בחירה חופשית

whatever4

New member
בקשר לניסוי ה-EPR

קראתי עליו עכשיו, וממה שהבנתי המדידה שלנו בעצם יצרה את התוצאה, וכתוב שהם לא יצאו מתואמים מראש, אבל יכול להיות שלנו זה רק נראה באותו הרגע שהם לא היו מתואמים? אולי מראש המדידה שאנחנו הולכים לעשות קבועה וידועה ואז עוד לפני היציאה שלהם ידוע הכיוון של הספין שהולך להיות. ואז אין פה סתירה לכלום לא? האם זאת סתם התחכמות שלי וזה לא נכון לחשוב ככה?

sheketz

New member
הכל קבוע מראש - זהו פאטאליזם

ואז אין צורך בסיבתיות , עד כמה שאני מבין.

ל נ צ ח

New member
כאשר יש מושיע הסיבתיות היא מעגלית

אבדון ללא אל ומושיע זה פאטאליזם. אל מושיע ממנו חיים המובטחים לנצח נצחים זה נס ולא פאטאליזם.

ron1283

New member
למה אין סיבה?

לפי מה אין סיבה למיקומו של כל חלקיק? אולי אנחנו לא יודעים את הסיבה אבל היא ישנה? ברור לי שזה בטח יותר מורכב ממה שאני אומר אשמח אם מישהו יוכל לפרט...

lmatan1

New member
בוהה אתה טועה ומטעה ברשותך

תיכנס לאתר שהצעתי לרון ותראה את האמת מאחר והשכל שלו כמו כל החושים שלנו מוגבלים אז ברור שאנחנו קולטים מסרים כוזבים תורת הקוואנטים לא אומרת שאין סיבה אלה שאנחנו במוגבלותינו לא יכולים לראות את הסיבה .מי כמוך יודע שיהודי אומר כל יום יותר מפעם אחת על תלכו אחרי עינכם הזונות .תקרא את האתר שהפנתי לרון ותראה בעצמך מי שכתב אותו הוא לא אדם דתי הוא אדם מפוקח שכותב ברצינות ובבהירות את האמת הקוואנטית . יפה שאתה כותב דברים מעוד עמוקים וחותם בבדיחות הדעת של גששניק אפילו את דקארט אי אפשר לקרוא פעם אחת ולהגיד שהבנו משהו כשמדברים על מהות ישלהתיחס ברצינות ולא להטעות תעשה טובה לעצמך ותקרא ברצינות .אתה לא חייב להיות דתי בשביל לדעת את האמת אבל אתה לא יכול לחפש אמת ולעשות ממנה צחוק.

lmatan1

New member
מסקנה שאתה פוחד להתמודד../images/Emo39.gif

או שאתה נהנה מההפקרות שבחופש לעשות מה שבא לך הלי חשבון לתוצאות או שפיתחת ראית סלקטיבית מעניין מה מעיר אותך כנס לאתר אם אס אנ יש שם אתר משחקים אני משחק שם שש בש אם שחקן חי ובן השאר יש שם אפשרות לשלוח ליריב הקנטות כלומר ציטוטים חיים של הגשש החיוור בטוחני שתמצא שם עולם שלם של חויות מרגשות אני נכנס עכשיו לשחק אני מזמין אותך הנאה מובטחת להתראות.

וחוץ מזה,

משיכות השרוול הטרדניות שלך בכיוון האלוהי אינן מוסיפות כבוד, לא לך ולא לאלהים. לפעמים אתה מתנהג פה כרוכל המחזר על הפתחים ומציע לאזרחים שלווים את אחד המוצרים הכי זולים שהעולם הגשמי והבהמי המציא ברגע של גחמה : אלהים. המוצר הכי זול והכי זמין, שווה לכל נפש, פלסטלינה, מלה עם המון מטען ואפס תוכן. לפעמים, כשאני עוצר בצד הכביש המהיר על מנת להשתין, ורואה את הירוק הזה שאני מחמיץ בגלל עיסוקי העירוניים, אני מתחיל להבין איך הומצא אלהים. תחושת השיחרור המלווה את מעשה הטלת מי הרגליים - יש בה אשליה של רוחניות. זה רגע קטן-גדול של הזדמנות לחשוב קצת מעבר לתאוצת הביזנס, ואלהים הוא פתרון מהיר. פעם קראתי באיזה ספר שהשתנה שאין עמה נפיחה - לא שווה את הטורח.

ל נ צ ח

New member
וזה! ../images/Emo88.gif

משלי א (כב) עַד מָתַי פְּתָיִם תְּאֵהֲבוּ פֶתִי וְלֵצִים לָצוֹן חָמְדוּ לָהֶם וּכְסִילִים יִשְׂנְאוּ דָעַת: (כג) תָּשׁוּבוּ לְתוֹכַחְתִּי הִנֵּה אַבִּיעָה לָכֶם רוּחִי אוֹדִיעָה דְבָרַי אֶתְכֶם: (כד) יַעַן קָרָאתִי וַתְּמָאֵנוּ נָטִיתִי יָדִי וְאֵין מַקְשִׁיב: (כה) וַתִּפְרְעוּ כָל עֲצָתִי וְתוֹכַחְתִּי לֹא אֲבִיתֶם: (כו) גַּם אֲנִי בְּאֵידְכֶם אֶשְׂחָק אֶלְעַג בְּבֹא פַחְדְּכֶם: (כז) בְּבֹא כְשֹׁאָוה \{כְשׁוֹאָה\} פַּחְדְּכֶם וְאֵידְכֶם כְּסוּפָה יֶאֱתֶה בְּבֹא עֲלֵיכֶם צָרָה וְצוּקָה: (כח) אָז יִקְרָאֻנְנִי וְלֹא אֶעֱנֶה יְשַׁחֲרֻנְנִי וְלֹא יִמְצָאֻנְנִי: (כט) תַּחַת כִּי שָׂנְאוּ דָעַת וְיִרְאַת יְהֹוָה לֹא בָחָרוּ: (ל) לֹא אָבוּ לַעֲצָתִי נָאֲצוּ כָּל תּוֹכַחְתִּי: (לא) וְיֹאכְלוּ מִפְּרִי דַרְכָּם וּמִמֹּעֲצֹתֵיהֶם יִשְׂבָּעוּ: (לב) כִּי מְשׁוּבַת פְּתָיִם תַּהַרְגֵם וְשַׁלְוַת כְּסִילִים תְּאַבְּדֵם: (לג) וְשֹׁמֵעַ לִי יִשְׁכָּן בֶּטַח וְשַׁאֲנַן מִפַּחַד רָעָה:

