אומניפוטנטי? אימפוטנטי.
זהו, שהוא לא יצר אותך חוטא. הוא יצר אותך עם האפשרות לחטוא. יש הבדל גדול. זה לא דומה למקרה הרוצח השכיר. אלוהים אמר לך אל תחטא. הוא אפילו (לפ האמונה הנוצרית) אמר לך, בסדר, תחטא, אבל האמן בבן שהקריב עצמו למען חטאיך. זה כמו שתשכור אדם ותאמר לו - אל תרצח את פלוני, והא בכל זאת ילך וירצח אותו. הבעיה היא, אם הוא ידע שתחטא, למה הוא בכלל יצר אותך מלכתחילה? נראה לי שהמאמין עשוי לענות לך באופן הבא: היות ולהיות קיים טוב יותר מאי היות קיים, ברא אותך האל על אף שידע שתשתמש בחופש הבחירה שהעניק לך לרעה - מכיוון שקיומך עדיף על על קיומך (כשהתחלתי לכתוב את ההודעה היתה לי תשובה נוספת, אבל שכחתי אותה בינתיים). בעיה נוספת שעשויה לעלות, היא אם אלוהים ידע שתעשה שימוש לרעה בחופש הרצון, מדוע העניק לך רצון חופשי? התשובה לכך נראת לי כזו: חופש הרצון חיוני לקיומו של המעשה הטוב, ממש כמו שהוא חיוני לקיום המעשה הרע. מעשה שנעשה מתוך הכרח פועל, אי אפשר לומר עליו שהוא טוב (או רע), אלא פשוט מחוייב המציאות. על מנת לאפשר טוב בעולם, חייב היה אלוהים להכניס לתוכו אלמנט של רצון חופשי. אם תרצה להיות קנטרני באמת, תוכל לנסות לדחוף את המאמין עם הגב אל הקיר, ולשאול אותו - אז מדוע, אם אלוהים הוא באמת כל יכול, לא עשה את הטוב ככזה שלא ידרוש חופש רצון לקיומו? כאן המאמין יוכל פשוט להתעצבן ולטעון, שאלוהים הוא נשגב ואין לנו מושג למה ואי אפשר לבוא אל אלוהים בשאלות כאלה; או שהוא יטען (תשובה שבעיני היא אינטיליגנטית יותר, גם אם אולי פחות כנה) שיש לאלוהים מהות, הכוללת בין השאר את חוקי הלוגיקה והמחשבה באופן שאנו מכירים אותם. על פי חוקיות זו , לא ייתכן קיומו של טוב ללא חופש בחירה. כמובן שטענה זו פוגעת באומניפוטנטיות האלוהית - אלוהים אינו יכול לעשות דברים הנוגדים את טבעו. בכל זאת, אני לא חושב שאמונה באלוהים היא אידיוטית. לדעתי, כל תחום במחשבה האנושית (בגלל מוגבלותה), הוא סופי, ומתחיל לחרוק כשאתה מגיע בשאלותיך לבסיס הבסיסי ביותר (שמסמן את גבולותיה של התאוריה). אין שום סיבה לצפות שאלוהים, או כל מושג אנושי אחר, יהיה שונה.