בחינות למחוננים ל-ADHD

lady_anne

New member
בחינות למחוננים ל-ADHD

בני בן ה-7, תלמיד כיתה ב', מאובחן כ-ADHD עם ליקויים גרפומוטוריים ואינו מטופל בריטלין בשלב זה. היום קיבלנו עבורו זימון למבחני שלב ב' למחוננים מטעם מכון הנרייטה סאלד, ואני תוהה מה כוללים המבחנים האלה. אם מדובר בבעיות מתמטיקה/היגיון במתכונת של מבחן אמריקאי אני בטוחה שהוא יסתדר, אבל אם צריך לכתוב סיפורים ומגילות אין לי ספק שקשיי הכתיבה ייאשו אותו. האם מישהו מכיר את הנושא מקרוב? תודה,

בני גם עבר את המבחנים אלו

שאלתי אותו והוא אמר שהבחינות לשלב ב' הן אמריקאיות, כל השאלות הן אמריקאיות

שרה16

New member
שלי ניגש למבחן השני בכיתה ג'

ולא עבר ,ההתרגשות והלחץ.. בכיתה ה' ניתנה לו הזדמנות שניה ואז הוא ניגש עם ביטחון (ואחרי 3 שנים עם ריטלין),ועבר ללא בעיה.ויום בשבוע נסע לכיתת מחוננים. כיום בכיתה ז',קשה להעדר יום שלם מהמסגרת,אז הוא בכיתת מחוננים וירטואלית דרך אוניברסיטת ת"א.

מתי המבחנים לשלב ב?

אנחנו הגשנו ערעור כדי לעבור אוטומטית לשלב ב אך קיבלנו תשובה שהנושא יידון בועדת ערעורים.. מישהו יודע?

I am ADiDi

New member
איך בדיוק מערערים?

הבת שלי מחוננת (תוצאה גבוהה מאד במבחן רייבן) אבל יש לה לקות שפתית ומן הסתם נפלה במבחן בחלק השפתי. כמובן שבביה"ס מכירים אותה ויש להם את כל תוצאות האבחונים שלה (כולל את האבחון הדידקטי ובו מבחן רייבן שעשתה) וביקשתי מהם שיתחשבו במצב אבל היא לא עברה את מבחני המחוננים (ולא יכול להיות בשום אופן שנפלה בחלק המתמטי כי היא הרבה מעל רמת הכיתה בתחום זה). אז מהי הפרוצדורה של הערעור כי היא מאד רוצה ללכת לחוג המחוננים בשנה הבאה?

בחודש מרץ

אל תתייאשו, לפי הבנתי יש נטיה לאשר ערעורים, במ יוחד אם מתעקשים מאוד. לנו הודיעו שמבחני שלב ב' ייערכו בחודש מרץ ככה שיש זמן, אבל לא יותר מדי.

יאיר 33

New member
ובאותו עניין

גם הבן שלי (בן 8, חצי שנה עם קונצרטה) זומן לשלב ב'. בזימון המקורי (לשלב א) כתוב כי בקשות להקלות לתלמידים עם ליקויי למידה יש להפנות וכו וכו האם ADHD מוכר במערכת החינוך ומוגדר כ"ליקוי למידה"? ואם כן מה ההקלה שניתנת לילדים עם הפרעות קשב במבחני המחוננים ? מישהו יודע ?

meivari

New member
יש הקלות ל ADHD

הבן שלי נבחן שנה שעברה מבחן אישי מול מאבחנת ללא הגבלת זמן . האבחנה שלו היא של הפרעת קשב. עפ"י משרד החינוך הם קובעים את סוג ההתאמה לפי צרכי הילד. במקרה שלנו הילד לא עבר את מבחן ב הרגיל אלא את המותאם (ערערנו על התוצאה אחרי קבלת האבחון). את כל הפרטים ניתן לקבל במחלקה למחוננים במשרד החינוך נ.ב. גם אנחנו קיבלנו מכתב ממשרד החינוך שבקשת המבחן המותאם לבן הצעיר עברה לועדה ואנחנו מחכים לתשובה

דורון 3

New member
אמא יקרה כותבת לך אמא..

בניי שניהם מאובחנים ADHD באופן הכי קשה מכיתה א' , שניהם בכיתות ד' ו' עברו בשנים קודמות את שני המבחנים למחוננים א ו-ב של המכון אנדריאטה סולד. לצערי, בעיות ההתנהגות גוברות על המחוננות שלהם, ריטלין כול אחד מקבל במינון 40 מליגרם, בני עולה שנה הבאה לחטיבה, כבר עכשיו אני חשה את החטיבה כעננה שחורה על ראשי, המורות טוענות ש100% בכול מבחן זה לא העיקר!! בני הגדול הוא גם ראש מועצת תלמידים של בית סיפרו בכול זאת עם כול הפעילויות שהוא יוזם [וגם עושה תחחים נגד מורים ומצליח להוביל כיתות שלמות איתו] בכול זאת הוא "מופרע" וחוצפן ללא תקנה!! אין יום שלא מתקשרים אלי מבית הספר מורות מיואשות לחלוטין, יועצת, פסיכולוגית...אני משוחחת איתם ותמיד יש להם דברים הגיוניים לומר ...אני לפעמים מרגישה שהמורות בעצמן מעדיפות לזרוק אותם מהכיתה כי אין להן היכולת לנצחם כושר השיפוט של הילדים עולה פעמים רבות על כושר השיפוט של המורים! מדהים!! אסור לי להיות נגד המורה אך הרבה פעמים אני חשה בתוכי שהמורה הוא זה שלא הבין, אולי הדרישות של ילד היפר ומחונן הם דרישות גדולות מדי למורה שבלוני שמעדיף את הילדים כולם באופן הרגיל לו הוא מצפה, ילדיי גם הולכים לאשכול הפיס שם הם עסוקים במעבדות מחקר וכו הם רחבי אופקים בצורה יוצאת מן הכלל למשל בני תמיד מוצא שהמורה למדעים לא מדייקת לגבי חיות או לגבי תופעות טבע או ניסויים והוא ממש יוצא כנגדה מול הכיתה שובר את המילים והידע שלה וכשאני מנסה להבין מה קרה הוא מוכיח לי דרך האינטרנט שהוא צודק או קונה קלטת שבה מוסבר המידע ואי אפשר להתווכח הוא הכן גובר על המורה למדעים, כנ"ל בני השני הקטן יותר, תמיד הם יודעים הכול יותר טוב וגם מוכיחים וסותמים לכולם את הפה, החוצפה עוברת כול גבול ואותי, רק כשאני פונה למצפון הרחב שלהם הם מכבדים. אז לומר לך שאני מצפה מהם לסיים אוניברסיטה ? אני מצפה לעבור את החודש הראשון בחטיבה ללא זימונים..ואני חשה שציפיותיי גדולות מדי, אני ממש חסרת אונים. שקלתי פנימית מחוננים אך אין לי מושג כמה זה עולה ואך ילדים מסוג זה משתלבים בפנימיה, אם הכן עדיף על הבית? איפה שהאמא [אני] לא מצליחה לסדר גבולות ואיפה שאבא לא קיים [נפטר] מה לעשות? הכול גם ענין של כסף, אי אפשר להתרכז בקרירה, או בעבודה רגילה כי הם כמו ילדים קטנים שאם מורידים יד מהדופק יש פרפורים, מייאש. שלך מרים

למעלה