בחירת גן לילד בן 1.5

בחירת גן לילד בן 1.5

שלום! הבן שלי בן 1.5 ועוד חודש צריך להתחיל גן, עד עכשיו היה עם מטפלת. (עוד משהו: הוא עדיין לא הולך עדיין זוחל 6) יש לי 3 גנים על הכוונת: #1 12 ילדים בקבוצה, 2 גננות, הילדים מגיל 3ח' עד 1.6 (יש שם רק 2 ילדים שיודעים ללכת), סדר יום דיי קבוע #2 12 ילדים בקבוצה, 2 גננות, הילדים מגיל 1.4 עד 2.3 (כולם כבר למדו ללכת) ==> לא תינוקות. בקבוצה הזאת כבר מתחילים ללמד אותם דברים דרך המשחק. ויש בגן הזה סדר יום מאוד קבוע. #3 18 ילדים בגן, כל הגן כקבוצהאחת, 3 גננות, הילדים מגיל 1.2 ועד 4 שנים. אווירה מאוד נעימה בגן. אין סדר יום קבוע חוץ מאוכל ושינה. יש חדר ג'ימבורי , אוכל מצויין. יש מצלמות בגן. אוכל טוב בכל הגנים, הגננות נחמדות איזה גן עדיף לילד שכבר לא תינוק אבל עוד לא יודע ללכת?

דיינו

New member
תשמעי כולם נשמעים לא רע

הייית מעדיפה את 2 או 3 , גם מבחינת עניין ובעיקר כי שמה הוא יוכל להמשיך גם שנה הבאה נכון? בין 2 ל-3, עקרונית אני אוהבת מסגרות כמה שיותר קטנות בגיל הזה. אבל כל כך הרבה תלוי באווירה הכללית ובגננות, אלה למעשה הדברים הכי חשובים. מבחינת קבוצה רב-גילאית, בעיני זה לא חסרון, בתנאי שהגננות יודעות איך לתמרן בין הילדים ולתת לכולם את מה שהם צריכים. מצלמות זה לאו דווקא יתרון בעיני, צריך להיות יחסי אמון בין הורים לגננות, וחוצמזה נראה לי גם קשה לתפקד כשאתה יודע שמסתכלים עליך.

לדעתי 1 לא מתאים

לא הייתי שמה פעוט בן 1.5 עם תינוקות בני 3 ח'. מספר 3 בעייתי בגלל טווח הגילאים הרווח. פעוט בן 1.2 וילד בן 4 ? זה כבר יותר מידי. זה בהנחה שהכוונה שהתחילו את הגן ילדים שכבר עכשיו בני 4, ולא כאלה שבסוף השנה יהיו בני 4. בקיצור - הבחירה שלי, על סמך הפרמטרים שנתת הוא גן מספר 2. העובדה שהוא לא הולך זניחה לדעתי (גם הבן שלי היחיד בגן שלא הולך). לגבי סדר היום - אני לא חושבת שיש גן שיש בו סדר יום קבוע, ששומרים עליו בדקדקנות, מעבר לשעות האוכל והשינה. גמישות בסדר היום היא דווקא דבר חשוב, בעיקר עכשיו כשמזג האוויר משתנה כל יום, וכדאי למשל ששעת החצר תהיה לפי השמש, ולא לפי השעון.

גם אני בעד הגן השני

מכמה סיבות: טווח הגילאים נשמע לי מצוין עבור פעוט בן שנה וחצי, הוא יהיה בין הקטנים ובעיני זה נהדר (גם הבת שלי תמיד היתה בין הקטנים ואני מאוד מרוצה מכך). לעניין זה שהוא לא הולך- לא חושבת שזה משמעותי, ויתכן שעצם השהייה בגן אפילו תקדם את העניין ותזרז את ההליכה. הגן הראשון לא בא בחשבון (לא אוהבת שהוא בטווח העליון של הגילאים), נשמע לי שהגן הזה יהיה מהר מאוד "קטן עליו". הגן השלישי- טווח גילאים רחב מדי. אם היה בן 2.5 אז אולי, אבל כיוון שהוא רק בן שנה וחצי, נראה לי פחות מתאים בשלב הזה גן רב גילאי (מניסיון לא מוצלח שלנו). בקיצור- אני הייתי בוחרת בגן השני.

בוליפלג

New member
לנו יש...

