בחינה לחגורה חומה

בחינה לחגורה חומה

ביום חמישי האחרון (16/2/2012) נבחנו עיבל לחגורה חומה (ני קיו), וטל לחגורה צהובה (רוקו קיו) הבחינה ערכה כשלוש שעות. בבחינה נכחה ג'ייל שיימס סנסאי (גו דאן), אשר כיבדה אותנו בנוכחותה והייתה חלק מפאנל הבוחנים. הבחינה לחגורה חומה כללה כשלושת רבעי שעה של קיהון (עבודת בסיס), חמש קאטות והמון בונקאי (18ניתוחים שונים של חלקים שונים של קאטות שונות). בנוסף בוצעו תרגילי קרבות מובנים מראש (יאקו סוקו קומיטה), ולסיום ביצעו 3 דקות של קרב. עיבל וטל עברו את הבחינה בהצלחה רבה! מזל טוב לכם. מצרף כאן את הסרטון של הקרב המסכם. שבוע טוב אורי

בחינות לדרגה מתקדמת

אצלנו בדוג'ו ככל שהדרגה גבוהה יותר, הבחינה ארוכה יותר, משום שהחומר הנלמד עליו יש להבחן הוא רב יותר. חגורה חומה = דרגה מתקדמת. הבחינה שלי לחגורה חומה (שהתקיימה בניו יורק) ארכה כ4 שעות והבחינה שלי לשודאן הייתה מעל 6 שעות. כשנבחנתי לסאן דאן הבחינה ארכה שבועיים. האם גם בבית הספר בו אתה לומד זה כך? שבוע טוב

xcalibur

New member
6 שעות? נותנים לכם להביא סנדוויצ'ים מהבית

לפחות? :) אני בתחילת דרכי באיקידו ולמען האמת אין לי מושג איך מתנהלים שם מבחני הדרגות. מה שכן, לא חושב שהייתי שורד 3 שעות אימון, שלא נדבר על מבחן. לפחות לא כרגע.

William Kidd

New member
ברכות, כל הכבוד. ושאלה

היי אורי, רציתי לשאול לגבי הקרב שמוצג בסרטון. מה החוקים של קרב כזה ומה הדגשים? מה הנבחן אמור להציג? יכולת טכנית? רעיון טאקטי כלשהו? יכולת ספיגה? על מה מדובר...? תודה, אלכס

תודה על התעניינותך

אלכס שלום בקרב שכזה ישנם מספר חוקים: אין להכות באיזורים הבאים: עיניים, גרון, מפשעה, בירכיים וגב. (למרות שלצערי זה קורה כפי שניתן לראות בסרטון). אין המשך של הקרב על הקרקע, אך ניתן ואף רצוי להפיל לקרקע. ומעל הכל לכבד את האדם מולו אתה נלחם. הדגשים הם לנסות לעבוד נקי ורצוף. נקי= ללא מכות אסורות, רצוף= לבנות רצפים של טכניקות ולנסות ליישם אותם תוך כדי הקרב. הקרב הינו מגע מלא פרט להגבלות של אגרופים לפנים. כפי שאתה יכול לראות אנו לא מכים עם אגרופים לפנים (לסמן לפנים זה בסדר), אלא רק עם הרגלים. מה שאומר שצריך גם לדעת לספוג. הנבחן אמור להציג טכניקה, זרימה ומעל לכל רוח לחימה, אשר לעניות דעתי יכולה לעשות את ההבדל. יש משהו שצריך לזכור, הקרב הזה חתם בחינה באורך שלוש שעות. העייפות ניכרת על הנבחנים. אחרת היה נכנס גם אלמנט של סיבולת. יום טוב אורי

למעלה