בחירת אומנות לחימה

• פותח הנושא Uno8
  • פורסם בתאריך

Uno8

New member
בחירת אומנות לחימה

מעולם לא התעסקתי באומנויות לחימה בצורה רצינית ומעבר להתעניינות, יש לי קרסול ימין בעייתי(נקעים חוזרים בעבר וקרע מלא של 3 רצועות), ואני נמצא בכושר טוב(קרוספיט- אימונים פונקציונאליים בעצימות גבוהה וספרינטים)
מחפש מקום שילמד אותי הכל מאפס למשך פעמיים-שלוש בשבוע... לפי מה שקראתי הדברים שנשמעו לי הכי מעניינים הם אגרוף תאילנדי, גיוגיטסו יפני וקרב מגע אבל תגידו לי אתם...
בן 22

אסתטיקה:
חשוב לך ה"יופי" הריקודי של התנועה? או אולי יופי "אקרובטי"?
לא

קצב הלימוד ל"שימושיות":
את/ה מצפה ללמוד אמנות שתהיה שימושית ללחימה במהירות?
עד כמה את/ה מוכן/ה להמתין? (בחלק מאמנויות הלחימה זהו תהליך שיכול לקחת שנים).
מספר חודשים עד שנה.

תחרותיות:
האם את/ה טיפוס תחרותי? האם את/ה מעונין/ת להתחרות בשיטה שאת/ה לומד/ת או שתחרויות אינן מענינות אותך?
תחרויות לא מעניינות אותי

התמודדות במצבים לא פרופורציוניים:
עד כמה את/ה סבור/ה שאת/ה תדרש/י להתמודד מול מצבים של יריב/ה גדול/ה ממך בהרבה ו/או חזק/ה ממך בהרבה?
קח/י בחשבון שבד"כ פיתוח יכולות שכאלו דורש זמן רב יותר.
לא משנה לי

כלי נשק:
את/ה מעוניין להתמקד בלימוד כלי נשק כתחום עיקרי?
את/ה מעוניין/ת ללמוד נשק מסורתי (חרבות, מקלות וכו')?
נחמד, לא משהו שחשוב יותר מדי.

כושר:
עד כמה חשוב לך שהלימוד ישפר את הכושר? האם זה בסדר אם הלימוד ידרוש כושר? עד כמה את/ה מוכן/ה להתבסס על כוח ומשקל?
לא משנה

עדיפות לאיברי גוף:
חשוב לך ללמוד שימוש יותר בבעיטות? חשוב לך לפתח גמישות ברגליים? חשוב לך ללמוד להכות עם הידיים?
מכיוון שעדיין לא התנסיתי אני לא ממש יודע לענות.

נפילות והטלות:
חשוב לך ללמוד ליפול? את/ה מוכן/ה ליפול על מזרן לעיתים קרובות? מעניין אותך ללמוד להפיל/להטיל?,
עדיף ללא הטלות

מוכנות לספיגה:
את/ה מוכנה לחטוף אגרופים לפנים? את/ה מוכן/ה לצאת עם סימנים כחולים על הידיים? את/ה מוכן/ה לחוש כאבים במפרקים (כתוצאה ממנופים)?
כן

מסורת:
חשוב לך שהאמנות שאת/ה לומד/ת תהיה קשורה למסורת כלשהי מהמזרח הרחוק (יפן / סין ...)?
לא.

אווירה:
איזה סוג של אווירה את מדמיינת במועדון (שקטה / לוחמנית / ידידותית / מבודחת)?
לא משנה

"רוחניות":
האם זה חשוב? אם כן, איך היית מתאר/ת את המושג?
לא משנה בכלל ואפילו עדיף שלא.

הרכב הקבוצה:
יפריע לך להתאמן בקבוצה שרובה בנים? (לצערנו, זה המצב הנפוץ בתחום)
את/ה מחפשת קבוצה של בנות בלבד? מה ביחס לגיל המתאמנים/ות (למשל להתאמן עם נוער/מבוגרים)?
לא משנה.

איזור למועדון:
מהו האיזור הרלבנטי שאליו תהיי/ה מוכן/ה להגיע כדי להתאמן באופן שוטף?
חיפה, קריות וחוף הכרמל

תדירות אימונים, שעות אימון:
מהי תדירות האימונים שבה את/ה מעוניין/ת? (כל יום/ 1-4 פעמים בשבוע)
מהן שעות האימונים האפשריות מבחינתך? (בוקר / ערב , ועד איזה שעה אם יש מגבלה)
פעמיים שלוש בשבוע.

ש מים

New member
לדעתי קימת כאן סתירה רצינית

בין המציאות (המצב הפיזי שלך) לחזון. אמנם אתה כותב שאתה עושה ספורט באופן אינטנסיבי מאוד, אבל לדעתי - לאור הפציעות המתמשכות והקשות שלך - כדאי שתחשוב על משהו קצת יותר נשלט ובעצימות קצת פחות גבוהה.

בהצלחה.

Uno8

New member
לא הבנתי

איפה הסתירה? יש לי עבר של נקעי קרסול בעקבות עיסוק אינטנסיבי בכדורסל, זה אומר שלא מומלץ לי ללמוד לחימה?

