בחירת ג'נקר

gb228

Active member
בחירת ג'נקר

אני מעוניין להתחיל "לשחק" עם מפרש מסוג ספינקר אסימטרי (נראה לי יותר פשוט מאשר סימטרי, אני צודק?).
מעונין לקנות מפרש משומש (למשל כאן http://www.minneysyachtsurplus.com/), לא מחפש ביצועים מדהימים, פשוט נקודת פתיחה ללימוד הנושא.
מהם הקוים המנחים לבחירת המפרש מבחינת המימדים (אורך תורן? אורך ונטה קדמית? אורך הסירה?).

Efraim

New member
הקוים המנחים לבחירת גודל המפרש

נמצאים באתרים של יצרנים שונים. לדוגמה אחד מהם.

כמובן שגם אופן השימוש משפיע על גודל המפרש, צורתו, ועובי הניילון. לפי מה שכתבת אז "לבדיקה ולימוד" יש להניח שמפרש משומש יתאים. בדוק מה הגיל של המפרש (ואם אפשר אז מספר השעות ששומש) כיון שהניילון מושפע לרע מאור שמש ומאבד מחוזקו לאחר השנים.

Efraim

New member
סליחה
תיקון טעות בכתובת אתר בחתימה שלי

לחדי העיין שניסו להכנס לאתר החדש שלי (נמצא בחתימה שלי) שנועד למתן מידע על הגשמת חלומות שייט. סליחה שהכתובת לא היתה שלמה. מקווה שעכשיו זה יעבוד.

gb228

Active member
לא ידעתי שיש להם מערכות גלילה

להבנתי בד"כ מעלים אותם עם שרוול.
גם לא נראה לי שבסירה שלי יש מקום למערכת גלילה נוספת
בכל מקרה מכיוון שמדובר בצעדי התחלה לא ארוץ להתקין בסירה דברים שעוד לא ברור אם אזדקק להם

danielia1

New member
תחפש ביוטיוב סרטונים על ג'ניקר וספיניקר.

לא עם שרוול.

Alex33

New member
שרוול מקל מאוד על פתיחה וקיפול, שווה להשקיע..

עוד קצת באביזר שהוא כיום די סטנדרטי בהקשר לספינקר אסימטרי, בעיקר אם מדובר בכלי שייט בגודל..ממוצע ומעלה, מנסיון אישי.
לגבי מערכת גלילה..זו מיועדת לדעתי בעיקר למפרשי חלוץ מסוג Code zero ודומיהם בעלי גיזרה שטוחה יותר ועל כן ניתנים (גם) לגילגול..וזו גם מערכת גלילה מודולרית ,ניידת , פשוטה מכנית וקלה במישקל הרבה יותר ממערכות גילגול חלוץ.
במחשבה שניה.. הגבול די מעורפל בהקשר לאיזה ממהמפרשים שהוזכרו מתאימה או לא מערכת גילגול...

lunatick

New member
עברתי מכיסוי המפרש בשרוול לגלילה

היתרון הוא עצום קל ונוח. אבל: כמו שכתב אלכס עובד עם מפרש שטוח יחסית. מאידך מפרש שטוח יאפשר לך לשוט חד יותר שזה כבר יתרון נוסף. בקשר לגודל: הכי גדול שאפשר. גלגלת בירכתים גלגלת ספינקר בראש התורן ורצוי מאוד ל"צאת" קדימה. אצלי ה"דריפטר" (שם ששימש פעם לתאור המפרש הזה) מכפיל את שטח כל מפרשי העבודה.
המפרש שלי 40 מר לא מחייב שום ציוד יקר כולו (כולל המפרש, נילון ריף-סתוף 1.5 אונץ) עבודת בית. יואב

mensohn19

New member
גניקר ועוד,

1. שלחתי לך מסר
2. מנסיוני, בחלק גדול מהסירות מורכבת בתוך ראש התורן מערכת של 4-6 גלגלים , על חלק מהם יושבים המעלנים ואפשר להכניס מעלן נוסף לגניקר/ספינקר את השפה התחתונה תוכל לחבר כמו שמתחבר החלוץ (גלגל בדופן ימין גלגל בדופן שמאל וגלגל בחרטום)
3. מעל לגניקר יש שק וכאשר אתה רוצה אתה מוריד את השק וכך אוסף את המיפרש, עובי הבד אצלי 11/2 אונז לרגל מרובע
4.מיותר לציין שהגניקר עוזר ברוחות גביות כאשר אני מפליג : או שאין רוח, או , שהרוח נגדית מולי , ובמקרה הטוב כשיש גבית)

zina71955

New member
gb הספינקר האסימטרי מצויין באזור שלנו שמצטיין

במעברים מהירים ומשתנים של רוחות הן בעוצמה והן בכיוון. אלא מאי, לצורך זה חובה לא פעם לקפלו סמוך להפעלתו. לפיכך שרוול פתיחה/סגירה הוא חובה (אני מפעילו ללא בעיה בסינגל). והוא טוב גם בקידמית כהה קרוב לצד. חשוב שיהיה לך ברור (על פי משקל החומר) עד איזו עוצמת רוח אתה יכול להפעילו ולא לחרוג ממסגרת זו. ההתקן של גלילת ספינקר אסימטרי יקר מאוד ומחייב את ההתקנה קדימה ממערכת הגלילה של הגנואה וברור שאז אתה חייב להכניסו כולו פנימה בעת החלפת מפנה.

איך בדיוק מתבצע חילוף מפני ?

כאשר הג'ניקר / דריפטר מורכב אחרי החלוץ וקרוב מאוד עליו. הוא לא מפריע למעבר צד ?
שאלה נוספת, בכיוון גובה הג'ניקר / דריפטר, בהנחה שיש מספיק מקום לכיוון הגובה שלו על ידי המעלן שלו ומיתר תחתון, היכן הוא יעיל יותר, גבוה או נמוך ?

lunatick

New member
הגניקר מורכב לפני כל החלוצים

מהפכים וסיבובים זה תלוי במרחק מהגנואה אם יצאת מספיק קדימה אין בעיה לעשות מהפך כשהמפרש פרוש צריך להזדרז למתוח מיתרים לפני שהמפרש מתגלגל על עצמו. לסיבוב אני תמיד מגלגל אותו. על גובה הקרן הקדמית אני שולט ומכוון לפי כיוון הרוח (נמוך ככל האפשר בקדמית וגבוה במלאה). יואב

למעלה