בחירה אקראית אני רוצה שייבחר לי באקסל פריט אחד מתוך רשימת פריטים... קיימת אפשרות כזאת?
Y yoss5 New member 25/5/05 #1 בחירה אקראית אני רוצה שייבחר לי באקסל פריט אחד מתוך רשימת פריטים... קיימת אפשרות כזאת?
A achokler New member 25/5/05 #2 כן ניתן לשים את הפריטים אחד מתחת לשני לשים ליד עמודה עם סדר רץ במספור לעשות בחירה אקראית עם פונקציה RAND ולעשות VLOOKUP לערך של ה RAND ברור?
כן ניתן לשים את הפריטים אחד מתחת לשני לשים ליד עמודה עם סדר רץ במספור לעשות בחירה אקראית עם פונקציה RAND ולעשות VLOOKUP לערך של ה RAND ברור?
Y yoss5 New member 25/5/05 #3 לא כ"כ פונקצייה RAND נותנת מספר בין 0 ל-1 ולא הבנתי מה לעשות עם VLOOKUP
L lilly111 New member 25/5/05 #4 תנסה.... בהנחה שיש לך 10 מספרים מהם אתה רוצה לבחור, והם נמצאים בתאים a1-a10 =INDIRECT("a"&INT(RAND()*9+1))אני רק חוששת שבפתרון שלי , הסיכוי לבחור את המספר האחרון הוא קטן מהאחרים. אין לי כרגע רעיון איך לפתור.
תנסה.... בהנחה שיש לך 10 מספרים מהם אתה רוצה לבחור, והם נמצאים בתאים a1-a10 =INDIRECT("a"&INT(RAND()*9+1))אני רק חוששת שבפתרון שלי , הסיכוי לבחור את המספר האחרון הוא קטן מהאחרים. אין לי כרגע רעיון איך לפתור.