בחירות 2013

Acoustic 3

New member
בחירות 2013

טוב, עוד 20 יום כולנו מתייצבים להצביע... (אבוי אם לא!)
ואני רציתי לשאול - מישהו כבר יודע למי הוא מצביע?

אני עושה סקר כי אני עדיין לא סגור.
אני חושב להצביע ליאיר לפיד. להצביע לו פירושו להחליש את החרדים.
אבל אני עדיין לא סגור.

מה לגביכם?

makel1

New member
להצביע לו = לחזק את החרדים

לפיד ושלי הצהירו שלא ישבו עם ביבי. ללבני אין חוט שידרה והיא תשב עם כל מי שיתן לה תיק מעניין. זתומרת שביבי יישאר מחוסר ברירות וייאלץ להרכיב ממשלה עם ש״ס והבית היהודי ובכך בעצם נוצר מצב דיי אבסורד שמי שמצביע ללפיד או לשלי כדי להחליש את החרדים עושה בדיוק הפוך.
בלי קשר, מצערת העובדה שאנשים מצביעים רק לראש המפלגה ולא מסתכלים על הרשימה כולה. הרשימה של לפיד דיי מפחידה אותי, בעיקר כי מספר 2 שלו, הרב פירון, התבטא באופן נחרץ נגד הומואים ולסביות ומקום 4 אצלו (אם אינני טועה) היא אשת מרצ.

ולבסוף סיפור מצחיק. הכרתי מישהו לפני כמה ימים, חמוד והכל. או ככה חשבתי. עדיין לא יצא לנו להיפגש. לא מזמן דיברנו ואיכשהו השיחה הגיעה לפוליטיקה והוא סיפר לי שהוא מצביע למרצ ואני סיפרתי לו שאני מצביע לליכוד. הוא התחיל להשתגע ובשלב מסויים אמר לי ״הראייה שלך נורא פשטנית, וזה אבסורד שאתה כחלק מקהילה נרדפת מצביע למפלגה שרודפת מיעוטים אחרים״. הוא לקח את זה קשה ובמשך דקה שלמה הוא ניסה להראות לי איפה החמאס בסדר ואנחנו לא. רגע לפני שסיימנו את השיחה הסברתי לו שלא כל הומו צריך להצביע למרצ רק בגלל שהוא הומו.

white star

New member
אני חצי לא מסכים איתך

מסכים עם הפסקה השניה לגבי מרצ שאני לא רואה קשר בינינו שאנחנו רוצים לתרום למדינה (ברובנו) לעומת מיעוט שרוצה להכחיד אותה.

ובעניין לפיד ושלי, מה שאמרת זה בולשיט אחד גדול.
ראשית, הלשון של ביבי תקועה עמוק בתחת של הרב עובדיה, אין סיכוי בעולם שהוא לא יילך איתם.
הוא בעצמו הגדיר אותם כשותפים הטבעיים שלו בזמן המגעים עם קדימה
וגם זאת ההתייחסות הכללית של הליכוד היא מדינה יהודית ודמוקרטית, כלומר תמיד ללכת עם הדתיים.
היחידי שהיה אמיץ לשבור את הקשר היה שרון שלצערנו כבר לא איתנו (לא באמת)
ראשית שי פירו ןלא התבטא באופן נחרץ נגד הומואים, הוא הגיב באותה כתבה מפורסמת בצורה שאחרי זה הוא התנצל על כך.
זה בהחלט עדיף על הומופובים מוצהרים כמו פייגלין בליכוד, שהמקום שלו מאוד רלוונטי לצערי.
שלא לדבר על הגל ששוטף את הליכוד שחברי כנסת מדברים על לכבוש את השטחים מחדש, שיגרום פה למדינה דו לאומית.
שלא לדבר על המצע הכלכלי האמיתי של הליכוד שזה בעיקרון "דפוק ככל יכולתך את מי שלא עשיר"

