בחירות 2013....

Acoustic 3

New member
כן.

הם דואגים לציין כל הזמן כמה "כולם רוצים לקחת מאיתנו הכל" והם, נאורים שכמותם, רוצים רק לאפשר חופש בכל דבר ודבר.
זה טיפשי. והם לא טורחים אפילו להציג את זה אחרת.

מעבר לזה, אני לא יכול לדמיין לעצמי מה היה קורה אם הם היו מקבלים הרבה מנדטים והיו למפלגה חזקה בכנסת. אבוי לנו ולמדינתנו אם היו יושבים כ"כ הרבה מסוממים שם ומנסים לנהל את המדינה בטענה ש"תעשו מה שבא לכם, הכל בשם החופש".

aשרון

New member
תראה...

זה שאתה קורא להם מסוממים רק מראה שאתה מתייחס לסטראוטיפ ולא באמת מתייחס למה שהם מדברים עליו .
וחבל, אתה מפספס פה משהו שיכול להיות נהדר .

Acoustic 3

New member
אני לא חושב שכולם שם מסוממים.

אבל אני חושב שמפלגה כזאת לא יכולה להביא לנו שומדבר חיובי.
אגב, אני תומך בלגאליזציה של סמים קלים. אני לא רואה שום הבדל בין סמים קלים לאלכוהול.
אבל מפלגה שזה כל עיסוקה?
זה טיפשי.
קראתי את המצע שלהם. אפילו אני, בחור צעיר שלא מבין הרבה בענייני המדינה והכלכלה - מבין שדבר כזה לא יכול להיות.
הם לא יכולים לזרוק לציבור את כל המשאבים ולהגיד "הנה, לא רק שאתם לא משלמים יותר, אני אפילו מוזילים לכם את המס, הכל תלוי בכם מעכשיו, הכל חופשי, עופו על זה"

כל המפלגה הזאת שוות ערך לאבקת חשמל מבחינתי. פשוט לא אמיתי.

והם עדיין מנסים למכור לך את זה.

Mr Fahrenheit

New member
זה לא כל עיסוקה. ולדעתי המדינה מתערבת יותר

מידי בכל מיני תחומים שזה לא עניינה, ולכן אני מאוד מסכים עם עיקרון החופש.
אגב, אתה באמת לא רואה את האבסורד בזה שיש צמח שהוצא מחוץ לחוק?זה רק סממן אחד של התערבות ממשלתית בדברים שלא אמורים לעניין אותה..

Acoustic 3

New member
חולק עליך (גם בזה)

מוזר לי לחשוב שצומח צמח שהממשלה אוסרת עלי לצרוך..

זה כמו שירד גשם מהשמיים והממשלה תאסור עליך להעמיד דלי בלילה ולשתות מזה למחרת.

ממש מוזר..

השאלה היא איפה הגבול של זה וזה יכול להתרחב למקומות אפלים במיוחד.

ItsikH

Member
באמת אסור לך, מי גשמים הם משאב לאומי ואסור בחוק לאגור מי גשמים

Acoustic 3

New member
החוק לא מכוון לאגירה באופן מסחרי?

בדיוק כמו שסחר בסמים הוא פשע ברמה גבוהה יותר משימוש בהם..

ItsikH

Member
תגדיר "מסחרי", ממה שהבנתי החוק אוסר באופן גורף, מעשית נאכף רק במקרים חריגים - אני לא בטוח אבל נשמע לי טיפוסי למערכת המשפט הישראלית (חוקים יש בשפע, אוכפים רק לפי החשק והנוחות).

