בחירות 2015 - פוסט דעה

aשרון

New member
בחירות 2015 - פוסט דעה

זה כבר מזמן לא עניין של ימין ושמאל. לא של שטחים ולא של שלום. זה גדול מהמלחמה שהייתה או מזו שתהיה, מהגרעין ומהטרור.
גדול גם על יוקר המחיה, התחלות הבנייה, לימודי הליבה, איכות המשטרה, ערך השטר ושיטת המשטר.

הוא חייב ללכת, אם אתם ימין ואם אתם שמאל. הוא חייב ללכת, לא כי בתקופת הנצח שהוא מוביל אותנו נהיה לנו פחות טוב, או שנהיינו פחות טובים. גם לא כי אחריו יהיה בהכרח טוב. הוא חייב, כי בתקופת הנצח שהוא מוביל (או לא מוביל) אותנו, הוא נבנה מזה שנהיה לנו פחות טוב. שנהיינו פחות טובים.

כשביקרו אותנו בעולם הוא נכנס באמ-אמא של העולם - טקטיקה טובה מעת לעת, שלא מעט מנהיגים עשו בה שימוש מושכל.
אצלו זו הייתה התשובה היחידה, תמיד ועל הכל. ה"פיניש דה וורק" ו"האבנט דה ג'ואיש פיפל" (ששוכללו ל"לא מתנצל" ו"נגמרו הימים" של בנט) הביאו אותנו לקריסה מדינית יותר משעשו הכיבוש והמלחמות גם יחד, במקום להיות קצת יותר מתוחכם, במקום להיות קצת רוחאני חייכני, במקום להיות טדי רוזוולט - "לדבר ברכות ולהחזיק מקל גדול". וכך קרה שהוא גם הקפיא התנחלויות, גם שחרר רוצחים, גם גילה מתינות מפתיעה בכל החזיתות, גם שלף בקיץ מקל קטנטן - וגם נשאר מצורע. וגם אנחנו.

הוא חייב ללכת כי כמו במשטרים מפוקפקים עד אפלים, כשהוא זיהה פוטנציאל הרסני - דיפלומטי, חברתי, חרדתי - במקום לנסות לאחות, הוא קרע. שיסה. קבוצה בקבוצה, סקטור בסקטור, פריפריה במרכז, אזרחים בזרים. הוא לא אשם בכל הצרות שקרו, ולא כי לא הצליח לתקן; הוא אשם שגם לא ניסה, רק ניצל ונבנה.

אם אבו-מאזן אשם בהסתה על כל סכין קצבים, אזי הוא, ראש הפירמידה, אחראי לאווירה הרעילה - זו שהובילה לתוהו ובוהו הזה, לאיש הישר בעיניו, להכשרת מפעל שלם של אלימות מילולית ופיזית נגד ערבים, סמולנים, אמנים, הומואים, עיתונאים, נגד כל מה ששונה או סתם קיים ברחוב. ובקונסטלציה שנוצרה תחתיו ובעידודו, גם אין משטרה ואין אכיפה ואוטוטו גם אין בית משפט שיילחמו.

הוא חייב ללכת לא כי הבא אחריו ישנה את הכל, אלא כי הוא לפחות ינסה, אולי, לעשות כאן תיקון גדול. לתת איזה ניצוץ של תקווה. לעשות את הייאוש לקצת יותר נוח. מי זה יהיה? למי מצביעים? למתאימים ביותר למשימת הענק הזאת, ואת זה רק אתם יכולים לדעת. כן, זו תהיה גם הצבעה אסטרטגית, כי היא חייבת לוודא קודם כל שהוא הולך, שהמכה כל כך גדולה עד שלא נותרה לו ברירה, וגם אם בסוף תהיה אחדות - היא כבר תהיה בלעדיו. איך מבטיחים את זה? תלוי השקפה פוליטית, חישובים מתמטיים, שילוב של רציונליזציה ותחושת בטן. כל עוד זוכרים שזה כבר באמת, אבל באמת, לא עניין של ימין ושמאל. זה די פשוט: הוא חייב ללכת.

