בחילות

גיל גיל2

New member
בחילות

שלום רב,
אני כבת 32 סובלת לעיתים קרובות מבחילות שלרוב מופיעות לאחר האוכל ( לא הצלחתי להבין עדין מה יותר גורם ומה פחות מלבד קפה עם חלב שלרוב אחרי יש לי בחילה)
לרוב יש הקלה משמעותית אם אני שותה קולה ואוכלת מעט לימון. אני מודעת לעובדה שגם הלחץ שלי והפחד מלהקיא מגבירים את התופעה...
האם יש מה לפנות לבירור אצל גסטרולוג? או שאולי לפנות קודם לתזונאית לבנית תפריט מאוזן?
ובכלל שאלה כללית, אני בן אדם שלא מקיא ( לא הקאתי 14 שנה) האם זה גם ענין פיזיולוגי שיש אנשים שיסבלו שעות מבחילות מבלי להקיא? גם בהריונות הייתי סובלת מהמון בחילות מושכות אבל ללא הקאות
יש לציין שזו תופעה שאני חיה איתה שנים לעיתים יש תקופות שנעלם לחלוטין ולעיתים תקופות שלעיתים תכופות, והם יש כדור שניתן לקחת לעיתים כדי להקל על התופעה
אם הבחילה היא קשה יותר קורה שאני לוקחת קלבטן ( לעיתים רחוקות למדי - בממוצע אחת לחודשיים שלושה)

תודה

בחילה

על פניו נשמע שמדובר בבעיה של תפקוד של מערכת העיכול שלך ולא בעיה אורגנית. מרכיב של סטרס בהחלט עלול להחמיר את התלונות. כדי בכל זאת לשלול בעיה אורגנית או בעיה רפואית משמעותית יותר אני מציעה שתעברי הערכה בסיסית אצל רופא כולל תשאון, בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה בסיסיות שישלולו בעיות משמעויות. ואח"כ תפני ליעוץ תזונתי ואולי גם לאיזה תחום שיסיע בהרפיה כמו מדיטציה או יוגה או טיפול אחר שמתאים לך על מנת להשיג איזון מחודש כוללני שעשוי יהיה להיטיב גם עם תלונות מסוג זה. בהצלחה

למעלה