Acoustic 3

New member
גם אני יכול להפנותך למאמר המעודד שימוש בקלים

בנוסף, צריכה קבועה של אלכוהול יכולה לפגוע בך הרבה יותר מצריכה קבועה של סמים קלים.
בנוסף, אני מכיר מקרוב (מאוד) כמה וכמה אנשים הצורכים סמים קלים באופן קבוע ואני אישית מעדיף אותם תחת השפעה כזאת (שבכלל לא מורגשת) מאשר השפעה של אלכוהול.
ברור לי שאתה התנסית בסמים קלים למשך תקופה ולכן אתה אנטי היום (בדיוק מאותה סיבה מדוע בחרת להפסיק)
אבל גם הרבה גמולים מעישון הם אנטי, ואני אישית חושב שהחברה מחמירה גם עם המעשנים הרגילים.
אני מבין שזה מבאס לכתוב הודעה ארוכה שוב - אבל שאלתי לדעתך ולא למאמרים..
לא נורא..

הנקודה היא

שראיתי ועדיין רואה, אנשים שמתפוררים לי מול העיניים (ביטוי דרמטי, אהה?? אז זה מה שמצער, זה מדויק) בגלל השימוש בסמים האלה בצורה מוגזמת.

כל יום כל היום. סאחי שלי ושלך זה מסטול שלו.
הם סאחים באופן יחסי כזמן שאנחנו מסטולים.

וכמו שהזכרת, מנסיון אישי שלי , זה דופק אותך בהרבה מובנים.
הטיעון שזה מהצומח, וההגדרה המקילה קצת;
״הממשלה תאסור עלי שימוש בצמח?״
מופרכת, שכן לא תראה בעין יפה אם ימכרו פטריות רעילות לאנשים,
לאכילה, נכון? אז מה? גם זה מהצומח..

הטענה של עלה ירוק, שבגלל שזה לא חוקי, אז יש הרבה ארגוני פשע שמוכרים במחתרת, היא הזויה ומוזרה מאוד. יאללה, אז בוא נתיר מעכשיו כל דבר שארגוני הפשע אימצו לחיקם, והפכו למנת חלקם היומית.

בוא נתיר רצח, שימוש בהרואין וסמים קשים אחרים, וגם לגנוב מכוניות. למה? כי יש הרבה ארגוני פשע שמתעסקים בזה ורק בזה. מצאנו פתרון לפשע! נתיר אותו!
חרטא בארטא.

הכרתי אנשים שהתחילו מהחרא הזה ועברו בשלב כלשהו עד להזרקות, הכרתי כאלה שמתו ממנת יתר, כשבתחילה ג׳וינט היה בגדר התפרעות עבורם. ככה זה מתחיל.

ובוא נעזוב את ההשוואה לאלכוהול כרגע, כיוון שזה מותר בחוק.
לגבי נזקי האלכוהול? ברור, ידוע. אבל כרגע זה לא מחוץ לחוק.

Acoustic 3

New member
הנה כמה הסתייגויות ממה שכתבת

אני כידוע לך, לא מעשן סיגריות ולא סמים (לא קלים ולא קשים) - מבחירה. יש לי את זה בהישג יד ואני בכל זאת לא נוגע בזה.
אז מבחינתי, שלא יאושר בחוק. אבל אם אתה שואל אותי, בעיני המדינה מתערבת פה היכן שהיא לא צריכה להתערב.
ראשית, דוגמת הפיטריה לא נכונה כי הפיטריה היא נטו רעל. סמים קלים הם הנאה של הפרט בדיוק כמו שתיית אלכוהול (אבא שלי שותה כל יום כוסית וויסקי. היית מסתכל עליו אחרת אם הוא היה מעשן מריחואנה כל יום, נכון?)
המדינה לא תאסור עלי לאכול פטריה רעילה. היא כן תאסור עלי לעשן מריחאונה. למה זה? - אם אתה תטען שזה כתוצאה מהשפעות חיצוניות של המעשן על הסביבה, אני אולי אוכל להצדיק אותך - אבל גם את זה אולי אפשר לעגן בחוק.

