בחירות 2003

• פותח הנושא sunj
  • פורסם בתאריך

sunj

New member
על נשים גדולות ונשים קטנות

עם סיומה של מערכת הבחירות תאבד הכנסת 3 חברות כנסת , לוחמות אמיתיות למען חברה קצת יותר סובלנית , צודקת , ירוקה. יעל דיין ,נחמה רונן ובעיקר תמר גוז´נסקי. כל אחת מהנשים האלה בתחום היותר קרוב ללבה ניהלה מאבקים , חוקקה חוקים בתוך הלכלוך הפוליטי שראה בהן מוזרות ,תמימות,אויבות העם והתאגידים. אבל הכנסת תצרף בשמחה 3 חברות כנסת חדשות ואפילו מזרחיות: גילה גמליאל , ענבל גבריאלי ורוחמה אברהם . שלושתן הן אובייקט חלול , לאומני, כלי משחק בידי כל מיני קבלנים אשר קנו להם אחיזה בכנסת באמצעות עסקניות קטנות ,משרתות בעלי הון ואינטרסים מעולם הפשע. זוהי רק עוד נקודה בתהליך ההשתלטות של ההון על מוקדי כח , ובמידה רבה 3 היוצאות ו3 הנכנסות מייצגות את הקורה בחברה הישראלית , מסמלות במדוייק את התכונות הדרושות היום "להצלחה": יכולת מוכחת בלהיות "יפה וצעירה" כלפי חוץ ומשרתת אדונים בחדרי הישיבות הגבריים והכוחניים.

elad2040

New member
יש מקום לאופטימיות זהירה.

מפלגת "עם-אחד" קיבלה ארבעה מנדטים, ואני שמח.

elad2040

New member
מעניין

אף פעם לא הבנתי על מה מבססים את הטענה שיעל דיין היא מחוקקת חברתית. היא נראתה לי מאז ומתמיד כמיצגת את הליברליזם של הבורגנות ולא יותר. גם בחיפוש הצעות חוק באתר הכנסת לא ראיתי אותה חתומה על שום דבר שאפשר לקרוא לו יותר מהומניזם מתון.

all about eve

New member
השאלה היא מה הם יעשו.

האם הם מתכוונים לפעול ברצינות. צריל לזכור שבכנסת הקודמת הם לא עשו הרבה בלשון המעטה, ולכן צריך לראות אם זאת מפלגת העובדים או מפלגת ועדי העובדים, שמהיכרות עם חלקם אני יכול להגיד שהם מושחתים.

elad2040

New member
אני חושב שהם עשו דברים לא רעים

כמו החוק נגד חברות כוח האדם. יש גם על שולחן הכנסת מספר הצעות מצוינות שלהם (שספק אם יעברו) כמו קביעת יעד הגירעון לפי יעד צמצום האבטלה (שזה לא מהפכני, אבל אולי יש לזה סיכוי), הגבהת תקרת המס על ביטוח בריאות (דרגת המס הגבוהה ביותר היום היא 35 אלף שקל). אגב, גם בתור מפלגה של ההסתדרות יש מה להגיד. ההסתדרות, לדוגמא, תומכת ומתקצבת את מאבק הנכים ואומנם כוחה נחלש אבל אני מרגיש שהיא בהחלט מנסה לשפר דברים במדינה הזאת (נגד כל הסיכויים, כי היום אפילו ה"שמאל" לא תומך במאבקים חברתיים). בנוסף, אני חושב שאין סיכוי לשיפור בלי איגוד מחדש של כמה שיותר עובדים, כי זה הכוח היחיד שיכול (אולי אולי אולי) לעמוד בצורה אפקטיבית מול ההון. אגב, מסתבר שאחרי קולות החיילים יש להם רק 3 מנדטים :(

elad2040

New member
לא בניגוד

אבל חקיקה חברתית מבחינתי זה הצעות להוספת דרגות מס גבוהות יותר, הצעות להגדלת ההוצאות הממשלתיות, הצעות למיסוי הבורסה והחזרת הפיקוח על מט"ח, ולא הצעות "Feel good" לגבי נישואי הומוסקסואלים (עם כל החשיבות של זה).

cuckingfunt

New member
בקיצור, מה שאתה אומר

זה שחקיקה חברתית זה חארטה. או שאתה סתם לא מבין על מה אתה מדבר. כי הגדלת המס על עבודה לא תוסיף כלום להכנסות המדינה. סביר להניח שאפילו תפחית אותן. הוצאות הממשלה חורגות כבר מזמן ממה שהגיוני שממשלה של מדינה שרוצה גם אולי לצמוח יום אחד מוציאה. מיסוי הבורסה במקרה הטוב מסוגל לממן ישיבה אחת אולי. ועכשיו זה לא המקרה הטוב. כולם יצברו עכשיו זיכויי מס לעוד כמה שנים טובות. החזרת הפיקוח על מט"ח? יש מספיק פיקוח על המט"ח. אם היה קצת יותר פיקוח על יציבות המשק, גם המט"ח היה בסדר. אבל זכויות מיעוטים זה "פיל גוד". חינוך ובריאות חינם, לא אה? רק לקחת את הכסף מהעשירים. ומה תעשה עם כל הכסף הזה? תמשיך לתת אותו להתנחלויות? לישיבות? לבתי תמחוי? זה באמת יעזור.

elad2040

New member
הממ...

ראשית, אני רוצה להבהיר שאני תומך במאת האחוזים בחינוך ובריאות חינם. אני גם תומך בביטול אפליות נגד מיעוטים, גם אם אני חושב שבמקרים רבים זה זוכה אצל "חברתיים" סקטוריאליים (בין אם זה ש"ס או שינקין) להתיחסות לא פרופורציונלית. בנוסף, אני לא כלכלן, בזה אין ספק, אבל אני יודע כשעובדים עלי, ונוסחאות הכלכלה המקובלות הם מקרה ברור למדי של עבודה בעיניים. יש מספיק פיקוח על המט"ח? אז למה אי אפשר להוריד את הריבית בלי פחד מ"נקמת השווקים"? הגרעון הגדול יגרום לאינפלציה? מעניין לציין שבבדיקה עובדתית זה פשוט לא עובד (היפה בכלכלה הוא שמספיק שמשהו פועל במודל והוא כבר אמת חקוקה בסלע שלא זקוקה לסימוכים עובדתיים. לנתונים על חוסר ההתאמה בין הטענה "עוד גירעון=אינפלציה" למציאות אפשר לקרוא בספר המעניין "מרווחי מלחמה לדיבידנדים של שלום" של יהונתן ניצן ושימשון ביכלר). בנושא של מיסוי הבורסה אין לי נתונים, אבל כמובן שכשההון מגלגל פה מיליארדים מצד אחד ומצד שני מפטר עובדים לי זה נשמע מגוחך. לקצץ לחרדים (אחת הקבוצות העניות בישראל), לעומת זאת, זה בסדר. שלא נדבר על הבדואים ושאר ערביי ישראל, הדרוזים, עיירות הפיתוח וכל מוסד רווחה אחר (כן, גם בחינוך ובבריאות שכל כך יקרים לך). לסיכום: כן, אני חושב שבלי לשנות את חלוקת ההכנסות במשק לא יקרה שום דבר טוב פה.

elad2040

New member
עושה רושם שהקישור לא בסדר.

אפשר פשוט לחפש במיתוס "מרווחי מלחמה לדיבידנדים של שלום".

cuckingfunt

New member
זה בסדר, שמעתי על הספר

והייתי שמח גם לקרוא אותו ביום מן הימים. אבל לא בוער. ברשותך, נחזור קצת אחורה. אני מסכים איתך שצריך לשנות את חלוקת ההכנסות במשק. את זה צריך לעשות בהטלת מיסוי על הון. לא על עבודה. יש רק בעיה אחת, כרגע לפחות: סילבן שלום. הוא סיכל את היוזמה הזאת כשממשלת העבודה העלתה אותה בעקבות ועדת בן-בסט. כשהוא עלה לשלטון הוא פתאום נהיה בעד, אבל כמו שכמעט תמיד קורה אצל הליכוד, על הדברים הטובים מדברים, לא ממש עושים אותם או שעושים אותם גרוע. בעצם, יש גם כמה בעיות לוגיסטיות לבצע את זה. אבל אני מניח שיום אחד זה יקרה. או שלא. החרדים אחת הקבוצות העניות בישראל, זה נכון, אבל מתוך בחירה. לא הצעתי לקצץ בתקציבים שלהם, למרות שאתה טוען שכן (איפה זה קרה בדיוק?). העובדות מראות שמאז שקצבאות הילדים ניתנות ישירות להורים, ולא מנוכות ממס ההכנסה, הילודה בקרב החרדים עלתה. וההשתתפות שלהם בשוק העבודה ירדה. בקיצור, המשק הישראלי לא יוכל לתפקד לאורך זמן כשחלק הולך ויורד מכוח העבודה הפוטנציאלי אכן עובד. חייבים להכריח אותם לעבוד, אין ברירה אחרת. זה ישפר גם את מצבם הכלכלי וגם את שלנו בטווח הארוך. לגבי הבורסה. הבורסה בארץ היא קטנה, ומאז נפילת ההיי טק, גם לא רווחית. את המיסים אתה משלם על רווחים. אם אין רווחים, אתה לא משלם מיסים. אדרבא, אתה אפילו יכול לצבור זיכויי מס לשנים הבאות עבור ההפסדים או היעדר הרווחים הנוכחי. צריך להטיל מס על הבורסה מתישהו, אבל אין יותר מדי מה להתלהב מזה. ועכשיו הגענו לקצפת: אתה לא מבין בכלכלה, כפי שאתה מעיד על עצמך, אבל אתה יודע שהכלכלה היא בלוף. מאות אנשים אינטליגנטים מתעסקים מאתיים שנה בתחום שכולו שקר מההתחלה ועד הסוף. ואללה, איך לא עלינו על זה קודם? עוד גרעון לא שווה בהכרח לאינפלציה. אבל לפעמים כן. ויש לזה גם ראיות אמפיריות. למשל בימי הליכוד העליזים. אם אתה מממן את הגרעון ע"י הדפסת כסף, זה גורם בודאות לאינפלציה. אם אתה משקיע את הגרעון בתשתיות, אז עפ"י המודל הכלכלי של קיינס, אתה יכול לגרום לצמיחה במשק שתוכל לממן לך את הגרעון. (ראית מה זה? גם מודל כלכלי מקובל, גם תומך בגרעון, גם לא אומר שגרעון=אינפלציה. לא נס?) "נקמת השוק" היא באשמת חוסר היציבות הכלכלית בישראל. כל עוד המצב הוא כמו שהוא עכשיו, אנשים מעדיפים מטבע יציב מהשקל- דולר יורו, מה שזה לא יהיה. גם אם תאסור על אנשים לקנות דולרים, הם עדיין לא ישקיעו אותו בעסק בארץ, שסיכויי ההישרדות שלו נמוכים. ואם תוריד את הריבית במצב הזה, אז הכסף ילך מהבנקים אל מתחת לבלטות. לא ממש שיפור משמעותי.

למעלה