בחירות מקום מגורים

sunsetstar

New member
בחירות מקום מגורים

בגדול אני מסתדרת עם חמתי אבל היא אישה לא קלה שמצפה להרבה יחס ממשפחתה ולכן הבעיה הבאה מטרידה אותי.
אנחנו כרגע גרים בעיר שהיא 15-20 דקות נסיעה מחמי וחמתי. גיסתי ומשפחתה גרים בעיר שהיא חצי שעה מאיתנו ורבע שעה מהם. כבר הרבה מאוד שנים חמותי מדברת על זה שהם יעברו לגור ליד גיסתי, אך עד עכשיו לא לקחתי את זה ברצינות כי הם באמת מדברים על זה הרבה זמן ועד עכשיו שום דבר לא קרה.
אנחנו מתחילים לחשוב על לקנות דירה. העיר של גיסתי היא עיר טובה לגדל בה ילדים ומתאימה לנו מבחינת מיקום ומחיר, והאזור שלה ספציפי מאוד טוב לנו מבחינת תחבורה ציבורית (שזה חשוב כי שנינו עובדים ואנחנו לא מעוניינים להחזיק יותר מרכב אחד מסיבות כלכליות). חשבנו ולא מצאנו עוד מקום שמתאים כל כך כמו זה.
אתמול בעלי דיבר על חמתי והיא אמרה שאחת הסיבות שהם עד עכשיו לא עברה לגור בעיר של גיסתי היא בגלל שהיא מפחדת שהיא תיפגע ממנה ומשפחתה. הכוונה היא שהיא תצפה שהם יתנו לה הרבה יותר תשומת לב ממה שהם יתנו לה בפועל. דבר כזה קרה בעבר, גיסי ומשפחתו גרים בעיר של חמותי ואני יודעת שהיא מאוד ניפגע ממנו שהוא לא בא כמה פעמים בשבוע אחרי העבודה לשבת איתם לשעה, ומאשימה את אישתו בזה ושומרת לה טינה. גיסי עובד כל יום עד 7 ולא מגיע הביתה לפני 7 וחצי. יש לו ילדים קטנים שהולכים לישון מוקדם ולכן חשוב לו ללכת להיות עם ילדיו מתי שהוא יכול.
בעלי סיפר לי שבסוף השיחה חמתי אמרה שאם אנחנו נעבור לעיר של גיסתי אז זה כבר יתן לה יותר מוטיבציה וסביר להניח שהם יעברו גם.
כרגע אין לנו ילדים, אבל מקווים שתוך שנתיים כבר יהיו. אני מפחדת שברגע שנגור איתה באותה עיר יהיו ציפיות ליחס מסויים מאיתנו ושיהיה כעס כשלא ניתן את היחס הזה. שנינו עובדים הרבה שעות וסביר שגם אם נגור קרוב לא נתראה איתם יותר מפעם בשבוע ברגע שיהיו לנו ילדים.
מה אתן ואמרות? לוותר על לגור בעיר הזאת שכל כך מתאימה לנו רק בגלל זה? להבהיר מראש? משהו אחר? אני ממש לא יודעת כי הכל פה זה מאוד היפותטי, אבל אני בפירוש רואה את זה קורה מתישהו.
 
בפרוש לא לותר על המעבר.

זה טוב שאת חושבת על זה מראש, ולכן יש לך הזדמנות ללבן את זה עם בעלך וביחד
להסביר לחמותך איך הדברים הולכים להתנהל. במילים אחרות, את יכולה להנמיך לה את הציפיות ואז גם מידת האכזבה תרד.
מצד שני - ייתכן וזה אפילו יהיה לך יותר נוח ממה שחשבת כאמא לילדים, העובדה שהיא תגור כל כך קרוב אליכם (נושא בפני עצמו).
דעי מראש - לא פשוט לקבוע כללים שמנוגדים למה שהחמות אולי רוצה אבל זה בהחלט אפשרי.