צריך להיות עיוור לחלוטין למציאות כדי להצביע לליכוד. אין שום סיבה אמיתית והגיונית.
מצד שני, אני עדיין אכבד אדם שיצביע להם יותר מכל היפי נפש שאומרים "אין למי להצביע אז לא הלכתי"

makel1

New member
רותם אתה מה זה חי בסרט

מי אמר שהגדרת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית משמעותה חבירה לש״ס? אתה לא מגדיר את ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית? ובעניין פירון, אני מצטער, אבל רמת התמימות שלך עולה ככל שהבחירות מתקרבות. הרי ברור שהרב יתנצל. בוודאי ובוודאי שיתנצל כאשר כיסא בכנסת או בממשלה קורץ לו. העליתי לפה את אחת ההודעות ההומופוביות שלו. הבנאדם כתב אותה בהיותו בוגר, בעל דיעה וסמכות. מה זה אומר מבחינתך להתנצל? להתנצל שהוא אמר או להתנצל שהוא חשב? עכשיו הוא כבר לא חושב ככה? עכשיו הוא גיי פרנדלי..? חשבתי שאפשר לקנות את המחילה שלך בקצת יותר מהודעה שנכתבה ע״י יועץ התקשורת שלו (;

Acoustic 3

New member
שניכם אומרים דברים נכונים-אבל מה הפתרון שלך?

אתה מצביע לליכוד - נראה לך שתהיה ממשלה בלי ש"ס אם נצביע לליכוד?
איך מעיפים אותם מהממשלה אם לא האופציה של יאיר לפיד?

makel1

New member
רוב הסיכויים שכן תהיה ממשלה עם ש״ס, לצערי

אבל זה רק בגלל שאין הרבה ברירות. המון מנדטים מתבזבזים על מפלגות קיקיוניות וארעיות כמו יש עתיד, התנועה ועוד, ובכך משאירים מעט מאוד אופציות. מה שכן, ככל שהליכוד יהיה חזק פחות ככה הסחטנות של הבית היהודי וש״ס תהיה משמעותית יותר, והתיקים שאנחנו הכי רוצים להרחיק מהם - יגיעו אליהם.
אם אתה לא מזדהה עם המצע של הליכוד - אל תצביע לליכוד. אבל אם אתה מזדהה ואתה רוצה רק להחליש את החרדים - להצביע ללפיד או ללבני זה לא הפתרון. הדבר הנכון הוא חיזוק מפלגת השלטון אשר ימנע בריחת תקציבים מטורפים לקבוצות מסוימות באוכלוסיה.
אגב קראתי סקר שקבע שמחצית ממצביעי לפיד הם מתלבטים. אני חושב שזה אומר המון על ה״מפלגה״ הזאת.

Acoustic 3

New member
אני באמת משתדל לחשוב על מפלגה להצביע לה

כזו שתקח את ישראל באמת לכיוון חיובי.. אבל באמת שקשה לי לראות מי מהם הוא הטוב ביותר.
או הרע במיעוטו.

שמע, להצביע לליכוד פירושו להצביע לש"ס. ביבי יקים מפלגה איתם, זה הרי ברור לכולם.
השאלה היא מה יקרה עכשיו כשיש סיכוי לאיחוד כוחות בין שלוש מפלגות המרכז-שמאל העיקריות.. אולי יש סיכוי לממשלה בלי ש"ס.
מצד שני, זה אומר שיש גם סיכוי לממשלה עם שלי יחימוביץ' בראשה. וזה אסון.

Mr Fahrenheit

New member
השאלה היא מה חשוב לך יותר: נושאים בטחוניים,

נושאי כלכלה ורווחה או נושאים חברתיים..
אני לא חושב שיש מפלגה שאתה תסכים לכל המצע שלה ולכן כדאי להבין קודם מה הכי חשוב לך וללכת עם המפלגה שהנקודות האלו במצע שלה הן הכי קרובות למה שאתה מאמין.

הרי הקול הספציפי שלך, סיכוייו להשפיע ממש על תוצאת הבחירות הוא אפסי, לכן מה שחשוב כאן זה שבצאתך מהקלפי אתה תרגיש שעשית את הדבר הנכון מבחינת העמדות הפוליטיות שלך וכל השאר לא משנה.

(ומסכים איתך ששלי זה אסון
)

Acoustic 3

New member
אני לא מסכים שהקול שלי הוא אפסי

הוא שלי, הוא חייב להיות שקול יותר.

סתם.