ש מים

New member
מטרת אמנות לחימה

מטרת אמנות לחימה הינה לחימה והגנה עצמית בכל המובנים.ולא הרס עצמי.
השאלה היא מה סדר העדיפות שלך ומה המטרה האמיתית שלך: לחימה או אנדרנלין. אין בהכרח קשר ישיר בין השניים.
אני סבור שכדאי שתבהיר לעצמך מה באמת אתה רוצה. זה עשוי למנוע ממך את הנזקים. בתקווה...

Uno8

New member
המטרה ברורה

להיות מסוגל להגן על עצמי במקרה שאקלע למצב בעייתי גם מול מספר אנשים ולנטרלם

ש מים

New member
ניסוח יותר טוב

נראה לי שעכשיו לאנשים יהיה קל יותר לכוון ולייעץ לך.
בהצלחה.

ש מים

New member
נינג'וצו (בודו-טאיג'וצו) בקיבוץ אלונים

אם גאוגרפית זה מתאים לך, מציע לך ללכת לנסות.
המורה הוא יעקב חזן, מוותיקי תלמידי ומורי הנינג'וצו בישראל. איש מיוחד ביותר. בעל לב חם, מבין מאוד בקרביות ולוחם ואמן אמיתי.
אם תרצה, פנה אלי במסרים ואתן לך את הטלפון.

amir_aikido

New member
יעד גבוה

נראה שאתה עדיין מנסה להבין לעצמך מה אתה רוצה, וזה דווקא חיובי בעיני.
&nbsp
כך למשל - "מול מספר אנשים", זה חלק מהשאלה על "מצב לא פרופורציונלי לעיל שכתבת לעיל ש"לא משנה" לגביו. אלא שיכולת כזו דורשת זמן פיתוח ארוך ולא מספר חודשים/שנה ...
&nbsp
ואולי הפתרון הכי מוצלח הוא להציע לך ללכת ולהתנסות, חיפוש בפורום יעלה לך לא מעט מורים טובים באיזור חיפה, לא מהאיזור ולכן פחות זוכר, אבל יש לא מעט - חפש בהיסטוריה, נסה מעט ותראה לאן ליבך מושך.
&nbsp

אמיר

עקבתי אחרי השרשור.

שלום.
כבר שכתבתה את ההודעה הראשונה שלך ראיתי אותה אבל לא יצא לי לענות לך.
כמו ש מים כתב לפני אתה צריך להיות קשוב לגוף שלך. אני מבין שברצונך להיות חזק אבל לא עושים את זה על חשבון הבריאות.

ועכשיו לשאלתך.
אם אתה מחפש אומנות לחימה או ספורט לחימה (שים לב שאני עושה הבדל בין אומנות וספורט) למטרה הגנה עצמית. אז יש לי חדשות טובות עבורך.
כל שיטה שתלמד בצורה עיקבית ותתאמן בה, בסופו של תהליך תועיל לך במצב חרום של הגנה עצמית. לפי מה שכתבתה בשאלון שלך אכן איגרוף תאילנדי או קרב מגע יהיה תמאים עבורך. לגבי ג'וג'יטסו יפני קח בחשבון שזו אומנות לחימה שכוללת גם הרבה הטלות ועבודה על הקרקע כך שאני לא בטוח שזה מה שאתה מחפש. אתה יכול לנסות שיטות כמו קראטה, קונג-פו (שים לב יש המון סיגנונות שונים כך מה שמלמדים במקום אחד יכול להיות שונה לגמרי ממה שמלמדים במקום אחר) דניס השרדות, נינג'יטסו ועוד ... ולמעשה כל אומנות לחימה קלסית יכולה להתאים. כי אם חלק מהשיטות לא עובדים במגע מלא (כלומר עם מכות אמיתיות) כדי למנוע פציעה או יותר גרוע. וחלק מהשיטות משלבים גם הטלות בנוסף לאגרופים ובעיטות, למעט איקידו ששם הכל זה בריחים והטלות, וג'ודו שהם מתמחים בהאבקות בריחים הטלות וחניקות, כנ"ל לגבי הג'וג'יטסו הברזילאי.
אתה יכול לצפות בסרטונים ב יוטיוב על מנת להתרשם.
אם יש לך שאלה ממוקדת אשמח לענות.

Uno8

New member
אוקיי

לא ממש משנה לי העניין של אומנות או לא אומנות, מה שכן אני אמלץ להמלצה על שיטה אגרסיבית עם עדיפות לפחות בריחים.

כמה הצעות

שוב ערב טוב.
אתה יכול לנסות איגרוף קלסי, איגרוף תאילנדי, קיק בוקס, איגרוף צרפתי, קרב מגע, קרב מגן ישראלי, קראטה לדעתי כל הסיגנונות יכולים להתאים, קונג-פו כאן רוב הסיגנונות יכולים להתאים, אבי"ר, טאקוונדו ישנם עוד שיטות מעולות, אבל בגדול זה השיטות האגרסיביות ללא בריחים כלל שאני זוכר ארגע.

בהצלחה.

Uno8

New member
תודה

יש לך המלצה על מקומות מקצועיים בחיפה?

מצטער אני לא מהאזור שלך.

לצערי אני לא מכיר את המורים מהצפון.
פשוט תאתר את המקומות שמתאמנים שם וקח שיעור ניסיון כדי להתרשם מהשיטה, ומהאימונים, וכמובן מהקבוצה
והכי חשוב לראות אם אתה מתחבר לכל זה. עד שתימצא את המקום שמתאים לך.
בהצלחה.

למעלה