ובכל זאת אני מתלבטת.... יש בי"ס שהוא הכי גרוע ברעננה (תחקרתי הורים, תלמידים ומקורות "פנימיים") והוא באיזור הרישום שלנו יש בי"ס רגיל ולא מיוחד במרחק זהה, שם אכן זה תלוי במורה ואני מכירה מורה משם ש(אולי) תוכל לסייע לי במידע. יש בי"ס עם מנהלת מתקדמת, שיטות חינוך וגישה מצויינים, התמחות נוספת בידיעת הארץ (מעבר לתכנית הלימודים) והרבהמוניטין טוב - שהוא במרחק שעולה אולי ב- 5 דקות ממרחק השניים האחרים מביתינו.
את יכולה לבדוק (אם תצליחי), מה מצב תחלופת המורות בבית הספר, לפעמים זה מעיד על בעיה סמויה בין המנהלת והמורות, שמפריעה בתפקוד השוטף של בית הספר. כמו כן איך מתפקד ועד ההורים המרכזי בבית הספר, זה יכול להיות מדד למעורבות הורים ופעילות הורים ילדים. וגם אני מצטרפת להמצלה לגבי מצב האלימות בבית הספר.
אין כאן שאלה לדעתי (למרות שהשקפות עולמינו ככל הנראה רחוקות מדי...). לכי על "בי"ס עם מנהלת מתקדמת, שיטות חינוך וגישה מצויינים, התמחות נוספת בידיעת הארץ (מעבר לתכנית הלימודים) והרבהמוניטין טוב - שהוא במרחק שעולה אולי ב- 5 דקות ממרחק השניים האחרים" , כפי שכתבת. אל תלכי בשום פנים ואופן לביה"ס עם המנהלת הפמיניסטית , את יודעת בתוך תוכך מדוע את מתלבטת
עדיין לא מה תהיה הבחירה בסוף (וכולנו בגילאינו המופלגים יודעים שקורה שבוחרים ב- 2nd best ). כך שהתלבטותי בתוקף. החלטתי מה לא - זה הגרוע (שנמצא ברחוב שלי, אגב). השני סביר והשלישי נפלא. אבל עדיין חוככת והמון תודה על התגובות כאן. הדפסתי, קראתי ומטמיעה את כל התשובות (גם של חברות, אמהות מהגן וכו´) עד שתצמח מהן החלטה.
אני הייתי מתחילה בקטע של חברה וחברים... חשוב שלילד יהיה חברים קרובים לבית, שהוא יוכל ללכת אליהם אחר הצהרים להכין שיעורים וכ´ו.... ולא - ההורים הופכים להיות נהג מונית או שהילד תקוע בבית בלי חברים. לדעתי חבר טוב וחברה טובה הם דבר חשוב ביותר - כי בסופו של דבר בכל בית ספר לומדים, אבל חברים.... אותם קשה למצוא.
(יום לימודים ארוך - החלופה הרעננית לצהרון), מתקבצים אליו ילדים מכל קצוות העיר. כך שאכן זהו שיקול מכריע אולם בכל מקרה - בכל בי"ס יהיו ילדים ספורים מן הגן.