אתה לא רוצה לדבר על אלכוהול כי כרגע זה חוקי, למה בעצם?
כי זה הקונצנזוס שגדלת עליו - "אלכוהול זה בסדר, סמים קלים לא"?
אני שואל - אולי הקונצנזוס הזה שגוי? מה עם הקונצנזוס של "סטרייט זה בסדר - הומואים לא"?, הרי, פעם זה היה מובהק מאוד בישראל ויש מדינות שזה עדיין תקף לגביהן. גם כאן היו ויהיו שחלקו/ייחלקו על המוסכמה החברתית הזאת. אז אולי יש צורך לבחון מחדש גם את זה, לאור העובדה שכ"כ הרבה אנשים צורכים את זה ומנהלים חיים תקינים לחלוטין?

אני לא מדבר על סמים קשים, אני מדבר על קלים - שמהווים סיכון נמוך יותר לטווח הארוך מלאלכוהול. בשורה התחתונה, אם אני אתן לך מאמר שמפריך את הטענות הכ"כ קשות כנגד סמים קלים, האם אז תסכים איתי?

בנוגע לארגוני הפשע - מבחינתי, זו לא סיבה לעגן דבר בחוק.
כשמשהו הוא לא חוקי וארגוני פשע מבצעים - צריך להלחם בארגוני הפשע ולא להתיר בחוק את מה שהם עושים.
במקרה של הקלים זה שונה כי מדובר באחוז מאוד מאוד גבוה של צרכנים שצורכים דבר שעל פניו, בעיני לגיטימי והממשלה שלהם לא מתירה את זה.
הרי, לא תגיד כלום לארגון "פשע" שכל מטרתו היא הכנסת אלכוהול למדינה איסלאמית שלא מתירה צריכה אלכוהול, נכון? כי בעיניך זה לא נתפס "לא מוסרי". אתה לעולם לא תשווה אלכוהול לזנות או רצח.

הדבר האחרון שאותו הכי חשוב לי לציין - איפה הגבול?
אז ככה. הממשלה לא יכולה לקבוע את הגבולות המוסריים של כל אדם ואדם. הממשלה קובעת את החוקים בשאיפה שכולם ימולאו ויאוכפו על מנת לשמור על הסדר הציבורי ועל חיי פרט תקינים.
אז הממשלה אוסרת על רצח - אבל זה מתבצע. למה? כי תמיד יהיו כאלה שיחרגו מאותו חוק שכ"כ אלמנטרי בעיני ובעיניך, שכלל לא צריך להיות מעוגן במדינה על מנת שנמנע ממנו בכל מחיר.
אני שוב אשווה את צריכה האלכוהול כי זו הדוגמה הכי טובה שיש לי, וההתסתייגות שלך ממנה לא מוצדקת בעייני.
אתה צודק. מסמים קלים זה יכול לעבור לקשים, והדרך סלולה ובטוחה לראות אנשים שמתפוררים לך מול העיניים. אבל גם כאן, אפשר להגיע לאותה נקודה בדיוק עם אלכוהול, וגם עם סיגריות (רק בלי תופעות נפשיות).
אם אדם לא שם לעצמו גבולות, הוא ימצא את עצמו מהר מאוד באותה נקודה אפלה. הרבה הגיעו לבתי חולים בגלל ריאות מעושנות וכבד מטוגן. מה הפתרון? למנוע גם את המוצרים האלה? הממשלה צריכה להתערב בכמה שפחות כדי להשיג יותר. אני מצדיק התערבות ממשלתית בהרבה מקרים - דווקא במקרה הזה, על פניו, מכל הסיבות שציינתי - אני לא רואה מדוע זה לא בסדר.

אגב, אפשר לבדוק את ההשפעות של ההיתר הזה על מדינות בהן הסמים הקלים חוקיים.
אם מאז מתן הגושפנקא עלו מקרי תאונות הדרכים, מקרי הרצח, מקרי מוות כתוצאה מסמים וכו' - אולי יש באמת השפעות שליליות של היתר חוקי לצריכת קלים.
אבל אם לא, אולי אתה סתם שולל דבר רק כי כמה שרים בממשלה פחדו להגיד לזה כן?

kombinaizer

New member
סאחי תפתח את העיניים

כמה עובדות שלא ידעת
בכל המדינות שנעשתה לגליזציה ירדו אחוזי הפשיעה
בישראל יותר אנשים צורכים קנאביס מאשר באמסטרדם
אין שום קשר בין מריחואנה לסמים קשים, להפך, יש יותר סגולות למריחואנה.
הסם נאסר בגלל בירוקרטיה והמצור על האלכוהול ממקסיקו לארהב דאז.
זה שחברים שלך ניזוקו בגלל הסמים, זה אולי התחיל ממריחואנה - אין לזה שום קשר מעבר.