פוסט מאת: גיא רונן. מעותק מפייסבוק.
[URL]https://www.facebook.com/guy.ronen.71/posts/10152865518494585?fref=nf&pnref=story[/URL]
הערה אישית- אני מסכים עם כל מה שגיא אומר, חייבים להחליף את ביבי שלפחות יהיה סיכוי שנוכל לשנות כאן את הדברים לטובה.

להומואים כל זה לא משנה אלא רק זכויות האזרח וזה רק מר"צ

כל מי שהומו ולא מצביע מר"צ בתכלס שונא את עצמו או שלא מאמין שהוא ממש ממש הומו ומתכוון להבריז לדרך חיים אחרת לפני שיגיע לקבר. אלה בוגדים בהוויתם ופוגעים בחלומות של כלל ההומואים.
לכן לי זה לא משנה מי יהיה ראש הממשלה. הצרכים של ההומואים יכולים להיות מושגים רק בעבודה פרלמנטרית. כיוון שהעלו את אחוז החסימה יש סכנה ממשית למר"צ, שהיא המפלגה היחידה שכן מענין אותה זכויות אזרחיות (ובכללם של ההומואים).
"נפילת" המצביעים למלכודת ביבי (כלומר שכל הבחירות נסובים סביב דמות ראש הממשלה) עלולים לגרום לפתאים להצביע ביבי או בוז'י ואז עלול לקרות אסון ומר"צ לא תעבור את אחוז החסימה (אז גם לבוז'י אין סיכוי להגיע לראש).
אם זה יקרה, ההומואים יצטרכו לעשות בדק בית, ולגרש בבושת פנים הומואים שבגדו (אאוטינג, שיימינג, גרוש מקבוצות ברשתות החברתיות, גרוש ממועדונים וכו'). רק כך יהיה גוש ראוי ועמיד לבחירות הבאות !

aשרון

New member
ונטי יקירי...

היום הצבעה סקטוריאלית היא מותרות לדעתי.
מר"צ היא לא היחידה שיכולה לעשות או עושה למען הקהילה הלהט"בית. גם בלי מר"צ הקהילה תשרוד ותשגשג.

ההצבעה בבחירות האלה היא חשובה כדי לשנות את דרך עשיית הדברים, לפנות לדרך חדשה ולנסות לשנות לטובה.

אתה משמיע כתב הגנה של בוגדים

חוץ ממר"צ - אין אף מפלגה בארץ שמענין אותה בעיקר זכויות אזרח.

aשרון

New member
זה שקר גס ואתה יוע את זה...

המפלגה של כחלון, ו-'יש עתיד' של לפיד, הן מפלגות חברתיות. הנה, במשפט אחד הוכחתי את טעותך.

הצבעה סקטוריאלית תגרום לביבי שוב להישאר בשלטון, ולא תהייה אפשרות לשנות כאן דברים.

לבוז'י בלי מר"צ אין סיכוי

לכן, הסכנה שיש על מר"צ משליכה על כל חלום להחלפת ראש הממשלה.
אין שום ודאות שלפיד וכחלון יצטרפו דוקא לבוז'י. אלא מפלגות אלסטיות.
לכן צריך לחזק את מר"צ. כך שגם אם בוז'י לא יהיה ראש ממשלה, יהיו לפחות 4 ח"כים שבטוח ילחמו עבורך ההומו הקטן והלא חשוב במדינה של פטריוטים.

Acoustic 3

New member
השם ישמור השם יתברך, כמה שטויות!!!!!

קודם כל, חדל לכתוב מרצ עם מרכאות. רצ ומפ"ם כבר לא קיימות והמפלגה בעצמה לא כותבת את שמה עם מרכאות.

שנית - לגבי הניסוח שלך לפיו כל מי שהומו חייב להצביע למרצ ואם לא הוא "בוגד" ויש בו שנאה עצמית מסויימת:
מה זה? מאיפה זה בא?
אני חייב להצביע למרצ כי אני הומו?
למרות שהם בעד אזרוח מסתננים?
למרות שהם בעד החזרת רמת הגולן?
למרות שהם בעד הקמת מדינת טרור קטנה וריבונית בשם "פלסטין" בתוך המדינה שלנו?
האם כל הנקודות שציינתי עכשיו לא רלוונטיות ביחס לעובדה שאני הומו?

איפה אתה חי, תגיד לי?
זכויות אזרח?
השמאל החלש והרופס יתן לך זכויות אזרח שמהן תהנה לשנה אחת בעוד בשנה השניה תזרק לים במקרה הטוב.
יש היום תא גאה כמעט בכל מפלגה ולאט לאט עושים שינוי מבורך. אבל להצביע למפלגה רק בשביל זה?
למה? כי אני בוגד בהיותי הומו?
בסדר.. אני בוגד בהיותי הומו.
זה עדיף על להיות בוגד בהיותי יהודי ולהצביע למפלגה ערבית ולסייע לתת כוח למפלגה שכל רצונה הוא השמדתה של מדינת ישראל.

אגב, גלאון הצבועה הצביעה נגד הדחת זועבי ובעד הדחת מרזל. מיד אח"כ היא כתבה סטטוס בפייסבוק על חופש הביטוי ויצאה נגד סתימת פיות. העניין הוא, שהיא נגד סתימת פיות של השמאל (גם אם הפה הזה אומר ששהאדה היא טובה גם תחומי הקו הירוק [טיבי], גם אם הפה הזה אומר שהחוטפים הם לא טרוריסטים [זועבי], וגם עם האישה הנאלחת הזאת עלתה על משט טרור בעודה מכהנת כחברת כנסת ישראל).
כן לחופש הביטוי!! לא לסתימת הפיות!! (אבל לסתום פיות של ימנים זה מותר)

אתה חושב כמו גנרל ולא כמו אזרח

אני למשל בעד מדינה חילונית, בלי קשר למה שכתוב לאנשים בתעודת זהות.
אתה כהומו בתא הגאה של מפלגת ימין, אף פעם אבל אף פעם, לא תוכל ללכת לגור ביו"ש כי זול שם, ורק שם ידך משגת לקנות דירה. למה ? כי אתה הומו. בחבורת מרכיבי ממשלת ביבי הבאה, לא עלינו, יהיו רק כאלה שחושבים שאתה תועבה נאלחת.
אתה כהומו צריך להצטופף בתל אביב כדי להיות קיים, כי הימין מטפח חשיכה מטומטמת שעוזרת מאוד לשלוט בהמון כפי שמוכיחות ה-30+ שנים של שלטון שגרם לכולנו לקריעת הכיס או לפשיטת יד.
ומכל הביעותים האלה ואחרים שלא פרטתי (כי אני משוכנע שאתה מכיר אותם בלעדי), אתה בוחר להצביע לפי מצב בטחוני בגבולות ? בוחר להצביע מתוך שנאה לבני אדם אחרים ? בוחר להצביע למי שגורם לך לא לעבור עיר ולעזוב את בית ההורים מטעמי תקציב ? בוחר להצביע כמו מה שסמוטריץ' רוצה שתצביע ?
תתעורר, אתה אזרח קטן שמזלזלים בו ועובדה שאתה לא יכול לממש את רצונותיך.
תשאיר את עבודת הגנרלים לגנרלים.

מה שקר גס?

ונטי טען, וזו טענת הבסיס שלו, שמי שלא מצביע למרצ בוגד ברעיון זכויות האדם, זו הבגידה. לא הצלחת להוכיח את טעותו, כי לא לפיד ואף לא כחלון הם נציגי "זכויות האזרח", ממש לא. חברתיים, איך? כחלון הוא ניאוליברל קיצוני ולפיד מדבר על "מעמד הביניים" וזכויות הכלכליות והחברתיות, לא על זכויות אדם באשר הוא אדם.

aשרון

New member
התשובה בתוכן התשובה מתחכם אחד..

לאף אחת מהמפלגות אין את הזכות להחזיק בלעדיות על זכויות אדם.
וזה טיפשי בכלל לטעון את האפשרות הזו. למה מי שם את מרצ כאלה נאורים שהם שמים את ערביי המדינה לפני אזרחיה היהודים שלהם נועדה מדינת ישראל.

ועוד משהו: אם אתה שם את מבטחך (קרי את כל הביצים שלך בסל אחד) רק במקום אחד, צר לי עליך.

טעות בידך

ובאמת אין צורך לרדת לפסים אישיים -
מי אמר שמרצ לקחה "בעלות" על זכויות האדם, הפעולות שלה לאורך השנים מצביעות על כך שהיא היחידה שזה ממש מעניין אותה. למה טפשי לטעון את הטענות בענין מרצ ולא טפשי לטעון את סדרת הטענות בהן פתחת את השרשור הזה, בהן גם לא ורחת לנקוב בשמו של ראש הממשלה, זה יותר טפשי וגם מגוחך.
ואחרון, אם לדעתך לשים מבטחך במפלגה X היא לשים את כל הביצים בסל אחד, אתה אשכרה לא מבין כלום, ולי צר עליך.

Uri04

New member
כחלון הוא גרסא של מרוככת של הליכוד ויש עתיד היא פיקציה

אלו אינן מפלגות חברתיות. כחלון דואג לתחת של עצמו, ולפיד הקים מפלגת בורגנים שמטרתה לייצב את מעמד החזקים. שתי המפלגות האלה הן טרנדיות, ואינן מעוניינות באמת בשוויון לכולם. הלהט"בים היוו מנוף לסחיטת קולות, לא יותר מזה. מרצ היא המפלגה ה-י-ח-י-ד-ה שחוקקה חוקים למען שוויון גם לקהילה הלה"טבית (בזכותה בוטל בשנות השמונים החוק הקובע כי הומוסק' דינה עברה , לדוג') ופועלת בכל הדרכים על מנת לקדם ולהגן על הקהילה. כל שאר המפלגות רק מדברות.

aשרון

New member
כל הכבוד למרצ על העבודה הזו.

אבל היום בניגוד לפעם, בכל מפלגה יש תא גאה וחברים גאים ופעילים גאים, כך שלא ירחק היום שגם שאר המפלגות (לא כולן כמובן) יפעלו למען הקהילה הגאה.

Uri04

New member
שיפעלו ולא ידברו. בינתיים הם רק מקשקשים

וכן, אני מתכוון גם למחנ"צ. התא הגאה בליכוד הוא קשקוש, עלה תאנה. הליכוד לא יעביר בחיים חוקים למען הקהילה. לא כשבאותה המפלגה יש כל כך הרבה הומופובים.

כחלון "חברתי" כמו שביבי חברתי

וכחלון הולך לקבור את עצמו באוצר, החוכמולוג. עם גישות פופולאריות כמו שלו, מקצועני האוצר באי גיבוי של ביבי יקרעו לו את הצורה. לגבי הלפיד, בחירות שניות ו- 11 מנדטים מצביע דווקא על כך שה"טרנד" נעלם ונשאר הגרעין הקשה.

איך ביבי מטפל במחבלים כלואים (מזעזע)

אני מתלבט אם ללכת להצביע לפני או אחרי ארוחת בוקר

לא קבלתי הודעה לבוחר בדאר.
אני לא מקבל יותר הודעה לבוחר מאז שאני מתבטא בענינים פוליטיים (כ-10 שנים).
סוקריטטה ? שטאזי ?
מפחיד.
אבל מאמי שכמוני לא מתעצל והולך לכל נקודות ההצבעה בשכונה אצלינו עד שנמצא ברשימות באיזו קלפי אני אמור להצביע.
ואני מצביע.
יתכן שאם ביבי יבחר שוב לא אצביע יותר; גם כי אפחד להצביע כי אתחיל להאמין שההודעה לבוחר לא נשלחת אלי מתוך כוונה. אני מאמין שאני פיקח. אז אחרי הבחירות האלה אם לא יהיה שינוי - לא אצביע יותר.

