בחירה קשה!

• פותח הנושא ipi1
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

ipi1

New member
בחירה קשה!

בחירה קשה!
שלום חברים. התחלנו בתהליך תרומת ביצית ולאחר שהעברנו העדפות למכון בניקוסיה נמצאה תורמת (תוך שבועיים!!!). לאחר שהתחיל התהליך הועברו אלינו פרטים עליה. לאכזבתינו גילינו שהיא לא מהאיזור הגיאוגרפי אותו הגדרנו (יוון במקום מזרח אירופה), ולא בתחום המשקלים שהגדרנו (היא שוקלת 75 קילו במקום 60 קילו מקסימום שהגדרנו). כל שאר הנתונים מוצאים חן בעינינו, אבל שילוב של אישה גדולה כזו עם הגנים של הזרע אצלנו גורם לנו לחשוש. מה דעתכם? לדרוש לעצור את התהליך ולהמשיך לחפש תורמת יותר מתאימה? או לא לתת כזו חשיבות לפרטים האלו? האם חשובה בעיניכם התאמה מליאה לציפיות שלכם? או שאתם מרשים לגורל למצוא לכם תורמת? שבת שלום!

צוקה1

New member
היי איפי, אם את שואלת אותי

בחירה קשה!
שלום חברים. התחלנו בתהליך תרומת ביצית ולאחר שהעברנו העדפות למכון בניקוסיה נמצאה תורמת (תוך שבועיים!!!). לאחר שהתחיל התהליך הועברו אלינו פרטים עליה. לאכזבתינו גילינו שהיא לא מהאיזור הגיאוגרפי אותו הגדרנו (יוון במקום מזרח אירופה), ולא בתחום המשקלים שהגדרנו (היא שוקלת 75 קילו במקום 60 קילו מקסימום שהגדרנו). כל שאר הנתונים מוצאים חן בעינינו, אבל שילוב של אישה גדולה כזו עם הגנים של הזרע אצלנו גורם לנו לחשוש. מה דעתכם? לדרוש לעצור את התהליך ולהמשיך לחפש תורמת יותר מתאימה? או לא לתת כזו חשיבות לפרטים האלו? האם חשובה בעיניכם התאמה מליאה לציפיות שלכם? או שאתם מרשים לגורל למצוא לכם תורמת? שבת שלום!
ממש ממש לא כדאי לעצור את התהליך. על פניו נשמע שהנתונים שניתנו לך טובים ולעניות דעתי ,המשקל הוא ענייין שולי ,בפרט משקל כזה שהוא לא מוגזם ולא מצביע על בעיה . וחוץ מזה איפי,השליטה שלנו בחיינו לעולם אינה אבסולוטית.יש מי שלוקח יותר שליטה ויש מי שפחות ובכל זאת מוגבלת ובתחומים מסויימים היא אפילו קטנה מאוד . כל נושא ההריון והלידה הוא בעל שליטה מוגבלת- ת'שמעי אם היה זה הריון ספונטני מבציות שלך וזרע של בעלך(הלוואי!) -גם אז הייתה לך שליטה מסויימת לגבי התוצאה (התינוק). מה שחשוב שהתורמת תהיה בריאה ואם תרצי תוכלי לעשות בדיקות גנטיות לתורמת (שעולות לא מעט כסף)וכן לעשות בדיקת מי שפיר. אל תשכחי את על גל ההצלחה האחרון- המון הצלחה יקירה (והסירי דאגה מליבך-את יודעת כמה אנשים שמנמנים חמודים ומקסימים יש בעולם?
) צוקה

צוקה1

New member
ועוד משהו הגורל מזמן לנו לעיתים

ממש ממש לא כדאי לעצור את התהליך. על פניו נשמע שהנתונים שניתנו לך טובים ולעניות דעתי ,המשקל הוא ענייין שולי ,בפרט משקל כזה שהוא לא מוגזם ולא מצביע על בעיה . וחוץ מזה איפי,השליטה שלנו בחיינו לעולם אינה אבסולוטית.יש מי שלוקח יותר שליטה ויש מי שפחות ובכל זאת מוגבלת ובתחומים מסויימים היא אפילו קטנה מאוד . כל נושא ההריון והלידה הוא בעל שליטה מוגבלת- ת'שמעי אם היה זה הריון ספונטני מבציות שלך וזרע של בעלך(הלוואי!) -גם אז הייתה לך שליטה מסויימת לגבי התוצאה (התינוק). מה שחשוב שהתורמת תהיה בריאה ואם תרצי תוכלי לעשות בדיקות גנטיות לתורמת (שעולות לא מעט כסף)וכן לעשות בדיקת מי שפיר. אל תשכחי את על גל ההצלחה האחרון- המון הצלחה יקירה (והסירי דאגה מליבך-את יודעת כמה אנשים שמנמנים חמודים ומקסימים יש בעולם?
) צוקה
ועוד משהו הגורל מזמן לנו לעיתים
קרובות דברים נפלאים ומרתקים שלא תמיד ציפינו להם ויש מי שמשכיל וזורם עם זה -ומרויח ויש מי שנשאר לחכות להתגשמות אותה משאלת ליבו היחידה שתגיע וגם אם היא בוששת לבוא -הוא עדיין בהמתנה . איפי חמודה, האם נורא חשוב לך איזור ממנה באה התורמת? ומדוע ? אם אפשר להתפשר עשי זאת. צוקה