lmatan1

New member
מה אתה אומר בוהה ממש משתין

שמתי לב שאתה כל הזמן מדבר משם יש עוד שימושים שאתה יודע לעשות אם האינסטרומנט שלך חוץ מלהשתין. שווה לכל נפש אתה אומר אתה יודע מה זה נפש גם כלב יודע להשתין אני יגיד לך סוד אפילו כלב יודע מה שאתה לא מבין אתה יכול לנדנד את הכלי שלך ולצעוק לשמיים שאתה שם זין אבל אתה בעצם אוכל אותו חוץ מזה שזו עבירה פלילית לעצור בכביש מהיר משביל להראות את מה שיש לך בן הרגליים מה אתה לא יכול להתאפק עד שתגיע לדרך עירונית נכון קוראים לזה נפש אבל נפש בהמתית תהיה בריא.

lmatan1

New member
רון שלום שוב קח עצה בחינם../images/Emo39.gif

תיכנס לפורום שנקרא טיפול קוגנטיבי דינמי בשורה העליונה בנושא קישורים תגיע לכמה אתרים השני שבינהם מקרא הגות במבט קוואנטי תכנס לאתר ותקרא בעצמך אי אפשר לפספס מה שאתה מבקש אינו מתברר בשני משפטים קח את הזמן שלך ותעיין בחומר לדעתי חומר מרתק וברור שם תמצא את התשובה .

בוהה יקר

פיזיקה איננה גם התחום שלי. לכן אני מציע לא להתעסק עם כל נושא מכניקת הקוואנטים. הנושא הנ"ל איננו בדיוק מובן גם לאלו העוסקים בו.לכן אגב אינני מקבל את טענתך לאי מציאות סיבה יש ויש סיבה אך היא איננה ידועה לנו, משום שלא גילינו אותה. עדיין תוכל לטעון לתקפות הרעיון שלך,יחד עם זאת אין ספק שהנושא איננו כה חד חד ערכי כפי שהצגתה. לרון-אני ממליץ בחום על ספרו של יואב בן דב תורת הקקונטים.

דני ודובי היקרים

עיצבנתם אותי!!!!! האמנתי שטרחתי מספיק על מנת להציג את דברי כך שלא ישתמע מהם כאילו אני מציג רעיון שלי או טענה שלי. אוף!! אגב, קראתי את הספר של בן דב. ברור מתוכו שהבעיה איננה בהכרת הסיבה הספציפית. דיון פילוסופי בסיבתיות איננו קשור כלל לשאלה אם אנו יכולים לזהות את הסיבה לארוע. כלל וכלל לא.

sheketz

New member
על מנת לקדם את הדיון

האם אתה יכול להגדיר במילים פשוטות מהו דטרמיניזם , ומהן סיבה ותוצאה?

ל נ צ ח

New member
דטרמניזם: סיבות ותוצאות שמראש נקבעו

סיבה היא התוצאה של הסיבה שקדמה לה. כל הסיבות וכל התוצאות מתקיימות במעגלים מחזוריים המשתכפלים ללא סוף באינסוף כל סוף דבר זה גם התחלת דבר שכבר היה בכל מעגל(גלגול), וכשהיה, שוב יהיה בכל גלגול שיהיה במרחבי האינסוף

sheketz

New member
מתאים יותר לקרוא לתפיסתך פאטאליזם

לדעתי. כי אתה מדבר על דברים שנקבעו מראש ועל ההכרחיות במה שמתרחש.

lmatan1

New member
רון שלום ושבוע טוב ../images/Emo91.gifו../images/Emo77.gif

מאחר ומדובר כאן בנושא משמעותי מאוד ודי אם תביט על ההתנצחות בין לנצח ובין קנטוס ותבין אולי את הקיצוניות הסערת הרגשות של ההבעה לגבי המשמעות ההבדל של בין לומר שהקיום שלנו הוא מקרי וחסר משמעות .לבין ששום דבר הוא לא מיקרי ואין שום דבר בלי סיבה. או במילים אחרות לצאת מתוך נקודת הנחה ראשונית שיש בורא לעולם והוא שברא את החיים לעומת מי שמכריז שאין בורא לעולם והאדם הוא זה שהמציא את הבורא ההבדל בן שני הגישות הוא בהבדל של שמיים וארץ.אני לא רוצה להכנס לבעיתיות של ההבדלים שכפי הנראה גורמת לאנשים לאבד כוון אני ממליץ לך בחום להכנס לאתר של גבריאל רעם שנקרא הגות ממבט קוואנטי ולקרוא את מה שהוא כותב בלי התלהמות ובמונחים פשוטים אם זה מעניין אותך שם תמצא את התשובה באופן ברור ומובן בהצלחה.

ל נ צ ח

New member
מה שרואים כאן לא רואים שם ../images/Emo47.gif

כאן לנצח, כאן על האחת האמת התשובה!

למעלה