בחירת בי"ס יסודי

korped

New member
בחירת בי"ס יסודי

שלום,

הבן הבכור שלי בן 4, מאד חכם ובוגר, בעל זיכרון מצויין ויכולות מילוליות ולוגיות גבוהות, וגם חברותי ועליז. הוא בולט מאד בגן בכישוריו לעומת רוב הילדים, ואנשי הצוות בגן (גננות ומפעילי חוגים) לא מפסיקים להתפעל ממנו. לא אתפלא אם יאובחן כמחונן, אך בלי קשר – אני מתחילה לדאוג ולחשוב על שלב בית-הספר היסודי.

אנחנו גרים ביישוב קטן בדרום, עם בית-ספר יסודי אחד ותיכון אחד, רגילים לגמרי, אין פה מסגרות מיוחדות לילדים מוכשרים, והיצע החוגים מוגבל. גם בעיר הגדולה הקרובה לא ידוע לי על אפשרויות רבות. אני שוקלת לחזור לתל-אביב, שם גרנו בשנים האחרונות, ורציתי להתייעץ:

א. אילו בתי-ספר יסודיים טובים מומלצים בת"א לילדים מוכשרים וסקרנים שכאלה, שיש בהם גם עידוד של הסקרנות ויכולת הלמידה הגבוהה מצד אחד, וגם מספיק ילדים אחרים כאלה, כדי שתהיה שפה משותפת עם ילדים אחרים ויכולת להתחבר אליהם? האם ההרשמה אליהם מותנית בכתובת המגורים? כלומר, באילו שכונות כדאי לחפש מגורים, כשהשיקול המרכזי הוא ביה"ס?

ב. מה דעתכם על השיקול של לחפש בית-ספר כזה כבר עכשיו? אני למדתי בבית-ספר יסודי בינוני בשכונה בירושלים - כילדה היה לי טוב, אם כי בדיעבד ברור לי שמבחינות רבות גם התבזבזתי, אח"כ עברתי לתיכון מצויין ותחרותי, עם ילדים כמוני והיה לי טוב מאד מכל הבחינות, לימודית וחברתית. בכל מקרה, נשארתי באותה עיר ובאותה שכונה. פה, אני חוששת מכך שאין שום אפשרויות בחירה בעתיד, ושכל מעבר דירה לקראת תיכון, או אפילו באמצע יסודי, יהיה קשה יותר מאשר מעבר שעושים עכשיו, לקראת גן-חובה.

תודה רבה על עיצותכם

mikilk

Active member
דרומיים ותל אביבים - נשמח לחוות דעתכם

korped

New member
ועוד בנושא

לגבי ת"א, שמעתי את השם גרץ וכעת ציינו בנושא המיצ"ב את מגן, אך לא ברור לי מה זה אומר לגבי האוירה הלימודית והחברתית בביה"ס. האם הייתם ממליצים עליהם? על גרץ שמעתי שהם מאתרים מחוננים כבר בגן-חובה (או אולי זה לא בית-הספר אלא העירייה?) - משמע שכדאי לגור בת"א כבר בשלב גן-החובה? והאם חייבים לגור באותה שכונה?

דנה11107

New member
גרץ

לכיתת מחוננים בגרץ עוברים בכיתה ג' אחרי המבחנים של שלב ב'. האוירה ומצב הרוח נורא תלויים בתמהיל הילדים באותה שנה. שמעתי על כיתות מוצלחות אבל למשל הכיתה שהתחילה בשנה שעברה לא נחשבת כ"כ מוצלחת ויחסית הרבה ילדים פרשו ממנה, חזרו לכיתות הקודמות שלהם והמירו את ההעשרה שלהם ליום שליפה.

למעלה