בחירה קשה

בחירה קשה!
בחירה קשה
שלום רב, לדעתי כדאי ללכת עם ליבכם למרות ששני ילדי לא נבחרו ברמה הזו אלא סמכנו על הקליניקה (אמנם היה בישראל) ונולדו לנו ילדים יפים ופעמיים ביום אני שומעת כמה הם דומים לי. בהמלחה, עפרה בלבן יו"ר עמותת חן לפריון וחיים

ipi1

New member
תודה לכן על התגובות

בחירה קשה
שלום רב, לדעתי כדאי ללכת עם ליבכם למרות ששני ילדי לא נבחרו ברמה הזו אלא סמכנו על הקליניקה (אמנם היה בישראל) ונולדו לנו ילדים יפים ופעמיים ביום אני שומעת כמה הם דומים לי. בהמלחה, עפרה בלבן יו"ר עמותת חן לפריון וחיים
תודה לכן על התגובות
האם נכון שבד"כ לא ניתן לקבל התאמה גבוהה להגדרות כמו משקל, גוון עור, מוצא, בגובה וכד'? מניסיונכן מה רמת ההתאמה שבד"כ ניתן לקבל במכונים השונים?

ayoosh

New member
דווקא בעניין הזה

תודה לכן על התגובות
האם נכון שבד"כ לא ניתן לקבל התאמה גבוהה להגדרות כמו משקל, גוון עור, מוצא, בגובה וכד'? מניסיונכן מה רמת ההתאמה שבד"כ ניתן לקבל במכונים השונים?
דווקא בעניין הזה
של נתונים חיצוניים- אנחנו קיבלנו מישהי עם התאמה די טובה. אולי זה יותר בעייתי עם גוונים יוצאים דופן (עור, שיער, עיניים)
כי אני לא בעלת נתונים יוצאי דופן (אם במקרה עד כה דמיינת אותי כבלונדינית,תכולת עיניים ותמירה למשל...
)

ayoosh

New member
את שואלת שאלה קשה...

בחירה קשה!
את שואלת שאלה קשה...
אני חושבת שקודם כל- זה עניין של תחושה שלכם, והרגשה שלכם. ומה שבאמת חשוב- שתחשבו על כל המשמעויות של כל החלטה, ותהיו שלמים איתה כמה שאפשר... לגבי המשקל- כמו שאמרה צוקה- זה לא ברמות של בעיות בריאותיות, אבל אם את לא
כמוני- אני מאוד מבינה שזה יכול להטריד מאוד(ואני מודה שלגבי התורמת הקודמת עבר לי בראש- חבל, הם לא היו צריכים להתאים לי מישהי במשקל, היה אפשר כך לפחות להנות ממשהו בזכות תרומת הביצית...
) לגבי המוצא- זה באמת קצת מוזר- אם ביקשתם בפרוש ממוצא מסויים, אבל לא פירטת מה מוצא התורמת, והאם זה משמעותי לכם (מבחינת צבעים וכו'...) מה שאני כן יכולה לומר הוא שאני חושבת שבתהליך שאנחנו עוברים צריך להתמודד עם זה שרוצים הרבה דברים מהתורמת, אבל בעצם, חייבים לחשוב מה חשוב באמת- אם חשוב לך המראה מאוד- אל תתפשרי על זה, אם חשובים לך יותר נתונים אחרים שקיבלת עליה (גיל, תרומות בעבר, השלכה וכו') צריך "להתפשר" קצת...
במידה מסויימת, אנחנו לפחות- אחרי שהגדרנו לעצמנו על מה אנחנו לא מתפשרים, "הרשנו לגורל" (כמו שאת קוראת לזה) למצוא לנו תורמת. ובהקשר הזה- השבוע פגשתי חברה שבאה לביקור בארץ וגרה בחו"ל. אמרתי לה שהבת שלה (בת שנה ו- 4 חודשים) היא ממש המשפחה שלה, והיא ממש צהלה ואמרה שאני הראשונה שאומרת את זה... עבר לי בראש שאם אצלה- שהיא האמא הגנטית, יש תחושת הקלה לשמוע את זה, או תחושות אחרות לשמוע אחרת, כנראה שאין שום סיכוי שאנחנו (ובטח עם הרגישויות שלנו...) לא נרגיש כך לפעמים... ואת יודעת מה- אני בטוחה שכולנו "חותמות" על להתחיל להתמודד עם הערות של הסביבה על הילד/ה שלנו...
... שבוע טוב ו

