בחינוכית

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

טרה10

New member
1. לא היה שום חרם.

בלהקת הנח"ל סמל הממסד- הוצגו מערכוני סלאח שבתי לראשונה-בהשתתפות נחמה הנדל וטופול.. אח"כ בבצל ירוק בשנות חמשים המאוחרות..כנ"ל. שמעון ישראלי גם היה שם. רוצה לאמר מיטב השחקנים לא החרימו אותו. גם המערכון של הגששים על ´לא היה אופסייד´ וצ´רנוחה..וכל היתר זה של אפשרים. אז להיולת מיוצג ע"ע הגששים..ה כבר שיא הקונצנזוס..אז מה השטויות האלה על חרם. ועל שלא רצו אותו..ולא ושום פקיד בנמל..לא שינה לו את השם הוא מקישהונט עשה קישון.. זו היתה סתם בדיחה..! והסרטים על סלאח והשועל בלול התרנגולות ותעלת בלאומילך, וכמובן ´השוטר אזולאי´ שהיה מועמד לאוסקר- והסרט הטוב ביותר שנוצר בארץ..כל אלה מעידים שלא היה חרם-כי סרטים עולים כסף. מיטב השקנים כמו שרגא פרידמן וזהרירה חריפאי זה לא חרם. נכון שקישון הצהיר שהוא ימני- בזמן שלטון מפא"י.. והמערך..הנצחי- אבל כל ענין החרם..הינו דמיונו או דמיונם של הכותבים. כאמור לעשות סרטים זה הרבה כסף..ולא כולו הגיע ממקורותיהם של היוצרים- אלא מקרן הקולנוע או איך שקראו לזה אז. כסטיריקן--לא אפשרי לדרוש שילמדו בבתי הספר את ארבינקא[עוד סרט]..שכל תכליתו איך לסדר את החברה´..! גם ´אלדורדו´ של מנחם גולם לא נמצא בתכנית הלימודים כי זה על פשע וזונות. האמת שאת תכנית הלימודיפ קבעו מרובעים כמו האבא של יוסי שריד- שהצלחתו במשרד החינוך היתה בערבון מוגבל-כידוע..ואת ´אבא גוריו´ שהילדים שלי למדו- לא הצלחתי אפילו לקרוא- בכלל. אבל ´חרם´ כפי שכתבתי לעיל לא היה ולא נברא. אפרים קישון ניצב באמצע הממסד..ולא הסכים להיות מפאי"ניק..וזה הכל בתקופת בן גוריון הספיק. כידוע גם אל חנוך לוין התייחסו בהסתייגות והורידו את ´מלכת האמבטיה´ כי הממסד אינו סובל ביקורת..וראה סוגיית שיר השלום.. מי שהוחרם באמת זה היה ´העולם הזה´...ואפרים קישון מעולם לא היה במצב הזה.! [נבדק] ויש לי הרושם ואל תיעלב אלומיניום שאתה לא מוכן- להיות אובייקטיבי- משום מה. אולי זה החינוך שקבלת, כי האופקים שלך רחבים למדי.. אבל הראיה והביטוי מאופיינת בשנאת כל מה שנעשה כאן בחמשים השנה וגם קודם. פעם כתבתי שתקרא פחות עיתונים..ותחשוב לבד מה היה באמת אם כי זה קשה..לדעת מה היה באמת כמושגם היום קשה לדעת..כי מספרים לנו בלופים.. והכל כאן ´שקרים סקס ווידיאוטייפ´ שזה סרט שרק התחלתי לראות של סטיבן סודרברג שעשה את ´ארין ברוקוביץ´ ולנו לא אמרו..! לא במקרה עברתי לסרטים- כי הבלוף שפואד ואריק..במקרה הזדמנו לארה"ב.. ופואד קודם סתתתתתתתתתם ביקר אצל...טוף לא חשוב. מה אני המוסד או ה-FBI או ה-CIA . מסעודה בטח לא יודעת אבל את המקלט היא מכינה.. ועכשיו לנושא אחר. עוד מעט פורים, ואז אולי שוב תהיה תשועה ליהודים..מהמן..ומלך פרס.! כי אנחנו נזדקק לזה.. רק שאת אסתר אני רוצה קודם..! לפני המלך.! [נבדק]

החבר טרה רשאי לישון בשקט ../images/Emo15.gif

כבר אמרו פה על האלומיניום דברים קשים יותר מכפי מה שאמרת כאן, שאולי אינני אובייקטיבי, אולי בגלל החינוך שקיבלתי, אכן בעייה: קצת קשה להישאר אובייקטיבי עם המורים שהשלטון המפא"יניקי שלך הנפיק - רק השלטון ההוא היה אובייקטיבי - עובדה שהוא היה השלטון עצמו - ודרכו של שלטון שהוא תמיד אובייקטיבי, עובדה: רוב העם בחר בו, חה חה. כן, זה אותו שלטון - שיגאל אלון היה שר החינוך שלו ויצחק רבין גם, לרבות כראש ממשלה - עוד בקדנציה הראשונה שלו, שלא רק שהחרימו - אלא הורו בשתיקה ובמעשים לכל האחרים לנהוג כמותם. שלטון המחזיק את הרדיו ואת הטלוויזיה בביצים - הוא אובייקטיבי בדיוק כמו סמי מיכאל המשוכנע עד היום שהוא סופר גדול, רק משום שהשלטון החליט כך. אבל לא כאן המקום לפרט במדוייק - אתה הרי יודע היטב אפילו את מה שכבר פורסם מפי הסוס עצמו - ולמה להטריח בכך את שאר הקוראים. ככל שהמושג אובייקטיבי נהיר לי - אז די לשפוט את אפרים קישון בדיוק באותם כלים עצמם שהשלטון אוהב לשפוט את עצמו ואת האחרים: במיספר הקולות בקלפי! נו, אז אתה בוודאי כבר מודע היטב לעובדה - שגם אם יספרו מחדש את כל הקולות שקיבל השלטון ההוא במשך כל שנותיו - וגם אם יספרו אותם פעמיים - עדיין לא יגיע מיספר הבוחרים למיספר קולות הקוראים שבחרו בספריו של אפרים קישון - ועוד מרצונם! - בלי שהבטיח להם שום ג´ובים! - וגם - - - - לא כולל את קולות הימאים והחיילים. אלה מלכתחילה רק אוכלים פלאפל, אפילו לגישתך. אז על איזו שינאה אתה מדבר?! או שסתם נדבקת מהפיזמון החוזר הזה, השגור בפיו של שימון הבלתי נלאה?! ואגב: העובדה שלימור לא טובה יותר מיגאל - עדיין אינה שוללת את עניין האובייקטיביות. זה נבלה - וזה טריפה. לא מהיום, כידוע.

שקדי

New member
ואני רק אוסיף ואבקש.......

אם אפשר לא לחזור למלחמות הדיאדוכים מאז........ וכל זה ממש בלי לנקוט עמדה הולך?????

magy

New member
מי רב?

איפה רבנים? סתם שיחת רֶעים על ספל קפה....... קפה-תרבות. מה זה "דיאדוכים"?

שקדי

New member
בקשר לדיאדוכים...........

אשאיר את הבמה לחביר אלומיניום ואמתין גם אני לתשובתו המלומדת.....והמחכימה

magy

New member
אל תגרום לו לקרוס מעודף

מטלות ...... אבל פינוי הבמה....מצא חן בעיניי.......בגלל קונוטציות אחרות.....

שקדי

New member
שבטח...........

תשמחי להאיר את עינינו ולספק את סקרנותנו..........

magy

New member
דו-שיח ביוגרפי

ירון לונדון - קישון הודפס ב- 1993 בהקדשה, כותב הנ"ל : "ספר זה נכתב בשביל שלושת ילדי הים - תיכוניים, כדי שיכירו את האבא שלהם מקרוב". א.ק. כן, טרה הצודק תמיד, היו פעם גם עולים חדשים במדינה הזו. לא כולם היו בפלמ"ח. לא כולם הקימו קיבוצים לא כולם נמצאים פה דור שביעי מצד אבא ודור תשיעי מצד אמא אנשים הגיעו לכאן מכל הגלויות, מכל קצווי עולם. אז המנטליות של קישון, לא השתנה ולא הפכה, בגלל שהייה בארץ הלבנט , לים תיכונית אופיינית. וכמו שהוא שיחק עם השפה, נדיר למצוא, גם אחרי חמישים שנה בארץ, אנשים שמסוגלים לשחק וללוש בה. מה בעצם, יש לך נגדו? איפה אינך מתחבר אליו? אולי בגלל שלא קראת את הספר הנ"ל המצרף את בינתו של לונדון עם ליבו של קישון. בין דמעה לדמעה, הוא מעלה זיכרונות ילדות קדומים ומאוחרים. מדבר בלי כחל ושרק, קישון נטו......... שניהם במיטבם בספר.........

שקדי

New member
אני חייב לציין........

שאני חושב שהנ´´ל......לא מתכוון לטרה:))))) הינו עילוי אמיתי ומכיוון שאיני מבין בספרות רק אציין שכתביו השונים גרמו לי להרבה רגעים של נחת ותחזקנה ידיו...........

magy

New member
הנ"ל , בדרך כלל, מתפלמס עם

טרה. אבל , היתה זו גם ההזדמנות שלי , להשחיל לטרה , כמה מילים
))))

שקדי

New member
תשחילי.........

חופשי:)))))))) אגב..... בזמנו סיפרו שכאשר בן הביא את העתידית שלו הביתה החותנת המאושרת היתה נותנת לה להשחיל חוט במחט בתקוה שתיכשל:))))))))) שלך עברו????

magy

New member
בנושא השחלות

אני כותבת לעצמי,,,, או במקומות אחרים.........(אם בכלל)

טרה10

New member
אפרים קישון..גאון מחזאי,סרטים...

