בחינות בגרות

musmus

New member
בחינות בגרות

(מזמן לא ביקרתי פה אז שלום לכולן) בבחינות הבגרות כתוב נוסח הבחינה בלשון זכר ובסוף הבחינה "השאלות מנוסחות בלשון זכר אולם מיועדות לנבחנים ונבחנות כאחד". מה דעתכן להציע ללימור לבנת לשנות את המצב? בואו נניח שקשה להדפיס שני נוסחים של הבחינה ולהעביר לכל בית ספר בהתאם למספר הנבחנים מכל מין. מה דעתכן שבחמישים אחוזים מהבחינות (אם בבחינות במתמטיקה היתה הגרסה לעיל באנגלית תהיה הגרסה שלהלן) יהיה נוסח בלשון נקבה ובסוף הטופס "השאלות מנוסחות בלשון נקבה אולם מיועדות לנבחנות ולנבחנים כאחד" אולי יש לכן פתרון אחר למצב אנא הציעו אותו. גלעד

musmus

New member
אגב.

ההודעה לעיל נוסחה בלשון נקבה אולם מיועדת למשתתפות ולמשתתפים כאחד

four seasons

New member
גם אני נתקלתי בדבר דומה

בטפסים להרשמה לבחינות ללימודים לתואר ראשון, הפרטים רשומים בלשון זכר ובסוף כתוב "מטעמי נוחות נרשם בלשון זכר הבחינה מיועדת לנשים וגברים" מעבר לסוגיה אם צריך ךרשום בלשון זכר או נקבה, יש לקחת בחשבון שגדלנו כך אני מניח שלרוב הגברים יהיה קשה עם נוסח נקבה, זו לא דעתי האישית, שאלץי נשים שאני מכיר והם ענו המערכת דפוקה, אבל לא הביעו מחאה, לדעתי בשלב ראשון עד שימצא נוסח שיוויוני יותר אפשר לכתוב את/ה הכוונה עם סלס, להמשיך עם הכיתוב שההודעה מיועדת לנשים ולגברים, בכל אופן אני מרגיש נוח יותר עם הסלס///

בורה

New member
לא שזה לא מפריע, ומהוה סמל לשובניזם

אבל נראה לי שעדיף להשקיע אנרגיה בשינוי דברים יותר חשובים ועקרוניים בחברה.

נאמר לי היום ע"י גולשינו הנאמן עופר

שלבנת מכניסה את לימודי הג´נדר כמקצוע עד 5 יח´ לבדרות. כ"כ היא הקימה ועדה לבדיקת תכנים ג´נדריים בספרי לימוד ופועלת היטב לטיפול יסודי באפלייה המובנית התכני מערכת החינוך. קשה לחשוד בי באהבה רבה ללימור לבנת ובכל זאת מהבט נשי - פמיניסטי אני מצדדת בה מזמן ולאורך כל הדרך, גם בדיונים קודמים שהיו כאן וביואל וגביה. נראה לי שבקשה כזו לא תיפול על אוזן אטומה. ניתן לקבל את מס´ הטלפון בלשכתה מאתר האינטרנט של הכנסת...

עופר ב.ה

New member
בעניין לימור לבנת

אמנם קצת פישטתי את העניין. שמעתי על התוכנית הזו בתוכנית של יעל דן, אני חושב, כשראיינו את יועצת השרה לענייני נשים, או מעמד האשה. זו עדיין רק תוכנית, צריך לבנות תוכנית לימודים. לפי מה שתיארו, לפחות חלק יוקדש לנשים חשובות בהיסטוריה. ייתכן גם שבמקביל זה ייכנס (במתכונת מצומצמת) כמקצוע חובה פנימי בכיתה י´ (כמו פיסיקה וכימיה, שמי שלא מרחיב אותם מפסיק ללמוד ב- י´). בעניין לימור לבנת, עם כל הכבוד (למען האמת, אין לי הרבה ממנו), הפסקתי להעריך אותה בכל מה שקשור למאבק הפמיניסטי לאחר שקראתי שבראיון, כשנשאלה לגבי זכויות האשה הערבית, שאלה בכעס "מה הקשר?". כלומר, פמיניזם עבור היהודיות בלבד. אני לא יכול לחיות עם סתירה כזאת של ערכים (פמיניזם וגזענות). הפמיניזם שלה, לדעתי, הוא חלק מאישיותה ודעותיה הכוחניות והלאומניות, שמתועלות לכל מיני כיוונים וזה אחד מהם. עופר

עמית_

New member
שתי הצעות אלטרנטיביות

* לעשות אפליה מתקנת - מעתה והלאה הטפסים יהיו מנוסחים בלשון נקבה ותהיה הערה: "השאלות מנוסחות בלשון נקבה אולם מיועדות לנבחנים ונבחנות כאחד". * שנה אחת "לשון נקבה" שנה אחריה "לשון זכר". אפשר גם ליישם את ההצעה שלך. הרי כל מי שניגש לבגרויות צריך להרשם לכל בחינה בנפרד. צריך להוסיף בהרשמה אפשרות למילוי מינו של הנבחן. וכך יהיה אפשר לחשב בדיוק את מספר הבחינות לכל מין. זה מתאים במיוחד לאקסטרנים. לגבי האינטרנים - בית הספר יכול להודיע למשרד החינוך במרוכז כמה תלמידים ניגשים לבחינה וכמה תלמידות. בנוסף צריך לדאוג לרזרבות.

augustus

New member
זה דווקא מרגיז אותי...

ולא צריך לשבור את הראש או לשנות את השפה, אפשר פשוט לנסח פנייה ברבים או לנסח את ההוראות באינפיניטיב: "נא לקרוא ...". חבל שלא בוחרים באפשרות הכל כך מתבקשת הזאת ומנסחים את כל ההוראות בזכר, זה לא עניין זניח בעיניי אלא סימפטום של בעייה חברתית חמורה.

aaa123

Member
הודעה שלי לא נמחקה אבל מתחבאת.

ב10 הודעות אחרונות שלי אתן יכולות למצוא הודעה מ25 באוגוסט שעה 21:05 ,אבל משום מה כאשר אתן מסתכלות על ההודעות בעמוד האחרון אתן כלל לא רואות את ההודעה. הכל נאמר בהנחה שאתן לא רואות טוב יותר ממני. לא בדקתי את האפשרות שהבעיה היא רק במחשב שלי ,וגולשות אחרות כן רואות את ההודעה שלי גם בלי ללכת ל10 הודעות אחרונות. זה כמובן מיועד ל2 המינים. ראיתי את הבעיה כבר אתמול אבל לא הגבתי כי חשבתי שאולי הבעיה תיפתר מאוחר יותר. לא אכפת לי אם הודעות שלי מוסתרות רק כלפי כי בכל מקרה אלו לא ההודעות שאני מחפש אבל אכפת לי שלא יוסתרו לי בטעות הודעות של גולשות אחרות כי אני לא מתכוון ללכת להודעות האחרונות של כל משתתפת כדי לבדוק.

טל קר

New member
אהלן אורי, יש איזו תקלה טכנית כזו

שמנסים לפתור אותה עכשיו במערכת, של כמה הודעות בודדות שהולכות "לאיבוד" ביום מתוך ה11,000. הצטערתי לשמוע ששלך שייכת להן. לי קרה כמה פעמים שהייתי צריכה לעשות קאט אנד פייסט להודעה שלוש פעמים לפני שהיא נקלטה... יתכן שהיא נקלטה שלוש פעמים אצלי בהודעות אחרונות (לולא הייתי מסמנת לא להציג אותן...) אבל בפורום פעם אחת. אז פשוט כשאתה שולח הודעה, תבדוק שהיא אכן מופיעה בפורום, ואם לא, תעשה BACK, קאט אנד פייסט לתוכן, ושלח שוב.

aaa123

Member
שרשור התגובה המתחבאת שלי להודעה

הראשונה של גלעד בנושא זה. אפשר להשתמש במלה לפתור ולא במלה פתור או פתרי ואפשר פשוט לשאול שאלה. הרי דוגמה פשוטה: x+y=10 2x+y=20 מה הערכים של x ו y? אפשר גם לנסח את השאלות באנגלית(במיוחד אם מדובר בבחינת בגרות באנגלית).