סביון1

New member
הי איפי

בחירה קשה!
הי איפי
לא ברור לי האם התורמת מיון בעוד שאתם ביקשתם מזרח ארופה או להיפך? וחוץ מזה המשקל של התורמת לבד לא אומר כלום. השילוב של המשקל והגובה נותן יותר מושג. בכל מקרה אני לא יודעת מה ליעץ לך. כל אחד עושה מה שנראה לו. זה תלוי עד כמה הנתונים האלה חשובים לך, וזה תלוי גם כמה סבלנות יש לך להמתין לתורמת אחרת. אגב, אם את מחפשת תורמת ממזרח אירופה אז בכלל לא ברור לי למה הגעת לפדיוס. למיטב ידיעתי התורמות שלהן הן מקומיות, קפריסאיות או יוניות. אני רצה לחפש עכשיו את המייל עם הפרטים של התורמת שלנו, כי פתאום נזכרתי שממש לא שמתי לב ליחס בין הגובה שהם ציינו למשקל. מי יודע מה אמצא שם .. שבוע טוב ולילה טוב, סביון

ipi1

New member
יוון/מזרח אירופה?

הי איפי
לא ברור לי האם התורמת מיון בעוד שאתם ביקשתם מזרח ארופה או להיפך? וחוץ מזה המשקל של התורמת לבד לא אומר כלום. השילוב של המשקל והגובה נותן יותר מושג. בכל מקרה אני לא יודעת מה ליעץ לך. כל אחד עושה מה שנראה לו. זה תלוי עד כמה הנתונים האלה חשובים לך, וזה תלוי גם כמה סבלנות יש לך להמתין לתורמת אחרת. אגב, אם את מחפשת תורמת ממזרח אירופה אז בכלל לא ברור לי למה הגעת לפדיוס. למיטב ידיעתי התורמות שלהן הן מקומיות, קפריסאיות או יוניות. אני רצה לחפש עכשיו את המייל עם הפרטים של התורמת שלנו, כי פתאום נזכרתי שממש לא שמתי לב ליחס בין הגובה שהם ציינו למשקל. מי יודע מה אמצא שם .. שבוע טוב ולילה טוב, סביון
יוון/מזרח אירופה?
בעיקרון ניגשנו לתהליך בפדיוס דרך דר' שולמן והבנו שניתן לבחור תורמת ממזרח אירופה למרות שמדובר בפדיוס. בכל מקרה ארץ המוצא פחות מטרידה אותנו כי מדובר בבלונדינית עם עור לבן וזה מתאים גם לנו. מה שהטריד אותנו היה השילוב אצל התורמת בין הגובה (175) למשקל (74) שאומר שמדובר באישה גדולה לכל הדעות, בעוד שאנחנו ממוצעים במשקל (65-75) ובגובה (170-179). כל הדאגה שלנו נובעת מהשוני שיכול להיות בינינו לבין התינוק/ת וההשלכות שיש לזה בעתיד. מצד שני הבנו שהתאמה כזו של עור, צבע עיניים, וגובה זו כבר התאמה גבוהה יחסית למה שמקובל בדרך כלל, כך שאולי צריך להנמיך ציפיות ולשמוח עם הנתונים האלו? כמה נכונה לדעתכן הטענה שבד"כ אין התאמה גבוהה בין הדרישות שלנו (ההורים לעתיד) בנוגע לנתונים חיצוניים, לבין הנתונים של התורמת בסופו של דבר?

