בחירת אומנות....

בחירת אומנות....

היי... אני כבר הרבה זמן מוצא עניין בטאיקוונדו אבל הרבה אמרו לי שקשה ליישם את האומנות ברחוב אז ניסיתי למצוא משהוא שאני יוכל לשלב את האומנות איתו וחשבתי על קונג פו מבוסס על "טופר הנשר"... השאלה שלי האם לדעתכם יכול להיות שילוב מוצלח בין בעיטות סיבוביות לנעילות והאם אפשר ליישם ברחוב???

Raffael

New member
באמנות כמו באמנות

אם אתה רוצה ללמוד להגן על עצמך, בחר בשיטה פשוטה, יעילה וחסרת יומרה "אמנותית". קרב מגע למשל, יהיה דוגמה מצוינת. אם מענינת אותך האמנות (מה שזה לא יהיה), בחר במה שמדבר אליך אישית, ישר ללב שלך. "לישם ברחוב" אפשר כל אמנות. תלוי איך, מתי, למה ובאיזה רחוב. לשלב אפשר תמיד בין כל שתי טכניקות. לדעתי, ללמוד שתי אמנויות מההתחלה, עלול להפריע לך. בחר אחת שאתה אוהב. תמיד תוכל להחליף (אל תחתום!).

תודה רפאל...!!

אני מעדיף שיטה שתעזור לי ברחוב, למרות שאף אחד לא מתעסק איתי.. אני מעדיף שיהיה לי את הידע הזה. ולי אמרו שטאיקוונדו לא יעיל בזמן אמת כי אם מצמצמים את הפער הדרוש לבעוט אז מאבדים שליטה...ואם יש לך ידע מסויים על סגנון "טופר הנשר" אני ישמח אם תחלוק איתי

Dirge

New member
גם לי לא נראה

לפחות לא כאמנות משל עצמה לעומת שילוב שלה בסגנונות אחרים כמו שאולין.. ולאמר את האמת המלאה, טייקואנדו נראה לי יותר פרקטי מטפר הנשר ברחוב, דעתי האישית כמובן

אביב tkd

New member
טאיקוונדו הוא לא רק בעיטות

נכון שהמאפיין הבולט ביותר של הטאיקוונד הן טכניקות הרגליים. בעיטות גבוהות, בקפיצה, בסיבוב, הכל ביחד, עם רגל אחת, עם שתי רגליים, עם הרגל הקופצת, עם הרגל השנייה. הכל הולך. אבל הפירוש המילולי של "טאיקוונדו" הוא: טאי- פעולה עם הרגל (בעיטה או חסימה) קוון- פעולה עם היד (אגרוף ודומיו או חסימה) דו- דרך חיים/דרך/צורה את הטאיקוונדו אפשר ליישם ברחוב, בזירה, או בדוינג (הדוג'ו). אבל אם אתה מעוניין בהגנה עצמית ובקרב רחוב נטו, לך על קרב מגע, קמ"י וכו'... אם אתה מעוניין בחלק האמנותי של אמנוית הלחימה, לא תהיה לך בעיה עם הטאיקוונדו. זה מה שאני מכיר מהITF, ואני משער שזה קיים גם בWTF. ותזכור שהכל תלוי במורה. בהצלחה.

למעלה