2. לא היה חרם כי הציגו אותו בכל התיטראות הגדולים-שחור על לבן. למשל בהבימה. את היתר פירטתי. 3. טענות...היו לו..ואולי בכלל המערכת היתה קפואה בתכניה..! 4.אין לי כלום נגדו..רק שסופר..זה המינגווי, סטיינבק,טולסטוי..עכשיו ברור. 5.דיאדוכים-יורשיו של אלכסנדר בגדול..שחילקו את העולם ביניהם ונלחמו..על כך. 6.שלטון מפא"י..לא היה שונה משלטון בגין..סילק את כל מי של היה מפא"יניק "בלי חרות ובלי מק"י" צחי הנגבי סילק את אהרוני ורדי מרשות מורות הטבע..רק אתמול. לימור סילקה את המנהלת של משרד החינוך רק שלשום. 7. ההבדל שמפא"י, הקימה את המדינה[לא לבד]..כשאצ"ל ובגין בראשו..מנסה לפעול ב-1947 ובניגוד להחלטת המוסדות המוסמכים..במלחמה בבריטים כשהאוייב הם בכלל הערבים[כמו תמיד..ועכשיו רואים יותר מתמיד כמה זה היה נכון גם אז] וכמה שב"ג לא הצליח להסביר..להם הם התמידו בנסיונות לפעול לבד.. למשל בהבאת נשק בלי להשמע ללממשלה הצעירה, ובנימוק שהנשק נועד לאצ"ל בירושלים..הזעיקו את גדודי האצ"ל ממרחב ת"א לחוף תל אביב.[פרשת אלטלנה] מכיון שז´בו אמר ש´שקט זה רפש´ אז מה שהדוד שלי אמר לי מקובל עלי שהם פשוט רצו לתפוס את השלטון בכוח..! ולמה שלא אאמין לדוד שלי..? ברור שלכל העולים החדשים התייחסן בחשדנות..כמו גם היום..למה זה לא ברור.? כשבא איש חדש..שאתה לא מכיר, אז קודם שילך קצת לעבוד בטוריה..אח"כ שינוח. ואח"כ נדבר איתו ונשאל מה אתה יודע.? כי לא העולים החדשים הקימו את מדינת ישראל לאחר אלפיים שנה..אלא מנהיגי היישוב..שהגיעו הנה בעליה השניה...ובקושי השלישית..! אלה שהקימו את ´השומר´ את ´ההסתדרות הכללית´ את ´המשביר´ ואת הפלמ"ח וה´הגנה´[עוד ב-1920] ואח"כ את צה"ל, שהיה מבוסס על מפקדים שהיו בצבא הבריטי..כי הפלמ"ח היה מבנה שפעל ללא משמעת צבאית..בדיוק. וכמעט ללא דרגות..האצ"ל הוקם ב-1937, אבל מ-1944 ´מרד´ בבריטים..ולא השכיל להבין שהמלחמה תהיה נגד מישהו אחר..מה שבן גוריון כן הבין..כי באמת היה משכמו ומעלה..ויש כאלה אנשים..! קצת קשה לקבל את זה אבל אלה עובדות ולא מיתוסים. ולמשל משהו היסטורי ונוסטלגי..ב-1926 עלה על הקרקע קיבוץ רמת דוד בס"ה חמש שנים לאחר מושב נהלל, שהיה הרשאון בעמק המערבי..עשרים שנה ועוש שתיים קודם ל-1948. וזה לא בושה לבוא יותר מאוחר ב-1948, ולבוא בטענות.. אבל את המדינה הזו ואת יסודותיה- הקימו קודם..! אז ברור שהחינוך היה מבוסס על מה שנעשה כאן..ולא בהונגריה.! [נבדק] ולעצם הענין..לצערי..שוב נתקלתי בקטע של אי הבנה מ-ו-ח-ל-ט-ת של רוח הדברים..אבל לזה התרגלתי..מזמן.ולהסבר..! נ.ב. מי שלא מבחין בין סרטים כמו ´מיסטי´ ו´מיסרי´..ולא יודע על הבוקר מי זה השחקן ג´יימס קאאן..שהוא סוני מ´הסנדק´..חי על איזה ענן, בדיוק כמו חברי גבעת ברנר שהאבא של חמי רודנר..מספר שכשהביא להם את ´הצוללת הצהובה´ הם אמרו שזה מיקי מאוס..! וזה על החיפושיות שהם מייסדי התרבות המוזיקלית המודרנית..!

שאלת פעם את הדוד שלך מה פירוש

רצו לתפוס את השלטון בכוח?! וכי בן גוריון עצמו - הוא לא רצה - וגם הצליח - לתפוס את השלטון בכוח?! בוא תואיל להזכיר פה לכולם, את מי בדיוק מינה בן גוריון למפקד משטרת מחוז תל אביב, כדי לשלוט על כל הכוח ועל הסמכות של המעצרים, ועל החקירות, ועל ההאזנות ועל שאר כל השיט הזה כדי לחסל כל מתנגד פוטנציאלי או כל דעה חריגה. את הבן שלו! את עמוס בן גוריון. אפילו על מה שאתה עצמך הסכמת היום - על אותו חרם שבן גוריון הטיל על אבנרי והעיתון שלו - אילו זה קרה היום - הוא היה, בן גוריון, נעצר עד תום ההליכים, וספק אם היה מקבל פחות משבע שנות מאסר - ועדיין לא אמרנו כלום. כל שאר הסיפורים - הם כמובן רק נוסטלגיה עטופה בגעגועים. האמת היתה מרה בהרבה.

למעלה