התאמת התורמת לדרישות

יוון/מזרח אירופה?
בעיקרון ניגשנו לתהליך בפדיוס דרך דר' שולמן והבנו שניתן לבחור תורמת ממזרח אירופה למרות שמדובר בפדיוס. בכל מקרה ארץ המוצא פחות מטרידה אותנו כי מדובר בבלונדינית עם עור לבן וזה מתאים גם לנו. מה שהטריד אותנו היה השילוב אצל התורמת בין הגובה (175) למשקל (74) שאומר שמדובר באישה גדולה לכל הדעות, בעוד שאנחנו ממוצעים במשקל (65-75) ובגובה (170-179). כל הדאגה שלנו נובעת מהשוני שיכול להיות בינינו לבין התינוק/ת וההשלכות שיש לזה בעתיד. מצד שני הבנו שהתאמה כזו של עור, צבע עיניים, וגובה זו כבר התאמה גבוהה יחסית למה שמקובל בדרך כלל, כך שאולי צריך להנמיך ציפיות ולשמוח עם הנתונים האלו? כמה נכונה לדעתכן הטענה שבד"כ אין התאמה גבוהה בין הדרישות שלנו (ההורים לעתיד) בנוגע לנתונים חיצוניים, לבין הנתונים של התורמת בסופו של דבר?
התאמת התורמת לדרישות
לפי דעתי ככל שמעלים את רף הדרישות, ההמתנה לתורמת מתאימה אורכת גם יותר זמן. למזלינו, פילפלת
תימניה שחומה ואני אמריקאי בהיר מהסוג שלא משתזפים אלה נצלים בשמש. אז לא משנה איך ה-
שלנו יצא תמיד יהיה אפשר להגיד את התכונה זו שה
קיבל בא מ.... . התורמת שלנו הייתה רומניה ואני חייב לשבור פה סטיגמנה על רומנים: הם או בהירים או כהים, אולי לא כמו תימנים, אבל כהים והתורמת שלנו הייתה כזו. הדרישה העיקרי שלנו הייתה שהיא תהיה תורמת שבעצמה לא עוברת טיפולי IVF ובריאה. הרופא שלנו אמר שרוב בתומרות שלהם לא עוברות טיפולים לעצמן אלא למטרות כלכליות כגון הכנסה למימון לימודים ושהם תמיד משתדלים להתאים את התורמת שתהיה של כמה שיותר תכונות הדומות לנתרמת כדוגמאת צבע שעיר, עניים גוון עור וכו'.. . אבל אף פעם אין 100% אבל בגודל, אך בעיני זה לא חשוב. בסופו של דבר מה שחשוב זה. מה שבא ברוך הבא
והעיקר שיהיה בריא

סביון1

New member
חיפשתי בשבילך מחשבון BMI

יוון/מזרח אירופה?
חיפשתי בשבילך מחשבון BMI
ואכן התורמת הזאת סובלת כנראה מעודף משקל מסוים. אני לא זוכרת שעשיתי כאלה חישובים לגבי התורמות שלי אבל למיטב זכרוני הן היו בדרך כלל בגובה ומשקל סבירים. כך שאולי הציפיות שלך לא כל כך מוגזמות ואם תסכימי לחכות אולי ימצאו לך תורמת אחרת מתאימה יותר. אולי פשוט תשאלי בפדיוס כמה זמן להערכתם תצטרכי להמתין לתורמת אחרת?

אני מבינה את ההתלבטות שלכם

בחירה קשה!
אני מבינה את ההתלבטות שלכם
כאשה גדולה, היה לי חשוב מאד שהילדים שלי לא יצטרכו להילחם בעודף משקל ולעשות דיאטות כל חייהם, כמוני. לעשות את החיים שלהם קלים יותר, לפחות מבחינה זאת. מכל מקום, שיהיה לכם בהצלחה בכל מה שתבחרו.

ipi1

New member
המון תודות לכולכם! הגורל עובד

בחירה קשה!
בינתיים לטובתנו!!!! לפני שעה קלה התברר לנו שנעשתה טעות "קלה" של 10 ק"ג למעלה, והתורמת שלנו בעצם שוקלת 64 ולא 74 ק"ג!!!! אז אנחנו שקטים עכשיו להמשיך את התהליך. כנראה שאין סוף לטלטלת הרגשות ונקודות המשבר שצריך לעבור כדי להגיע לרגע המיוחל... תודה שוב לכולכם על ההתייחסויות ובהצלחה לכולנו

יופי! ומכאן להריון מוצלח ותקין ../images/Emo140.gif

בינתיים לטובתנו!!!! לפני שעה קלה התברר לנו שנעשתה טעות "קלה" של 10 ק"ג למעלה, והתורמת שלנו בעצם שוקלת 64 ולא 74 ק"ג!!!! אז אנחנו שקטים עכשיו להמשיך את התהליך. כנראה שאין סוף לטלטלת הרגשות ונקודות המשבר שצריך לעבור כדי להגיע לרגע המיוחל... תודה שוב לכולכם על ההתייחסויות ובהצלחה לכולנו
יופי! ומכאן להריון מוצלח ותקין

סביון1

New member
את התגובה למעלה כתבתי לפני שראיתי

את התגובה למעלה כתבתי לפני שראיתי
את הבשורה. יופי, מצאו לכם תורמת חתיכה, ממש דוגמנית במידותיה. בהצלחה! סביון

סביון1

New member
הטיסה נדחתה עוד קצת ותהיה מתישהוא

גם אנחנו
כנראה חמישי/שישי עד ראשון/שני את מתכוונת ללון בלרנקה?
הטיסה נדחתה עוד קצת ותהיה מתישהוא
בשבוע הבא. עוד לא ברור מתי. לגבי לינה - אני מאד מקוה שנצליח לטוס ולחזור באותו יום. אם לא אז נחליט ברגע האחרון ולפי המצב איפה ללון. הכל תלוי במועדי השאיבה וההחזרה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה