בחירה

yaffa123

New member
בחירה

בחרתי בחיים... ככה החלטנו לא מזמן. כמעט 3 חודשים עברו וקוראת באובססיה באינטרנט, קוראת ספרים בלי סוף על התמודדות, על המוות- לפני, אחרי, בעקבות, מה היה תפקידם מה תפקידנו.. הצעות לעשות כך וכך ולא לעשות את זה. ובעקבות זאת ובגלל ובכלל יש בנות צעירות יש משפחה יש חברים שלנו, שלו וגם אנחנו (אנחנו גם סיבה),והחלטנו אנחנו בוחרים בחיים.. אז למה לפעמים ופתאום נדמה שמה , בחרנו אז מה , קרה משהו , לא ממש. עוד נפילה ועוד בכי, ככה סתם, לא ברור למה. אני בחרתי, בחרתי, בחרתי, בחרתי, ועוד פעם בחרתי.. זהו ואולי ..

אורי_ח

New member
ככה זה יפה יקרה, בוחרים ונופלים,

וחוזר חלילה. כל בוקר מחדש צריך לחזור על זה כמו מנטרה: בחרתי, בחרתי... אני מכיר אנשים שכבר שנים ככה... יפה אמרת: "גם אנחנו סיבה" זה מעודד לשמוע.

יקרה

רציתי לכתוב לך מלא דברים על מה המשמעות שיש בעיני בלבחור בחיים. ושהבחירה בחיים היא הבחירה להתמודד.. וזה. פתאום כל המלים האלה נראות לי.. טוב לא אכתוב את המלה. מלים. ומה שצריך פה בעצם זה חיבוק. חם. עוטף. ושקט. ליל מנוחה

yaffa123

New member
עדין על בחירה

תודה לשניכם אורי ומהצד ואני אשמח לשמוע ממך את כל הדברים על משמעות הבחירה בחיים. כי מרוב קריאה ומחשבות, אני חושבת שבערך כל כמה דקות אני מחליטה וחושבת דבר שונה החיבוקים מאוד עוזרים במיוחד עכשיו כשכולם ישנים, הכל חשוך ורק אני זו שלא מצליחה לישון ואני באמת כל הזמן משתדלת להגיד לעצמי שאני בוחרת בחיים, ושאין לדעת מה החיים עוד מועידים לנו ולכן חשוב לבחור בחיים. אבל מציפות גם מחשבות אחרות. אפילו מחשבות ש15.5 שנים לא התעסקתי איתם. לחשוב על זה שהסיכוי ל"זכות" במחלה שהיתה לו כל כך קטן (יש רק כ- 120 חולים כאלה בארץ) רק - 3% מהיהודים האשכנזים נושאים את הגן (לא חולים) וצריכים להפגש שני יהודים אשכנזים כאלו שכל אחד מהם נשא של הגן, וגם אז רק סיכוי של 25% שיולד ילד חולה , כששני הגנים הרציסיבים יפגשו. ואני מעולם לא זכיתי בשום הגרלה ושום פרס וגם לא רציתי, שיזכו אחרים. אבל למה בזה כן "זכיתי" מה לא יכלו לדלג עלי

../images/Emo24.gif ענקי לך יפה,

מה אומר לך שאינך יודעת כבר, רק אחבק אותך מרחוק ובשקט, ואגלה לך סוד קטן : גם אחרי שמונה שנים (וואי, אני לא מאמינה) כל בוקר אני צריכה להזכיר לעצמי לבחור היום בחיים ! והבחירה קודם כל בשביל עצמי. ועוד
אחד והמון המון כוח ורד ע.

יפה..