calisto

New member
ניסו את זה דווקא לא מזמן

במכללת רייכמן, אם אני לא טועה. כל הטפסים, המבחנים וכיו"ב היו בלשון נקבה ונרשם בם כי הם מיועדים לבני שני המינים. זה היה מבדר לזמן מה, עד שהסטודנטים התלוננו שזה משפיל אותם... מיותר לציין כי תלונתם נפלה על אוזניים קשובות וכיום הכל חזר ללשון זכר. והשאלה העיקרית שלי עלתה בראש בהקשר זה: למה זה משפיל? האם ההתייחסות לגבר בלשון נקבה משפילה, בעוד שהתיחסות לאישה בלשון זכר אמורה להחמיא לה? האם זה חוסר היחס האישי המינימלי שהם מרגישים? או סתם יצירת ההקשר החבוי הזה בינם לבין המין הנחות? calisto, שעדיין לא בטוחה שמדברים אליה כשאומרים "חווה דעתך"

aaa123

Member
פנייה בלשון נקבה קיימת באוניברסיטה

כאשר עזרתי בסטטיסטיקה לתלמידה שלומדת פסיכולוגיה באוניברסיטה ראיתי ששאלות בספר הסטטיסטיקה שלה נוסחו בלשון נקבה.

Boojie

New member
אני לא מבינה על מה כל התלונות.

מה יש, על כל האבקות כביסה, חומרי הניקוי, מוצרי המזון, ספרי הבישול, מכונות הכביסה, והפרסומות לכל אלה, פונים רק אלינו! הכל בלשון נקבה! אז מה אנחנו מוחות על קיפוח? הנה, גם לנו יש!

על פרסומות לכלי ניקוי זה באמת

סקסיסטי, אבל פניה בזכר על מוצר כמו טמפון יהיה מגוחך, לא?

מדהים!!! ../images/Emo12.gif

איך שגברים מיד מוצאים משהו "משפיל" בפנייה אליהם בלשון נקבה, ואילו נשים אמורות לחשוב שזה מובן מאליו שמדברים אל חדר עם 30 נשים וגבר אחד בלשון זכר. המעניין הוא, שגם אני בהרצאות שלי, שואלת את האנשים בחדר (כשיש 30 נשים וגבר אחד או שניים) אם זה "מפריע" שאדבר אל כל החדר בלשון נקבה. עצם העובדה שאני עצמי חושבת לבקש, ושאולי זה "מפריע", כבר אומר דרשני, ומדגיש בעיני את העומק אליה מחלחלת אנדוקטרינציה זו.

אנה בלק

New member
ובאנגלית?

אנחנו לא המצאנו את קיפוח האשה,הרי בשפות זרות פונים אל כולם באותו אופן ובכל זאת יש הבדלים בין גברים לנשים. אולי צריך לחשוב על פנייה חדשה שתהיה מופנה אל אנשים באשר הם ללא ההבחנה בין זכר לנקבה. יש הצעות?

oren*

New member
הנשים הן מיעוט לא?

ולכן הפניה נעשית אל הרוב - אל הגברים. בלימודי האזרחות שלי בתיכון, וגם בהודעות שקראתי כאן בפורום, הבנתי שמבחינה משפטית ופוליטית נשים הן מיעוט (כמו ערבים, חד-מיניים, נכים). אם הבחירה היא בין זכר או נקבה - הכתיבה בלשון זכר הגיונית יותר. הרי לא יוסיפו לוכסן ו-ת´ אחרי כל פועל, אבסורדי לחלוטין. בחברה סגורה ניתן לבחור כיצד לפנות אל המשתתפים - מרב מיכאלי למשל נהגה לדבר אל כל הצוות שלה בלשון נקבה (כולל הצלמים וארז טל הבימאי). אם יש שלושים נשים בחדר, וגבר אחד - פונים אל כולם בלשון זכר אני יודע שזה לא בסדר ולא הגיוני מבחינה לשונית, אבל זה הרגל שקשה לשנות. אצלנו בבית כשאמא בטעות מדברת אליי ואל אחותי בלשון נקבה - גם אחותי צוחקת ומעירה לאמא שלי על הנושא, כאילו מתקנת אותה. לי לא היה מפריע לענות לשאלון שנכתב כולו בלשון נקבה, כל עוד הוא בטעם טוב ולא שטות שנועדה לפגוע ולהעליב.

למעלה