../images/Emo32.gif זה דווקא כן מנוגד, מהבסיס.
אמת שבהסתכלות שלא לעומק, לא נראית סתירה בין הדברים, ואפשר לכאורה להיות גם וגם, אבל זה רק על פני השטח. מה שאני קורא בין השורות שנכתבות פה הוא רצון למפלגה ימנית אבל הומניסטית (חילונית?) עם מדיניות סוציאלית של תמיכה בחלשים, שזה בעצם "מפלגה סוציאל דמוקרטית light". אבל זה לא יכול להיות גוף סוציאל דמוקרטי, יש פה פשוט שימוש במושגים לא מתאימים. הגישה שאתה מדבר עליה מנוגדת מהיסוד לעקרונות של מפלגה סוציאל דמוקרטית, ונעזוב דמוקרטית - כל מפלגה סוציאליסטית. גישה שלפיה עם אחד יכול לחיות במדינה משלו ברמת חיים גבוהה, כשכמה קילומטר מזרחה יש עם אחר שאין לו מדינה והוא על סף רעב - אינה יכולה להתיישב עם סוציאל דמוקרטיה. אין "לוקאל סוציאליזם" - מה שמגיע מגיע - לכולם, לא רק לישראלים או ליהודים. כל אחד אמור לקבל את צרכיו - וזה שצד אחד ניצח צד אחר באיזה מלחמה, לא אומר שמגיעה לו קרקע שהוא כבש, כי הקרקע היא של כל האנשים. זה הבסיס, זה היסוד, והימין בישראל לא יכול כמובן לקבל בסיס כזה. מפלגה סוציאל דמוקרטית אמיתית אינה יכולה לקבל גם סיטואציה של ערבוב דת ומדינה, מה שפה נוצר עוד בקום המדינה. זוכר, "דת היא אופיום להמונים"? אמנם הקומוניזם הקצין את הגישה נגד הדת, אבל גם סוציאליזם לא מסתדר איתה טוב. אני לא רואה איך תקום פה מפלגה ימנית ותודיע שדת היא דבר פרטי לגיטימי אבל לא משהו שצריך להיות קשור איכשהוא למדינה או ממומן מכספי המיסים. לכן אין מפלגות סוציאל דמוקרטיות ימניות. זה באמת לא יכול להסתדר, משורש הדברים, מהיסוד הרעיוני העמוק. אפשר בהחלט להיות ניצי (מבחינת יחס לשטחים ולפלסטינאים וכולי) וסוציאלי (מבחינה חברתית) - אבל זה משהו אחר. ותגיד, סתם מעניין אותי, אתה באמת חושב שהליכוד יותר שמאלני מהעבודה - באיזשהוא אספקט? אתה חושב שהוא יותר מייצג שכבות חלשות ופועלים? ואני לא מדבר על איך הוא נתפס בקרב עמך, אלא על מעשי המפלגה הזו בממשלה ובכנסת. היא באמת עושה משהו למען השכבות החלשות? אתמהה.