בחירת בית ספר

אינדיגו

New member
קודם כל , אבל קודם כל הייתי בודק

כי המנהלת
פמיניסטית , היועצת החינוכית פמיניסטית , האחות פמיניסטית , המורות פמיניסטיות , וכן, גם השרת רצוי שיהיה פמיניסטי , אם כי קצת
. עם השומר בחצר לא הייתי מתעקש ,בכל זאת הוא חמוש באקדח.... סתם צוחק...
לא יכול להציע בנושא הזה כלום , ילדי היחיד (לעת עתה) בן שנתיים וקצת (יהיה בכיתה א´ רק בשנה הבאה...). חשוב שיהיו המון המון המון
ו-
. בהצלחה.

באחד משני בתי הספר המנהלת פמיניסטית

ובכל זאת אני מתלבטת.... יש בי"ס שהוא הכי גרוע ברעננה (תחקרתי הורים, תלמידים ומקורות "פנימיים") והוא באיזור הרישום שלנו יש בי"ס רגיל ולא מיוחד במרחק זהה, שם אכן זה תלוי במורה ואני מכירה מורה משם ש(אולי) תוכל לסייע לי במידע. יש בי"ס עם מנהלת מתקדמת, שיטות חינוך וגישה מצויינים, התמחות נוספת בידיעת הארץ (מעבר לתכנית הלימודים) והרבהמוניטין טוב - שהוא במרחק שעולה אולי ב- 5 דקות ממרחק השניים האחרים מביתינו.

vered4

New member
נשמע שמתבשלת החלטה ../images/Emo8.gif

את יכולה לבדוק (אם תצליחי), מה מצב תחלופת המורות בבית הספר, לפעמים זה מעיד על בעיה סמויה בין המנהלת והמורות, שמפריעה בתפקוד השוטף של בית הספר. כמו כן איך מתפקד ועד ההורים המרכזי בבית הספר, זה יכול להיות מדד למעורבות הורים ופעילות הורים ילדים. וגם אני מצטרפת להמצלה לגבי מצב האלימות בבית הספר.

אינדיגו

New member
חנה , אם אלה המקומות שבדקת

אין כאן שאלה לדעתי (למרות שהשקפות עולמינו ככל הנראה רחוקות מדי...). לכי על "בי"ס עם מנהלת מתקדמת, שיטות חינוך וגישה מצויינים, התמחות נוספת בידיעת הארץ (מעבר לתכנית הלימודים) והרבהמוניטין טוב - שהוא במרחק שעולה אולי ב- 5 דקות ממרחק השניים האחרים" , כפי שכתבת. אל תלכי בשום פנים ואופן לביה"ס עם המנהלת הפמיניסטית , את יודעת בתוך תוכך מדוע את מתלבטת
... וטוב שכך.

לאה_מ

New member
חנה, גם לי - מקריאת התאור שלך -

נשמע שכבר החלטת. ו-5 דקות הליכה זה לא ממש מרחק מפריע, גם ברמה החברתית עומר יוכל להגיע לחברים שגרים באזור בית הספר.

החלטתי מה הייתי רוצה

עדיין לא מה תהיה הבחירה בסוף (וכולנו בגילאינו המופלגים יודעים שקורה שבוחרים ב- 2nd best ). כך שהתלבטותי בתוקף. החלטתי מה לא - זה הגרוע (שנמצא ברחוב שלי, אגב). השני סביר והשלישי נפלא. אבל עדיין חוככת והמון תודה על התגובות כאן. הדפסתי, קראתי ומטמיעה את כל התשובות (גם של חברות, אמהות מהגן וכו´) עד שתצמח מהן החלטה.

anat30g

New member
חברה וחברים

אני הייתי מתחילה בקטע של חברה וחברים... חשוב שלילד יהיה חברים קרובים לבית, שהוא יוכל ללכת אליהם אחר הצהרים להכין שיעורים וכ´ו.... ולא - ההורים הופכים להיות נהג מונית או שהילד תקוע בבית בלי חברים. לדעתי חבר טוב וחברה טובה הם דבר חשוב ביותר - כי בסופו של דבר בכל בית ספר לומדים, אבל חברים.... אותם קשה למצוא.

היות והגן העירוני הוא גן יול"א

(יום לימודים ארוך - החלופה הרעננית לצהרון), מתקבצים אליו ילדים מכל קצוות העיר. כך שאכן זהו שיקול מכריע אולם בכל מקרה - בכל בי"ס יהיו ילדים ספורים מן הגן.

למעלה