות עצמית מספקת כדי להכיר את עצמך ממש. הרבה מאד אנשים חושבים שהם בעלי לב טוב ודרכם ישרה והוגנת, ולא כך הדבר. קיימת דרך נאה לדעת האם אתה טוב כמו שאתה חושב שאתה - אימרה מפורסמת אומרת - הפוסל במומו פוסל. כלומר, אם אתה רואה פגם או משהו לא חיובי בזולת, אותו פגם או משהו לא חיובי קיים אצלך. ולדעתי אימרה זו - אמת לאמיתה היא. מה שמעלה את המסקנה, שאנשים טובים, רואים סביבם אנשים טובים בלבד. האם אנחנו רואים סביבנו רק אנשים טובים?

galgal21

New member
אם את שואלת איך זה

הולך לפי החוק - פני לעורך דין. כל מה שיגידו לך בפורום זה זו רק השערה.

למעלה