חושבת שאת מבינה יותר טוב מרובנו את המשמעות שאת מחפשת. לומדת את זה ממה שאת מספרת על בנך.. ועל החיים איתו.. למרות הקושי. על האושר והטוב והאהבה שאת מבינה שזכית.. למרות.. מה את רוצה לשמוע? הרי.. גילית כבר את המשמעות שיש לבחירה הזו.. מזמן. כמו שבחרת אז.. לחיות מתוך אהבה והנאה וחיוך. כי מגיע לכם, אז זה אותו דבר. אולי.. תוכלי לקחת משם את הכוח.. והתובנות. את לא צריכה לחפש את זה בשום מקום. כי את כבר מבינה את המשמעות. ואת מחוייבות הבחירה. רק שזה קשה. אולי יותר קשה עכשיו.. בגלל החסר. והעצב. והוואקום שבנשמה. אז.. לאט לאט יקרה. ליל מנוחה שיהיה לך. וחיבוק.

אורי_ח

New member
יפה, ואנוכי - רק על עצמי

לספר ידעתי... כי מה שאומרת לך אחת, על כך שאדם מצוי אצל עצמו ואין מי שידע טוב ממנו את משמעות בחירותיו שלו, אני כל כך מסכים עם זה. גם אני, מרוב שימוש בביטוי הזה מרגיש לפעמים שהוא הופך לקלישאה מעצבנת. אבל זו איננה קלישאה. ואמר רבי עקיבא: הכל צפוי והרשות נתונה. כתבתי קודם משהו ל"יחפה" על הבחירות שעשיתי בשלבים שונים של חיי, של עיבוד האבל והסבל. ואולי זה סתם נדמה לי שבאמת אני "בחרתי"? ואולי לא אני הוא שבחרתי, אלא הדברים ארעו כך וכך..? אבל בכל זאת, אני הוא שהייתי שם בפוקוס של האירועים, ואני הוא ש"עזרתי" לדברים להתכוון כך ולא אחרת. אז אולי בכל זאת יש משמעות לבחירה, פעוטה ככל שתהיה?? שלך, אורי

BooBee

New member
מה זאת אומרת לא ברור?

יפה, מותר. מותר לבכות וליפול. מותר לשכב על הרצפה ולהקרע מבכי. מותר לקחת שק אגרוף ולהלום בו עד שנגמר הכוח בגוף, עד הנקודה הזו של ההתשה המוחלטת, ואז מקלחת ארוכה וללכת לישון.אין כללים, חבל לחפש אחרי כללים. בחרת בחיים. אז בחרת. אני צריכה לבחור בכל יום. כולנו. לבחור לחיות זה אחלה דבר, באמת. אבל זה משהו כזה שצריך להתאמן עליו. לזכור אותו, לשמור על הבחירה הזו בקיום. למרות ועל אף ובגלל וכיוב´. לא יודעת, זה קשה, אה? אני יודעת. זה קשה לבחור בכל פעם מחדש את אותו הדבר, כי זה כל כך לא מובן מאליו ברגע שנופל עלינו כזה אסון. האינטואיציות הטבעיות שלנו אומרות שאנחנו צריכים תמיד לרצות לחיות. מי שרק מגמגם חצי מילה על ההפך, ישר שולחים אותו מציעים לו לעשות איזה טיפול עמוק. אבל איך תסבירי לאנשים, שברגע שעוברת עלינו כזו טלטלה עמוקה וכואבת, האינטואיציות הטבעיות שלנו מתבלבלות קצת מפעם לפעם? ואני חייבת לשאול אותך, מה העניין עם האובססיה הזו שכתבת כאן עליה. לקרוא ספרים שילמדו אותך להתמודד? כאילו סבבה. אבל למה אמרת שאת באובססיה בעניין? נשיקות, רויטל.

yaffa123

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif לכולם

אני רואה שרק אני לא הצלחתי להכנס לתפוז בשלושת הימים האחרונים, לא נורא. בקשר לאובססיה, היא לא מלה רעה לגבי, כי כל נושא שעניין אותי אי פעם אפילו ל"שניה" חרשתי בו כמעט את כל הספרות הקימת. יפה

למעלה