בחירה חופשית

בחירה חופשית

בעמוד 15-16 בספר "ארבע הסכמות" מציין הסופר ואף מדגיש שוב ושוב שלבני אדם אין בחירה חופשית. כלומר "... אנחנו לא בוחרים את הורינו, לא בוחרים את מקום היוולדנו, לא בוחרים את השפה בה נדבר, לא בוחרים את הדת, לא ערכנו שום הסכם טרום ירידה לכדור הארץ (לידה) הם קיימים לפני שנולדתם". אין זה כך. ההיפך הוא הנכון. כנשמה אנחנו בוחרים הכל, הן את החיים והן את מועד המוות. אנחנו בוחרים הכל. בכל רגע, בכל שעה, ובכל נשימה. תודה.

natalynataly

New member
לפי זה , מי שנולד למשפחה הרוסה

עם, נניח לצורך ההמחשה: אב אלכוהליסט ואם שמתעללת - אז הוא בחר את זה? ומי שנולד לעם מוכה רעב גם בחר את זה? קשה לי לקבל דבר כזה. ואני לא בטוחה שמישהו היה בוחר להוולד יהודי אם אפשר היה לבחור את זה!!
אני חושבת שהסופר התכוון שאתה נמצא בסביבה מסויימת - זו עובדה. אך זו לא עובדה שאתה צריך לקבל את כל הדפוסים וכל הצורת חשיבה של הסביבה בה אתה חי. שאת זה אתה כן יכול לבחור לשנות. בכל אופן ככה הבנתי את זה.

kung fu

New member
נשמה יכולה לבחור דברים

מאתגרים שיתרחשו כשהיא מקבלת דמות אנושית ונמצאת בכדור הארץ. ברור. דברים כגון אב אלכוהוליסט ואם מתעללת. במימד הנשמות נראה לי שלא מתייחסים לדברים כמו שאנו מתייחסים אליהם.

kung fu

New member
אין כזה ציטוט בספר ../images/Emo70.gif

הסתכלתי עכשיו בעמודים 15-16 ולא מצאתי כזה ציטוט. אשמח אם תפני אותי למקום המדוייק כי לא מצאתי בעמודים האלו את מה שציטטת.

kung fu

New member
בעמודים שהפנית

לא מצאתי כזה ציטוט (מהיכן הבאת אותו?) אלא הסבר של המחבר על החלום החיצוני שלוכד אותנו, ושמגיל צעיר החלום הכתיב לנו באיזה שפה לדבר, במה להאמין וכדומה. לא קראתי בעמודים האלו שום רמיזה לאי בחירה חופשית, או להכחשה של בחירות במימד הנשמות.

התכוונתי ... ש ...

בעמוד 15 ... "מעולם לא ניתנה לנו הזדמנות לבחור במה להאמין או במה לא להאמין (בכל רגע, דקה, שעה יש לנו זכות לבחור במה להאמין ובמה לא להאמין)... מעולם לא בחרנו אפילו את ההסכם הזעיר ביותר מבין הסכמים אלה ... אפילו את שמנו לא בחרנו (= ועוד איך בחרנו)... לכך התכוונתי בדבריי שאנו בוחרים הכל. תודה

kung fu

New member
טוהר המילה ../images/Emo20.gif כולם - חשוב לקרוא!!!

ברצוני להדגים בעזרת המקרה הזה משהו משמעותי שקשור בטוהר המילה. (מדגישה שאיני מבקרת את אנני22. פשוט היא העלתה כאן נושא חשוב, שאני בוחרת לעשות בו שימוש ולעזור לכולם דרכו) אז ככה - ציטטת לכאורה את המשפט הבא שהמחבר כתב: "...אנחנו לא בוחרים את הורינו, לא בוחרים את מקום היוולדנו, לא בוחרים את השפה בה נדבר, לא בוחרים את הדת, לא ערכנו שום הסכם טרום ירידה לכדור הארץ (לידה) הם קיימים לפני שנולדתם". ובעצם טענת שאותו אמר המחבר. ועל מה שטענת שאמר המחבר הגבת. אבל המחבר לא כתב משפט כזה בספר ארבע ההסכמות!!! אחרי שאמרתי לך שלא מצאתי קטע כזה בספר, כתבת שהקטע עליו דיברת וציטטת הוא: "מעולם לא ניתנה לנו הזדמנות לבחור במה להאמין או במה לא להאמין. מעולם לא בחרנו אפילו את ההסכם הזעיר ביותר מבין הסכמים אלה. אפילו את שמנו לא בחרנו" ההבדל בין שני הציטוטים זה שמיים וארץ! הכנסת מידע לא נכון על המחבר. מי שקרא את ההודעה שלך (הראשונה), ולא מצוי בארבע ההסכמות, או התעצל לקרוא מה באמת כתוב שם - באמת חשב שזה מה שכתב המחבר!!! אל תאמינו לכל דבר שאנשים אומרים לכם על אנשים אחרים. תבדקו את הדברים. הרי יכולים להגיד לכם ש-X הוא מאנייק, דפוק, ואגואיסט, והאדם שאמר את זה לא הבין אותו, לא הצליח לתקשר איתו, או שיש לו מניע אישי לנקום בו, או סיבות אחרות שגרמו לו להגיד זאת, או שהאדם הוא באמת "מאנייק, דפוק, ואגואיסט"....אבל תבדקו את זה!!!! כמו שכאן מישהי כתבה שדון מיגל רואיס אמר ככה וככה, והיא לא מסכימה איתו, והיא ציטטה כביכול דברים שהוא אמר.... אותו הדבר אנשים יכולים להגיד לכם על אנשים אחרים. "שיו הוא כתב לי ככה וככה...איזה דפוק הוא!" או "הוא כתב לי שהוא לא מאמין בהתפתחות אישית, והוא מורה להתפתחות אישית אז איך הוא מעז לשקר ככה לאנשים?" וכדומה.... מקווה שהמסר הועבר
השרשור הזה נועד להיות לימודי. אם נפגעתם סימן שלא קראתם אותו בבהירות ולקחתם אותו אישית, במקום להבין את המילים שכתבתי. באהבה

kung fu

New member
המחבר מדבר על החלום החיצוני

הוא מסביר על כך שמרגע שנולדנו החלום החיצוני לוכד את תשומת לבנו ומלמד אותנו במה להאמין, וזה מתחיל בשפה שבה אנו מדברים. הוא לא אומר שעכשיו אין לנו הזדמנות לבחור במה להאמין או במה לא להאמין!!!! הוא מסביר שמרגע שנולדנו לא ניתנה לנו הזדמנות במה להאמין או לא להאמין. כיום, כעת, אכן רצוי שתבחרי את אמונותייך. הוא מדבר על התכנות שעברנו. לא על ההווה, העכשיו. זכות? הוא בכלל לא מדבר על זכות
הוא לא אומר שאין לך זכות לבחור במה להאמין ובמה לא להאמין.
מקווה שעזרתי

למעלה