בחירות 2015 מאחורינו...

riki yo

New member
בחירות 2015 מאחורינו...

בחירות 2015 מאחורינו. כרגיל ואולי באופן מוחצן יותר...
הסוקרים שבקרו לא מצאו תירוצים טובים לכשלונות שלהם. של כולם.
המנצחים הם אלה שלא הריצו ראש ממשלה ויהיו מיוצגים בממשלה,
חזרו אל החיים, אל השיגרה כי זה נכון שקשה... די קשה לחיות פה,
המפסידים... לא נרגעים, מחפשים את האשמים (רק לא את עצמם)...
והמפסידים הם אותם שכבר לפני שנים הפסידו את המדינה לעם.
מהבחירות האחרונות הכל מוחצן יותר... ישנם דברים שעד היום לא נאמרו...
לא ע"י אנשי ציבור ולא ע"י אמנים באשר הם אמנים...
וכל הזמן כמו במעגלים הם רוצים ללמד אותנו איך עלינו לבחור...
איך עלינו לחלום... איך שעלינו לחשוב. אבל ההבנה שאנחנו באלף השלישית...
פשוט לא ניתפסת אצל האליטות... , שהרי מי שמורם מעם
כיצד יתערבב בעם???
ואז השד קופץ מהבקבוק... והשד הזה הוא שד עדתי... כי כנראה ששדים
לא מוכנים שיגידו להם מה לעשות ובעיקר איך לחשוב.
השד... נושק למזוזות, כמו שהשד יניח כף יד או מרפק על הראש כאשר הוא מברך...
וברכה זה לא 'אהלן' וברכה זה לא משהו אחר אל ברכה לאל... כי השד הוא קודם כל יהודי...
הוא מעולם לא כנעני או כל מיני בולשיט אחר... הוא לא הומו השד הפרימטיבי הזה...
השדים מתחתנים ברבנות ולבן זכר שנולד חותכים את הזין.
אלה שבנוסף לכל אלה שמצעידים את השד העדתי ימינה... ונכון שבטלביזיות
בכדי ל'סדר' את העניינים, כי הסוקרים לא טועים - לעולם לא טועים...
מוצאים באיזה עיירה מלאת שדים דמות שתספר שבראש היא בעד... 'אבל אבא נשבע באבאשלו...'
אני פותחת 'וואלה' ושם שוברים את הראש... איפה טעה העם...
וערוץ 2 לא נרגעת... שוב השד העדתי קפץ והבריח את הבחירות???

אז תקשורת ובכירי העם... חלאס. אומרים שמי שלא יודע להפסיד - לא ידע לנצח...
ובמילא את הארץ הטובה לא אני גנבתי לכם... אבא שלי... כן כן כששאלו אותנו
בבוז אם אנחנו מכירים את כתבי ז'בוטינסקי... כאילו שהגברת ז'ורז'ט והגברת בוחבוט
מהבלוק 'שלנו' על בעליהן ןטפן שמעו אי פעם על ברל כצנלסון... או שבשמחת תורה, מימונה
שבועות ובכלל שרו את האינטרנציונל...???
שם ואז החלה גניבת העם את המדינה... לא כאן ולא היום, אולי בהדל אחד...
שאז עיירות הפיתוח עמדו כנגד הקיבוצים... ותל אביב ושאר שבעים הלכו יד ביד איתם...
וכיום הקיבוצים מנסים בכוחות אחרונים להיצמד לתל אביב... כי גם הפעם העיירות שהן הפרובינציות...
הצביעו אחרת מאדוני הארץ... שליד...
אז די.

mykal

New member
רק מבקשת להוסיף,

1) שהרבה מיושבי הפריפריה, היו משפלים ע"י בני האליטות הקיבצניקים,
שהיו פריפריה גאוגרפית ולא פריפריה תרבותית, כי הממסד השולט--תמך בהם.
2)שיושבי הפריפריות --ניסו להידמות לתל-אביבים ולתרבות וזנחו תרבות בית ההורים.
ולא מעט יצאו לתרבות רעה.
3)שבארץ המיעוט תמיד נרדף וזולזל ע"י השלטון, --ולא השכיל לאפשר להם חיים בכבוד.
אבל תמיד נטען כלפיו שהוא גוזל מהעשירים.

דורית1901

New member
חלאס, ניצחתם. מה עוד את רוצה?

בשמאל יש אכזבה עמוקה מתוצאות הבחירות ואני בהחלט שותפה לאכזבה הזו. קיויתי לשינוי שישפר את ניהול המדינה, שיביא איזשהו סיכוי להתקדמות לחיים של שלום. התאכזבתי.

אז מה הבעיה שלכן? אתן רוצות שהשמאל יגיד "טעיתי, הייתי צריך להיות ימין"? זה לא יקרה, צר לי.

הימין בשילטון 40 שנה כמעט ברציפות ועדיין בוכים כל הזמן על מה שעשה להם השמאל. אז בואו אספר לכם מה הוא עשה - הוא הקים את המדינה ושילם בדמו. 5000 איש נפלו במילחמת העצמאות מתוך ישוב של 400,000. תעשו את החישוב. הוא קלט מיליוני עולים והקים צבא,מערכת חינוך ומערכת בריאות. איפה היו ההורים שלך ריקי בזמן הזה? הם עשו 10 ילדים שחלקם יצאו לתרבות רעה, חלקם נעלמו בחו"ל וחלקם נשלחו לעבודה בגיל 8. זה השמאל אשם ריקי?

נכון, היו גם עוולות. רובן אגב ממשיך עד היום למרות אותן ה-40 שנה בשילטון. מפא"י אשמים בחלוקה הלא צודקת של כספי הארנונה ביו הישובים החזקים לעיירות הפיתוח? לא הספיק לליכוד 40 שנה לתקן את זה. מפא"י אשמים בפערי ההכנסות ובפערי ההשכלה? שוב, גם את זה הליכוד לא טרח לתקן 40 שנה.

השמאל לא צריך להכות על חטא יותר משהליכוד צריך להתנצל על פיצוץ מלון המלך דויד. מה שהיה היה ועברו מספיק שנים. רוצות ממשלת ימין+דתיים? אז קיבלתן. סבבה. רק אל תקנו כל כך מהר את הסיפורים על איזה כלכלה מוצלחת יש פה ועל איזה כיף כאן, כי זה רק סיפורים. צאו לסיבוב קטן באירופה ותראו את ההבדלים. אפילו לא צריך לראות את מערב אירופה. אפילו במה שהיה תחת שילטון קומוניסטי לפני 25 שנה כבר יותר אירופה מכאן.

יש לי שאלה אליך

ואני ממש לא ממצביעי ביבי !

אבל האם אפשר לקבל הסבר למה היה לך צורך לכתוב כך לריקי?
על מה ולמה? גם אני חולקת על חלק מהשורות שלה אבל....

הציטוט:
"איפה היו ההורים שלך ריקי בזמן הזה? הם עשו 10 ילדים שחלקם יצאו לתרבות רעה, חלקם נעלמו בחו"ל וחלקם נשלחו לעבודה בגיל 8. זה השמאל אשם ריקי?"

למה?למה?

דורית1901

New member
עניתי לריקי

ולא המצאתי כלום. הכל נכתב כאן ולא פעם אחת.

למה הזכרתי את זה? כי להבנתי יש סתירה בין האשמת השמאל לבין מצבה במציאות (או התיאור של המציאות שהיא כותבת כאן).

riki yo

New member
השמאל כל כך מוצלח ש-40 שנה מחפשים אותו...

אבל לא זה העניין שעליו כתבתי... אני ממש אבל ממש לא צריכה לרקוד על
האכזבה של האחרים. הרי מה? מי בכלל סופר את השמאל היום?
אז אנא... באה אני מתוך שעבר די זמן כדי לחזור לשיגרת חיים אחרי בחירות למרות האכזבה...
מה החיטוט הזה שעל דבריו של האיש ההוא... שעשה אותנו מתנשקים אם קברים ודלתות
או משקופים... יאללה לא סולחים הולכים הלאה. אלה מה... ככל שהמאוכזבים חופרים להבין היכן הם טעו
הם מעלים ברשת עוד ועוד גזענים וגזעניות וכל שאמרתי ולא מתנצלת בגרוש
די כבר!!!! די להביא לי לארוחות הבוקר את הגזענים הקטנים האלה. זה הכל...
אם אני גמרתי את החגיגה באותו הלילה... גם המאוכזבות יכולות.לא?????

ודרך אגב אבל ילדות בנות 8 יוצאות לעבודה (ולא עבודה משרדית) כן זה אבי אבות החטאים של מפא"י
מה שהיום מכסים ב'המחנה הציוני'... והעובדה שהמורים הכי בעייתים במערכת החינוך נשלחו למקומות מסויימים
זה אבי אבות המפא"י מה שמתכסא היום תחת השם 'המחנה הציוני'... הבעיה היא לא מה נעשה מאז... הבעיה שאנחנו האחד עשר שהיינו לעשרה... או מי מאיתנו שנשאר כאן... גנבנו לכן את המדינה... ועל זה יש לי רק לומר בשמחה ובגאווה... בפעם הבאה אל תרדמו בשמירה... אז לא יגנבו לכן...

דורית1901

New member
לא הבנתי כלום

חוץ מ-"מי בכלל סופר את השמאל היום"...

אז לידיעתך, במיקרה שלא שמת לב, 45% מהמדינה הצביעה לשמאל! לא מדובר במיעוט שולי והזוי. נכון שבימין לא סופרים את השמאל ודורכים בלי בעיה על 45% מהעם. אז אתם מתפלאים שיש כעס? הביטויים האלה של "גנבנו לכם את המדינה, ואל תירדמו בשמירה" הם עלבונות מכוונים. הימין מתלונן על התנשאות, אבל תסתכלי איך את כותבת.

ובקשר לילדות שיוצאות לעבודה - אני בערך בגילך ואימי כנראה בערך בגיל אימך (אולי קצת פחות). כשאימי הגיעה כילדה לארץ, עם משפחה שלא היה לה כלום אחרי שש שנים של פליטות באירופה, איש במשפחתה לא חשב לשלוח אותה לעבודה. אביה עבד כפועל פשוט ופירנס את המשפחה. מצאי את ההבדלים בעצמך.

riki yo

New member
אם נציגי האחים במוסלמים הם שמאל עבורך...

ואם ח"כ סרסור וחנין זועבעי הם שמאל עבורך...
אני חושבת שאנחנו בכלל לא מדברות באותה השפה...
ובכלל - ניצחתם את הבחירות כי כל העם איתכם חחחחחחחחחח

ועוד נכון שעוד לא ענית לי איך איך איך גנבנו לכם את המדינה... איך???
אנחנו אם העשרה ילדים... אנחנו מהמשפחות שמפא"י לא יכולה היתה לקנות את הקולות...

אבל העיקר שטוב... אפילו טוב מאוד שהדעות האלה צצות...
עוד היינו חושבות שמסייה גרבוז הוא איזה צדיק... והשחקנית...
מה שמה... שאביה יוצא האצ"ל ואמא שלה בכלל עיראין בה את השמץ הזה...
השמצוץ הנפלא של הגזענות הטהורה... היפה
איך אמר הסופר המהוללל כשחשב שדעתו ניצחה את המפגרים והעצלים?
'יש מי שקורא ספרות יפה ויש מי שקורא את 'ישראל היום'
איזה שירה יפה. נפלא
והמדינה נגנבה... וכמה מטער שהגניבה נעשתה ע"י צאצאי המנקות...
הסופנג'ה לדודורתיהן... מצער מאוד.

דורית1901

New member
את תופעה - גם הצד שלך ניצח וגם את נעלבת

ענת וקסמן אדם פרטי וזכותה לומר מה שבא לה. הרבה יותר גרוע זה כשראש הממשלה מזמין זמר גזעני ומסית לשיר בכינוס המפלגה שלו. זה בכלל מעניין, כי כשגרבוז אומר משהו לא נעים אז תיכף מתנפלים על כל השמאל, אבל כשמישהו מהימין רוצח ראש ממשלה אז הוא "עשב שוטה".

את רוצה לקרוא 'ישראל היום' ולחשוב שמדובר בעיתונאות משובחת - בבקשה. את רוצה להשתטח על קברים ולומר שמדובר באירוע תרבותי - סבבה לך. את מנשקת מזוזות ומחזיקה קמעות - שיהיה לך לבריאות. רק אל תצפי שמישהו 'יכה על חטא' בגלל שהוא לא סובל את זה. לא נכה על חטא שתרבותינו שונה ולא נעמיד פנים שערכינו הם ערכייך.

Jen74

New member
ריקי, חוץ מהעניין של "אנחנו ניצחנו, אתם הפסדתם...

"עכשיו תתמודדו ותפסיקו להתבכיין" לא ממש הבנתי מה הפואנטה של שאר הדבריםשכתבת.
אני לא ממצביעי הימין ולא ממצביעי השמאל. אני ממצביעי ה"תנו לי כבר לחיות כמו בן אדם ולא כמו עבד ולחיות בכבוד במדינה שלי".
לא רציתי את ביבי בשלטון וגם לא את בוז'י-לבני אבל לא הייתה שום אופציה אחרת ונאלצתי לבחור באחת מהמפלגות הקטנות שבעיניי הייתה עשויה לתרום לו הייתה מקבל לפחות כסא אחד בכנסת או אפילו בממשלה.
לדעתי, ביבי נתן את מה שיכול היה לתת, בין אם לטוב ובין אם לרע (לטעמי רק רע, אבל זאת דעתי) ועכשיו היה צריך לפנות מקומו למישהו אחר בראשות הליכוד ובטח ובטח בראשות הממשלה.
מי שמתאבל על נצחון ביבי והליכוד ככל הנראהעושה זאת לא בגלל שהוא לא יודע להפסיד אלא כי הוא יודע שכל מה שהפסיד עד עכשיו בשנים האחרונות זה כאין וכאפס לעומת מה שעוד יאבד בהמשך הדרך.
פנינו לאבדון ומי שרע לו יהיה לו רע יותר ומי שטוב לו ככל הנראה ייטב לו יותר והכל אחד על חשבון השני.
אין קשר לעדות, אין קשר לדתות - הקשר היחיד פה הוא בצע כסף וכח.

niva99

New member
הבחירות בין טריפה לנבלה

לא רואה בניצחון הזה השג [ יותר בכיוון של ברירת מחדל].
מה יעשה שטרם ניתנה לו ההזדמנות לעשות זאת?
&nbsp
ד.א
לעשות לביתו זה לא נחשב - את זה הוא עושה ללא הפסק...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה