בחירת גן

mamick

New member
בחירת גן

אחרי הרבה התלבטויות וחיפושים, אני חושבת שהחלטתי על הגן לבני. אני שוקלת להביא אותו לגן (לפני ההחלטה הסופית) לראות איך הוא יתנהג שם. כדאי לעשות את זה? על מה לשים לב? איזה משקל לתת לזה? (הוא בן 1.2).

אלדורית

New member
תוכלי לחדד את תחושתך לגבי האוירה

בגן באמצעות צפיה בבנך בביקור בגן. בחיפושים שלנו שמתי לב שבגנים שבהם היתה אוירה נעימה, הבת שלי (אז בת שנה וחצי) מצאה ענין במשחקים ובגנים שבהם היתה אוירה לא נעימה היא הצליחה לריב עם ילדי הגן תוך דקות ספורות.

טלי12345

New member
אני חושבת מאד שמומלץ

זו הדרך לגלות אם הצעצועים בטיחותיים, את הרגלי ההגיינה בגן, ואת האוירה . כדאי גם לדבר עם הורים אחרים.

אבל נתתי לה את הצד שלך- בערך...

סיפרתי לה על בעיות שהיו, על טענות של אנשים אחרים. כמובן שלא בצורה שאת היית מספרת, אבל השתדלתי לתת תמונה כמה שיותר אמיתית- מהעיניים שלי...

טאשקה

New member
מומלץ לבקר עם הילד, אך זה לא צריך

להיות השיקול המרכזי בהחלטה הסופית, לדעתי. כשהלכתי לראות גנים, לקחתי את בני איתי לכל מקום, כי הוא פשוט היה איתי בבית. דווקא בגן שאני לא אהבתי (בגלל הצוות ומס' רב מאוד של ילדים), הוא הרגיש מאוד בנח, כי היתה שם חצר גדולה עם מכוניות והוא מאוד אוהב מכוניות... לעומת זאת, בגן שהוא הולך אליו היום (נראה שהוא אוהב אותו), הוא לא ממש התלהב, כי בשעה שבאנו כל הילדים היו בחצר והוא קצת נלחץ מזה, כי לא היה רגיל. הביקור עם הילד יתן לך עוד הזדמנות להציץ על הגן, על הילדים... תסתכלי גם איך הם מתייחסים לילד שלך (אם בכלל) וכו'. בהצלחה.

Elia4

New member
אז ככה:

אין לך מה להסיק מהתנהגות הילד על השתלבותו בגן כל עוד את שם. החוכמה היא לראות את הילד כשהוא בלעדייך. שימי לב למספר דברים חשובים: - טון דיבור של הגננת - הוא עוד קטן, הבן שלך, וטון גבוה, צעקות, מוזיקה גבוהה יכולים להפחיד אותו ולהרתיע אותו. - הגננת - גננת רגועה יוצרת גן שלו, נעים להיות בו והילדים רגועים ושמחים לבוא לגן. שימי לב לאוירה בין המטפלות - הרי לא תרצי שילדך יחשף למריבות בינהן. - ניקיון המטפלות והגננת - ריח גוף, ריח פה, שימי לב שהן רוחצות ידיים בתדירות גבוהה...שאלי מי מהן מעשנת. זה לא מתאים בגן ילדים ובטח לא בגיל כזה. -ילד בגיל בנך הרבה פעמים יש צורך להרים על הידיים..שימי לב כיצד הן מנסות להרגיע ילד בוכה. מטפלת שמרימה ללא היסוס, זו מטפלת חמה. אם היא מרימה והילד משתתק, סימן שהיא עושה את זה כל הזמן. בעיניי, גיל כזה הוא עוד תינוק. הוא תלוי בי, שאני אדם זר לו, לחלוטין. בגיל כזה הוא מבין את שפת האהבה, החום והחיבה. זה מאוד מאוד חשוב וזה עלול להשפיע על המשך דרכו בגן לטובה או לא. שימי לב טוב טוב!! - צורך פיזי - מעבר לאהבה וחום, ילדים בגיל כנ"ל צריכים תשומת לב קפדנית לצרכים פיזיים - האכלה בזמן, החלפה בזמן, ניקיון גוף, פנים וידיים. שאלי מתי הם אוכלים, מה הם אוכלים בין הארוחות ואם המטפלת יכולה להתפנות להאכיל את בנך אם צריך. זו עונת חורף, יש הרבה ילדים שבאים על אקמולי והרבה ילדים ש"סוחבים" צינון. שימי לב לתדירות קינוח האפים, שימי לב לילדים משתעלים, ילדים עצבניים מעייפות. זה מראה על גננת -ילד חולה לא נכנס לגן. - ניקיון הגן - ילדים בגילו נוגעים בדברים, שמים צעצועים בפה, אוהבים לשבת בפינות. שטיח נקי, רצפה נקיה חשוב לא פחות. כשאת באה, אם כל הצוות בא אלייך, הגננת נמצאת רק איתך, אחרי שכבר החלטת לרשום את ילדך..זה לא לעניין. הגן צריך להמשיך לתפקד כרגיל ועל ילדיך להשתלב בו ולא ההיפך. ילדך יעבור תקופת התסגלות שתתחלק בין כל הצוות בהתאם לסדר היום בגן. בהצלחה.

niritcat

New member
דווקא לא הייתי מתייחסת

חשיבות רבה להתנהגות שלו שם. לפחות לא בפעם הראשונה שהוא נחשף למקום. בפעם השלישית, זה כבר יכול להיות מדד סביר. נראה לי חשוב יותר לנסות לקלוט איך הילדים שנמצאים שם מרגישים. לדעתי גם חשוב מאוד לראות איך המטפלות מרגישות שם - טוב להן, או שנראה שהן היו מעדיפות להיות במקום אחר? הן מסתדרות אחת עם השנייה?

לאה_מ

New member
יותר מאשר להסתכל על ההתנהגות של

בנך, היית מסתכלת על ההתנהגות של ילדי הגן. האם הם נראים עסוקים? מאושרים? מתעניינים? או משועממים? אבודים?

mamick

New member
תודה על העצות.

אתמול הבאתי את בני לגן. כולם (וזה אהרבה אנשים, כולל גננות ומטפלות מקבוצות אחרות) מאוד התעניינו בו, שיחקו איתו הראו לו דברים, הכירו לו ילדים, וחלקו מחמאות
. (רק שזה לא ישמע רע, הן לא זנחו את הילדים האחרים, פשוט חלק מהילדים ישנו, ובכלל בגן הזה יש צוות גדול מאוד). בני גם די נהנה שם. הילדים שם נראים לי מאוד שמחים ועסוקים. בכלל אני די שלמה עם ההחלטה. הגן עונה על רב הדרישות שלי, כולל, למשל, זה שהם פותחים את כל החלונות גם בחורף (ומחממים, כמובן). יש גם חסרונות, למשל, זה שהגן נמצא על כביש סואן וגם מרוחק מהבית שלי 10-15 דקות נסיעה. אבל לפחות אין פשרות בחינוך ובטיפול. שוב תודה על כל העצות והתשובות, גם על אלה שקיבלתי מכם בעבר.

למעלה