אולי בטעות לא טרחת לעדכן את הכתובת שלך

אני כותב בהרבה מקומות נגד הממשלה, הרגולטור שלי ◄ על השעון מקבל הודעה לבוחר.

ברור שהוא - ביבי, כך הוא נקרא בפינו - חייב

ללכת.
השאלה היא מי יחליף אותו.
כאן בשרשור ראינו שתי עמדות - האחת של ונטי שמדבר על זכויות האדם [ למי שעוד לא הבין הומו הוא מונח/מושג של ונטי לתיאור אדם חופשי, על-אדם א-לה-ניטשה, אדם הרואה את המציאות כפי הבנתו ומפרש אותה כפי הבנתו וחי חיי חירות, אם הוא חפץ בהם ], ולכן מבחינתו רק מרצ מתאימה, והשניה של אקוסטיק, שרק הימין תקף מבחינתו, רק הימין יתן לו זכויות אזרח ורק הימין מממש את החוויה הלאומית-ישראלית-יהודית-ציונית שלו.
שניהם השתמשו במילה "בוגד". אצל ונטי זה בגידת האדם בעצמו, אצל אקוסטיק זה בגידה במדינה, לא פחות. אין צבעים רבים בעמדות של אקוסטיק "הלנו אתה או לצרינו?"
על כך יש לי כמה דברים לומר:
בראש ובראשונה, התעייפתי מנטיות הלאומיים/לאומנים להגדיר שמאל, באשר הוא שמאל כ-קיצוני. נמאס לי להיות מוגדר באופן שיטתי כ"בוגד" כאשר אני עובד, חי, משלם מסים וכל הקשר שלי עם "האויב" הוא סקס מרגש מדי פעם, בו אף סודות מדינה, שאין לי אגב, לא נמסרים. פאתטי ומעציב שאנשים מחברים זכויות אדם עם בגידה ופאתטי יותר שפאשיסט כמו מרזל זוכה להגנה מאדם, שכאשר מרזל ישמע על מהותו יברח ממנו ויגנה אותו.
התעייפתי גם מהצבעה סקטוריאלית, בחיים נציגי הומואים במפלגות לא שכנעו אותי להצביע להם. אם אצביע למרצ ולא לרשימה המשותפת זה יהיה בגלל הצורך לשמור על מפלגת זכויות האדם, בדיוק נמרץ, ולא בגלל עמדותיה בענייני להט"ב.
האם ביבי יוחלף או לא יוחלף, מחר נדע, מה שכן חל שינוי מובהק בציבוריות הישראלית, וגם אם הביבי ייבחר זה יהיה לזמן קצר, כי הוא חלש, כי אין לו מה להציע, כי הבחירה בו זה בכוח האינרציה שלא תתמיד יותר.

קיימתי את חובתי האזרחית והצבעתי
ואספר חוויה

הגעתי למקום ההצבעה, יש בו דוכן יחיד רק של הליכוד וכל הצמחיה והגדרות סביב עם פוסטרים של ביבי. ערסים זקנים מאיישים את "העמדות" וממהר "לעזור" למי ששואל דבר מה וכמובן עם המלצה להצביע רק ביבי... אבל בגדר אחת היו פוסטרים של בוז'י, הופקד עליהם הומו (או "הומו") חנון רכיכתי שאפילו אני התעצבנתי מהפוזה שלו (לא יודע מאיפה הקריצו דבר כזה בשכונה הקשוחה שלנו). ההוא במקום לשמור על הפוסטרים של בוז'י, הסתובב באי נוחות ונמנע ממגע עם יתר הנוכחים. בסוף הגיע זקן-ליכודניק-עצבני ותלש לו את הפוסטרים של בוז'י. המטומטם נמלט...חחח

למעלה