ובאשר למצב האישי שלי -
אנחנו גרים במרחק של חמש דקות נסיעה מחמותי (ושתי דקות מההורים שלי) , בעלי לא מבקר אותה באמצע השבוע כלל (מדבר אתה כל יום)
אנחנו באים כמשפחה לארוחת שישי אחת לשבועיים, ועוד פעם אחת באמצע השבוע היא מבלה עם הנכדים, וזהו. עובד נהדר.
גם גיסי (אח של בעלי) וגיסתי באותו מצב (חמש דקות ממנה) ויש להם אותו סידור.
 
היא תצטרך לקבל ולהתרגל לכמות תשומת הלב

שיהיה לכם מתאים לתת

אם היא תפגע, אז היא תיפגע.

אבל לא יתכן שלא תעברו למקום שהוא כל כך טוב עבורכם בגלל שאולי חמתך תיפגע.
 

mykal

New member
מסכימה עם קודמותי,

אבל שואלת, האם אין 'פריפריה' לאותה עיר.
ישוב סמוך? מקום שמשאיר את כל היתרונות אבל מתרחק מעט?
וזו אולי דרך לא להכנס לבעיה בכלל?
 
זו קצת 'ביצה שלא נולדה'

אבל בכל זאת, אני במקומך הייתי עוברת למקום שעושה לנו טוב.
מה יהיה בעתיד? זו שאלה, אבל ההתמודדות איתה תידחה לזמן שהיא תהיה רלבנטית.
בלאו הכי היא בעיקר מדברת על זה הרבה מאוד שנים, כדברייך, וזה לא באמת קורה. אז היא תמשיך לדבר.
 

נומלה

New member
שיטת הטפטוף

אין סיבה לוותר על מעבר למקום שנראה לך מתאים רק בגלל שלחותנת יש ציפיות לא רציונאליות. מצד שני, מעבר זה לא דבר שקורה בין לילה ולכן יש לכם מספיק זמן להוריד אותה מהעץ שהיא טיפסה עליו בשיטת הטפטוף. בשיטה הזו, חוזרים על הגבול שאתם רוצים לתחום פעם ועוד פעם ועוד פעם ועוד פעם .... כך שיהיה ברור לכולם מה הולך לקרות והחותנת תוכל להתרגל לאט לרעיון שמה שהיא מתכוונת לא הולך לקרות.
 
מה פתאום,

למה לוותר בגלל משהו שאולי יהיה וציפיה שאולי תקרה ורצון למעבר דירה של החמות שאולי יתן לה מוטיבציה?
גם אם תעברו והיא תעבור ותצפה אז מה? בגלל זה לוותר על מקום שאתם רוצים?
בהחלט אפשרי להבהיר מראש בשיחה על הגיסה בהזדמנות שצריך לקחת בחשבון שזה המצב - הוא חוזר מאוחר מאוד ורוצה להיות עם הילדים. את מניחה שגם אצלכם המצב יהיה שתרצו לבלות באמצע שבוע כמשפחה ביחד. אבל בהחלט תשמחו אם היא תגור קרוב ותוכל גם לעזור וגם אתם לה ברבבות הימים וכן הלאה.
בכל מקרה מדובר על מרחקים ממש מגוחכים. רבע שעה לפה או לשם...
 

קליספרה

New member
בעיקרון אני בכלל לא מבינה מה הבעיה

ציפיות יש לכריות - אז תצפה - בעיה שלה.

תעברו לגור איפה שאתם רוצים ותתנהלו בהתאם ליכולתכם

כרגע הכל תיאורטי הם לא גרים שם, יש מצב שהם סתם מקשקשים ולא יעברו אף פעם - מצד שני לפעמים מדובר בייתרון ענק, חמו וחמותו של אחי עברו לגור בעיר שלהם ואני חושבת שזה אחד הדברים הטובים שקרה להם. העזרה שהם נותנים בזמנים של פאנצ'רים עם הילדים שווים את מחירם בזהב.
 
למעלה