נכון שקול אחד מתוך כל המצביעים הוא לא משמעותי - אבל אני מאמין שכל אחד חייב לחשוב ולהחליט מה הכי טוב בעיניו למדינה..
לכן אני מתעסק בזה כ"כ. אני מאמין בחשיבות של זה כי אני ממש חושש לגורל המדינה שאני כ"כ כ"כ כ"כ כ"כ (כ"כ כ"כ) אוהב.
אני באמת אוהב את המקום הזה.. אני נוסע כל יום בכבישים ואני מאושר שאני פה.

(נשמע פלצני נכון?
נשבע לך שככה אני מרגיש)

makel1

New member
למה אתה חושש לגורל המדינה?

יש לי תחושה שמסע ההפחדות של 3 הליצנים, כחלק מניסיונם הנואש לזכות במנדטים, מניב פרי. אני שומע מלא מעט אנשים לאחרונה שהם ״חוששים לגורל המדינה״, ואני שואל - למה? המצב פה אמנם לא מושלם, אבל לחשוש לגורל המדינה זה רחוק רחוק מהמציאות.

makel1

New member
מה שכן, אמנם לא עברתי הרבה מערכות בחירות

אבל לא זכורה לי מערכת בחירות כזאת. הפוליטיקאים שלנו התנערו מכל הערכים שמחייבים אותם תוך התנהלות מחפירה, רדודה ועלובה. אין ערך לאידאולוגיה, אין ערך לדיעות ועמדות. יש ערך לדבר אחד - לכיסא.

Acoustic 3

New member
מסכים לגבי הבחירות.

בנוגע לשאלתך - עוד לפני הקמפיינים המטורפים התחלתי לחשוב שמשהו מתנהל לא כשורה.

אנחנו לא יכולים להמשיך לבודד את עצמנו בצורה כזאת.
העולם עייף ממלחמות - ומעבר לזה, העולם (וארה"ב בעיקר) עייפו מללחום מלחמות שלא שייכות להם.
כולם רוצים לחיות בשקט וזה הגיוני לחלוטין.
למה משהו צריך להשתנות?
כי משהו פשוט חייב.

אני חושש לגורל המדינה כי מתישהו המדינה תהיה בידיים של החרדים או הערבים - וזו בעיני בעיה זהה לחלוטין.
צריך לבעוט אותם לצבא כדי לקוות שיתפכחו קצת שם ולהרגיל אותם שהחיים הטובים שחיו עד כה לא יכולים להמשיך כך יותר. האוכלוסיה העובדת מצטמצמת ביחס אליהם (כרגע זה אולי לא מורגש) והנטל הולך וגובר.
מדובר בסיוט מתמשך ויצירת חברה טפילה שתלויה בציבור העובד והמשכיל כדי לאכול.
אין כזה דבר ללמוד כל היום ולקבל על זה כסף ובית.
רוצים ללמוד כל היום? תמצאו דרך לממן את עצמכם.

בקשר לפלסטינים. רק המילה הזאת מעצבנת אותי.
אני אהיה הראשון לתמוך בטרנספר מסיבי אבל לא הייתי מסוגל לקרוע אנשים מביתם במו ידיי לכן ברור לי שהפתרון הוא לא ריאלי. (וגם, לאן בדיוק?)
יש פה "עם" שלא רוצה להיות חלק מאיתנו (וזה בסדר, כי גם אני לא רוצה שהם יהיו חלק מהחברה שלי) ושואפים לאוטונומיה עצמאית.
אם אתה שואל אותי - שלום לא יהיה. לא עם אש"ף ולא עם פלסטין.
אם נשאר ככה - לאט לאט נתבודד בעולם ונמצא את עצמנו במצב בו אבדנו כל שליטה לכיוון הרוח.
אם ניתן להם מדינה (רק בגדה, כל עוד חמאס שולט בעזה) - אני בטוח שיהיה רע מאוד מבחינה בטחונית.

זה לא נראה לך כמו אבדון?
אם היה לי פתרון הייתי עושה משהו.
אבל בינתיים אני לא חושב שאני חכם יותר ממי שיושב שם.
בנט אומר דברים נכונים, לבני אומרת דברים נכונים.. שלי מעצבנת שבכלל לא בא לי לשמוע אותה..
אבל אין פתרון אחד שיביא לשני הצדדים שקט. ואני מתעסק עם זה המון...

אז מה אני רוצה?
להחליש לפחות את האוכלוסיה שמכבידה עלינו כלכלית והורסת אותנו חברתית. (לא מקובל עלי שיש שכונות יהודיות בירושלים שאם אני אלך בהם ברחוב בלבוש אזרחי, אחטוף מכות. לא מקובל עלי שיהיו שכונות במדינה שסגורות לעוברים ולשווים כי הלבוש לא מתאים לתושבי השכונה)

הבטחון הוא הכי חשוב לי. אבל אני אובד עצות לגבי הפתרון האולטימטיבי מהבחינה הזאת. אז לפחות לתת קול שישפיע במישורים האחרים.

אני עדיין אובד עצות לגבי איזה צד אני. אם תהיה חבירה של שלושת המפלגות האלה והן יהיו בחזית אחת מול הימין - אני אבחר בימין. (ליכוד)
למה?
כי לתת את הקול שלי למפלגת מרכז-שמאל זה בסדר כל עוד אני יודע שהימין עדיין חזק (ואני בוחר בהם נטו בשביל איזון).
שלושתם יחד בחזית אחת מול הימין זה כבר יותר מידי, וזה מפר את האיזון שרציתי.
אם אין איזון, אני מעדיף ימין בממשלה מאשר שמאל (או מרכז נוטה)

בטח לא הבנת אותי בכלל.
זה בסדר, עשיתי פה מלא בלאגן.
אני מקווה להיות החלטי יותר עד הבחירות.
(זה ממש חשוב לי, הבחירות האלה. אני רואה בזה כזכות דמוקרטית וחובה מוסרית-לאומית.)

white star

New member
איזה איזון בדיוק

בוא נראה מה ביבי נתן לנו:

שלום? "אין פרטנר"
ביטחון? פחחחחחחחחחח
כלכלה? מידרדרת מרגע לדודלי. וזה לפני הקיצוצים הדרקוניים בזכות ה"הישגים" הכלכליים של הממשלה הזאת, הולך להיות פה הרבה יותר רע ורק ימשיך להידרדר.
חברה? באמת צריך להרחיב על זה?

בקיצור, ארבע שנים של הידרדרות בכל מדד שהוא.
נחמד לך עם זה?

Mr Fahrenheit

New member
ממה שהבנתי מההודעות שלך, הכי טוב בשבילך

זה דווקא להצביע "הבית היהודי" בכל מה שנוגע לתחום הביטחוני. אני מניח אבל שיש לך בעיתיות עם זה בגלל הנושא הדתי ובגלל ההומופוביות של בנט וחבריו. מודה, סיטואציה לא קלה...

אני מאושר פה גם, אבל אני לא ממש "דואג" בתחום הביטחוני, לדעתי העמדות שקיימות עכשיו ישארו גם אחרי הבחירות ולכן חשוב לי לשנות (או לנסות לשנות) את העמדות בתחום החברתי, מכאן ההצבעה שלי ל"עלה ירוק".
ודווקא האושר שלי הוא לא בכבישים - יותר מידי פקקים בבוקר

Acoustic 3

New member
בכבישים שאני נוסע בהם כרגע אין פקקים

אז אני נהנה.

אגב, בסקר שמילאתי במאקו לגבי איזו מפלגה מתאימה לך - יצא לי פעמיים יהדות התורה, פעם אחת ליכוד, ופעם רביעית יאיר לפיד.

למה השוני? כי רציתי לבדוק איפה אני מוכן להתפשר וכיצד זה משפיע על הסקר הזה.
אני בפירוש לא אצביע ליהדות התורה. הימין שאני מוכן להצביע לו זה ליכוד..

Mr Fahrenheit

New member
"יהדות התורה" דווקא? מעניין מה ענית.. אם היו

מכריחים אותי (=אקדח לרקה למשל) להצביע למפלגה חרדית הייתי מצביע ש"ס. "יהדות התורה" הם עלוקות לדעתי.

מילאתי את הסקר הזה פעמיים, פעם אחת יצא לי "התנועה" או הליכוד, לא זוכר כל כך, ובפעם השניה עניתי אותו דבר חוץ מהשאלה של כמה איכפת לי שהמפלגה תעבור את אחוז החסימה (הפעם אמרתי שלא חשוב), ויצא לי 80+% "עלה ירוק"..

Acoustic 3

New member
בדיוק חבר אמר לי שהוא חושב להצביע לארץ חדשה

רציתי למות

למעלה