זה הגלל המריחואנה,

אני מעשן מגיל 15 אז קצת מבין בזה לצערי.
והמעבר מגררס לסמים קשים, הוא קליל.

אשמח אם תשתף בנסיון האישי שלך, ולא על פי כיתובים כתבות ואותיות
שמתנוססות על גבי המאמרים.

kombinaizer

New member
אני מעשן

ולעולם לא נכנס לי חומר כימי לגוף מלבד תרופות וסיגריות
כנל לגבי המון חברים שלי.
סמים קשים הם עניין של בחירה, בלי שום קשר למריחואנה.

ItsikH

Member
עקרון החופש הוא דמגוגיה צרופה חופש מוחלט מתקיים רק על אי בודד, חברה=הגבלת חופש. אני ממש אוהב את אגדות "איומי האקדח" שהמדינה כופה עליך משהו, זה בולשיט צרוף. המדינה כופה עליך לנהוג בצד ימין של הכביש, נכון חוצפה? רק תאר לך שבחברה חופשית יכולת לנהוג באיזה צד של הכביש שבא לך בלי שהמדינה, ב"איומי האקדח" שלה, תאלץ אותך לנהוג בצד ימין בלבד.

המונח "זכות" מוגדר רק בחברה, על אי בודד אין לך שום זכות שהיא - כל זכות מוגדרת על ידי תאומתה, האיסור על הזולת. כך למשל אין לך "זכות לחיים" כלל (הרי אתה מת בסופו של דבר, איזו חוצפה זו!) - ה"זכות לחיים" אינה אלא האיסור על נטילת חיי הזולת. האם זכותך לחיים מחייבת את הזולת לדאוג לכל מחסורך? ונניח שכן, מי אמר שהוא יכול? ואם אינו רוצה, איך תוכל לכפות זאת עליו?

התערבות יתר של המדינה בחיי האזרח לא רצויה לאיש, גם לא לרשויות עצמן, לא מטעמים מוסריים אלא מעשיים - ככל שההתערבות גדלה, יעילותה קטנה. כך אנחנו רואים ספר חוקים עמוס וגדוש בשטויות, לא פעם סותרות, שרובו לא נאכף ולא מיושם, התוצאה של רגולציית יתר היא אבדן סדרי עדיפויות, המחוקק אמור היה להגדיר מה חשוב באמת ומה חשוב פחות, כדברי ראש הצוות הראשון שלי על סדרי עדיפויות "כשהכל חשוב - שום דבר לא חשוב" - עקרון שאני לשווא מנסה להסביר לכל אלו שדורשים אכיפה מלאה ושוויונית של כל ספר החוקים.

makel1

New member
חחחחחח מעולם לא ראיתי ערימה כזו של שטויות

בדף אחד. אני לא יודע מאיפה להתחיל והאמת שדיי מיותר להתייחס בכלל. אסתפק במשפט אחד, וגם זה יותר מידי: עלה ירוק - הדרך שלנו למועדון מדינות עולם 3.
לא רציני בעליל

aשרון

New member
שוב אני שואל...

קראת בכלל את המצע או שאתה מסתמך על מה שראית בעבר מהמפלגה ?

עלה ירוק עברה שינוי מהותי ועכשיו הם הרבה יותר רציניים ! הם חברו לרשימה הליברלית וזאת עשתה שינוי בכל הגישה של עלה ירוק והפכה אותה הרבה יותר רצינית וממוקדת מטרה.

אורי,
בבקשה תקרא את המצע ואז תגיב לי... http://www.facebook.com/#!/AleYarokLiberal/app_156218351098324

למעלה