בחירות ביפן

damiansup

New member
בחירות ביפן

מישהו יכול להגיד לי מתי תהיהו הבחירות ביפן? מישהו שמה על הסקרים? הראש הממשלה ננוכחי אמור לנצח?

chingoya

New member
נראה לי שהיה לא מזמן

וראש הממשלה היפני עושה כהונה נוספת.

GnomeBubble

New member
גם למיטב זכרוני שלי

ג'ונאיצ'ירו קואיזומי זכה בבחירות ונכנס לכהונה נוספת.

Kawaii Baka

New member
ולמה בחירות מוקדמות? בגלל הדואר

אני חייב להודות שזאת סיבת הבחירות המגוחכת ביותר שעלייה יצא לי לשמוע. ללכת לבחירות בגלל בלאגן שמקורו ברצון ראש הממשלה להפריט את רשות הדואר. הזוי.

GnomeBubble

New member
הממ, תקרא מה ש-raisingod כתב

על זה בזמנו. אני זוכר שהוא נתן דווקא הסבר די ממצה: רשות הדואר כוללת גם את בנק הדואר, שהוא הבנק של מרבית האזרחים ביפן. כנראה שזה דווקא נושא כלכלי די חשוב, למרות שזה נראה לנו הזוי.

Ryo

New member
מה גם שההפרטה הייתה אחד

מהדברים שהוא הבטיח לבוחרים שלו לפני שהוא נבחר בפעם הראשונה. סיבה מגוכחת? הלוואי אצלנו שראשי ממשלה או שרים או וואטאבר היו לוקחים אחריות וסיכון כמו שלקח פה קויזומי. ולא, אני לא אוהב אותו, אבל מה שהוא עשה ראוי להערכה. אה, וזה לא שהוא ניצח בבחירות האחרונות, הוא פשוט הביס את כל מתחריו. אנקדוטה משעשעת (לפחות אותי), אנשים במשרד שלי, חברים שלי או אפילו חברה שלי, לא הזכירו את הבחירות כלל וכלל. בארץ לפני בחירות חצי מהמדינה מדברת, מתדיינת ומתווכחת מה טוב או מה רע ליהודים חצי שנה לפני וחצי שנה אחרי. זה היה מאוד משעשע לשבת בארוחת צהרים עם ההורים של חברה שלי, שעה קלה אחרי שכולם הלכו להצביע בקלפי, ואף אחד לא מדבר או מזכיר את הבחירות. הלוואי אצלנו :)

למעלה