באיזה מסגרת? אם פרטית אולי כדאי פשוט להתקשר ולברר..אולי אפילו עם הורים אחרים מן הגן..

הדף קשר יחד עם הלוח חופשות ../images/Emo3.gif

מקסימום, אני לא עובדת מחר, אז אני ארים טלפון בבוקר ואם יש אז אני אארגן אותו ואשלח
לכולן!

היה גן../images/Emo70.gifולי היה זמן לעשות כביסות אחרי כמה

ימים של מכונה מקולקלת (מקולקלת, עאלק, מישו עשה על הדלת שלה נאאד-נד ואז נפל יחד עם הדלת על הרצפה
לפעוט ולמכונה שלום.)

אצלנו יש

זהו, נגמרו החופשים עד חנוכה!
וגם אז זה חמישי-שישי, מה שאומר מבחינתנו רק יום אחד, אז נדאג להסתדר...

little lula

New member
גם אני הייתי בוחרת ב-2...

טווח הגילאי הכי מתאים... גם החלדה שלי כשהתחילה את הגן שנה שעברה לא הלכה כשרוב הקבוצה כן ולדעתי זה רק דירבן אותה...

ר ע נ נ ה

New member
מס' 2

הבת שלי היתה בגן מעורב עם ילדים בטווח הגילאים שאת מתארת בגן מס' 3 וזה יהיה בלגן - חומר הלימוד היה מותאם לגדולים, אני בעד קבוצה יותר הומוגנית מבחינת הגיל.

UmaGuza

New member
גם אני בעד גן מס' 2

אבל זה תלוי בהשקפה שלך ובאופי של הבן שלך. אני באופן אישי מעדיפה קבוצה פחות או יותר הומוגנית מבחינת הגיל ושהבת שלי לא תהיה הגדולה ביותר, מצד שני יש ילדים שהם מאוד מופנמים ורגישים ודווקא מתאים שיהיו הגדולים בקבוצה. דרך אגב, לא כתבת מה התפלגות הגילאים בגן הראשון, אם רוב הילדים פחות או יותר סביב הגיל של בנך, ורק 2-3 תינוקות, אז לא צריכה להיות עם זה בעיה. את גן מס' 3 הייתי פוסלת על הסף, טווח הגילאים נראה לי רחב מדי ע"מ שהגן יפעל כקבוצה אחת, גם מבחינת תכנים וגם מבחינת משחק. לגבי נושא ההליכה, בתי בת שנה וארבעה חודשים (בסוף החודש) ומתוך קבוצה של 14 ילדים בגילאי 11 חוד' עד שנה ושמונה, היחידים שעדיין זוחלים הם 3 הקטנים שבני 11 חודשים והבת שלי... וזה ממש לא מפריע לה בכלום.

עונה

את צריכה לבחור לפי הילד שלך. האם הוא עצמאי? האם מחפש הפעלות ומשחקים? הם הוא מסתדר טוב בקבוצה גדולה של ילדים? אולי עדיף בשבילו קבוצה קטנה... איך הוא מסתדר עם גדולים ממנו? האם יש סיכוי שילך בקרוב? מה מתאים לך? האם סדר יום קבוע חשוב בעינך? ובטח יש עוד שאלות חשובות...

אופציה מס' 2 נשמעת לי הכי מתאימה

גם מבחינת טווח הגילאים וגם מכמות הילדים. גם בני נכנס לגן בגיל שנה וחמישה חודשים. בחיפושים שעשיתי, הוא עדיין זחל וממש שבוע לפני הכניסה לגן, הוא התחיל ללכת... בהצלחה

מה נראה לי..

תבחרי גן שאת מרגישה בעצמך טוב שם.דעתי האישית לחכות עוד קצת שיתחיל ללכת שיהיה בגובה העיניים(פעם מישהי חכמה אמרה לי זאת) אל תסתכלי על מס' הילדים, אולי זה נשמע קצת מגוחך א ב ל אם יש צוות טוב שעובד יפה יחד הוא ידע איך לטפל ואיך להתמודד עם קבוצה גדולה אני אישית פחות אוהבת קבוצה הטרוגנית כלומר את האפשרות מס' 3 הייתי שוללת אותה שיהיה בקבוצה עם טווח גילאים דומה לשלו עם אותם צרכים התפתחותיים ושהגננת /הדמות המובילה בגן יודעת להוביל ולנהל טוב נראה לי אפשרות מס' 2 בהצלחה!!!!

למעלה