בחירת גן ילדים

• פותח הנושא agur
  • פורסם בתאריך

agur

New member
בחירת גן ילדים

ביתי בת 3 אוטוטו. בשנה הבאה יש לנו את האופציה להכניס אותה לגן עירוני, אליו תגיע רוב קבוצת הגיל שלה מהגן הנוכחי. אישית, לא נוח לנו עם העניין. לטעמי היא עוד קטנה מידי בשביל לחלוק את הגן (גננת+סייעת) עם עוד 34 ילדים. הבעיה היא שבאזור מגורנו הקרוב אין גני ילדים פרטיים שיש בהם קבוצות גיל של 3-5, ואולי גן חובה (בראיה לעתיד...). מה הייתם ממליצים? להשקיע בנסיעה ארוכה יחסית לגן פרטי? להתפשר על גן עירוני? רעיונות אחרים?

לאה_מ

New member
אני מזדהה עם התחושה שלך.

לטעמי גן עירוני הוא לא מקום לילדים בני שלוש. ולי אישית יש נסיון מצויין עם גנים עירוניים. אני פשוט חושבת שזה מתאים לגילאים יותר מבוגרים. גם אני מעדיפה שהילדים יהיו בקבוצות קטנות יותר, במסגרות מגוננות יותר, וגם עם פעילות פחות "מובנית" (שאלה, לטעמי, ההבדלים העקרוניים המהותיים בין גן פרטי לגיל הזה לבין גן עירוני). נשמע לי עדיף להתפשר על נסיעה ארוכה יותר לגן פרטי, רק קחי בחשבון, שהילדים בגיל הזה כבר רוצים להפגש גם אחרי הגן, וכך יצא לך שגם הביקורים אצל חברים יהיו באיזור מרוחק יותר (אם כי בדרך כלל נפגשים מיד אחרי הגן, כך שזו לא בעיה). החסרון ברעיון הזה הוא, שככל הנראה עדי תגיע לגן העירוני "לבד", בלי ילדים נוספים שהיא מכירה. רק את יודעת כמה זה עלול להוות בעיה. אם היא בדרך כלל ילדה חברותית, ומשתלבת מהר בחברה - לא הייתי דואגת מהעניין הזה.

שרהודיה

New member
אנחנו עברנו את זה..

היתה לי התלבטות מסויימת אם להשאיר את הודיה בגן הפרטי עוד שנה או לא. הסיבות להתלבטות היו שהודיה יחסית לא קטנה במחזור (ילידת מאי..) מה גם שנשארו מהשכבה שלה מעט ילדים, מתוך 20 ילדים היו אמורים להשאר בגיל של הודיה 3-4 ילדים.. (ומתוך הקבוצה אחת לא חזרה לגן כי ההורים שלה הכניסו אותה לגן עיריה מבלי לספר לאף אחד
) א ב ל מצד שני, הודיה לדעתי לא היתה בשלה לגן עיריה.. היא לא יכלה לשבת בשעת ריכוז לשמוע סיפור.. אז מה היה קורה אם היא תהיה בגן עיריה שם יש יותר חוקים ומשמעת
ההתלבטות אם עשיתי בשכל שהשארתי אותה בגן הפרטי התגבר בתחילת השנה, בגן יש ילדים מגיל שנה ושמונה ח' (פחות או יותר) עד גיל 3-4, והודיה הרגישה כנראה (וגם מזה שחברה טובה שלה לא המשיכה להיות איתה בגן..) שהיא גדולה מדי בגן
(בתחילת השנה יש המון בכי של הילדים הקטנים.. והודיה כנראה לא הרגישה טוב עם זה..) לסיכום.. אני מרוצה שהשארנו אותה בגן הפרטי, היא קבלה שם המון, אני יודעת שמבחינת הריכוז הודיה השתפרה המון
מבחינת המרחק, אני לא חושבת שמרחק צריך להוות בעיה, לדעתי אם יש גן טוב שאת יכולה לרשום את הילד אליו, והוא נמצא רחוק יותר, שווה לקחת את הילד לאותו גן.. נכון שכאשר הגן קרוב זה מביא לכך שיש יותר חברים שגרים קרוב, אבל אפשר להסתדר בהחלט (כמובן כשיש רכב
עם גן וחברים שגרים קצת יותר רחוק.. המון בהצלחה

למעלה