בחילות והקאות, שאלה.

avinusha

New member
בחילות והקאות, שאלה.

שלום רב. אני אתחיל בזה שאני לא בטוח שהגעתי לפורום הנכון ובמידה ולא, בבקשה תפנו אותי אליו. ולעניין .. אני אבי בן 17.7. מזה חודש שיש לי בחילות נוראיות שלפעמים גם גורמות לי להקאות אחרי שאני אוכל ארוחה טובה .. האוכל ממש עומד לי בגרון וגורם לי להרגיש רע, יש פעמים שאני מצליח להתאפק והתחושות של ההקאה עוברות, אבל יש פעמים שזה בלתי נסבל ואני מקיא את כל מה שאכלתי. אין לי מושג מה זה, התייעצתי עם כמה אנשים ואמרו לי שזה יכול להיות מצב "אובר" (over) על הקיבה .. היא פשוט לא מצליחה לעקל את כל האוכל ואז נוצר מצב של בחילות ותחושה של הקאה .. אני מכיר את זה, אבל זה לא המצב. אני אוכל במידה מספקת ולא מגזים עם הכמויות. מה קורה איתי ? מה עושים ? אני צריך את עזרתכם בבקשה ! בתודה מראש,

שלום אבי

זה נשמע בהחלט לא נעים להסתובב עם בחילה ולהקיא חודש . יכולות לתופעות האלו לזה כל מיני סיבות. כדי לדעת מה מהן היא הסיבה אצלך יש להיבדק על ידי רופא. מה דעתך ללכת לרופא? תרגיש טוב, עפרה

avinusha

New member
אני לא הולך לרופא מהסיבות הבאות:

כשהלכתי לרופא בפעם הקודמת, עקב שפעת .. היא טענה שאין לי שום דבר. אני פונה אליכם בכדי לקבל את האפשרויות שיכולות להיות ולפיכך לדעת כיצד להסביר לרופא את הבעייה .. יכול להיות שאחרי שאני אדע את האפשרויות, אדע לשים לב לדברים ספציפים שגורמים לבעייה, וכך להכנס לרופא בראש צלול יותר ולכוון אותה בדיוק לבעייה, ובכך לקבל את הטיפול הטוב ביותר. אשמח אם תועילי בטובך לרשום לי מה יכול לגרום לי להרגיש ככה .. בתודה,

הכרתי מישהו

שהייתה לו את הבעיה הזאת במשך חודשיים, אם לא יותר. כלומר, הוא היה חבר של מישהו שיצאתי איתו. אחרי חודשיים הפסקנו לצאת, כך שיכול להיות שההוא המשיך להקיא - אני לא יודעת על זה. גם הוא הלך להרבה רופאים, גם הם לא יכלו למצוא שום סיבה. כל פעם שהוא אכל, הייתה לו בחילה ובד"כ הקאה, וגם אצלו זה פשוט התחיל סתם ככה ביום בהיר אחד. כל זה היה לפני שנה בערך, וכאמור אין לי מושג מה עלה בגורלו. מה שכן, אני עדיין בקשר עם ההוא שיצאתי איתו, שהוא חבר טוב של ההוא שהקיא, כך שאם גילו בסוף מה הבעיה או הצליחו לפתור - הוא בטח יודע לספר קצת יותר. הוא אפילו מסתובב כאן בתפוז, אתה יכול לפנות אלי במסרים ואני אתן לך את הניק שלו כדי שתדברו. אם תגלה משהו מעניין אתה מוזמן לחזור ולדווח

היי אלפקה

לפי מה שאבי סיפר, הבעיה שהרופאה זלזלה בה הייתה שפעת. ממה שהבנתי, לגבי ההקאות הוא עוד לא שאל אותה. אולי הבעיה היא מאוד פשוטה. כרגע בסך הכל צריך רופא נורמלי שיבדוק אותו.

ומה זה קשור

לכך שהוא יכול להתייעץ בנוסף עם מישהו שעבר דבר מאוד דומה? אמרתי לו שלא ילך לרופא? מה את רוצה להגיד בזה? אולי הבעיה מאוד פשוטה, אולי לא, ובכל מקרה אני לא רואה שום קשר לכך שהוא ידבר עם מישהו שהיה במצב כזה. הרי בשביל זה הוא נכנס לפורום - כדי לשמוע אם מישהו מכיר את המצב ויודע לספר עליו משהו, ולא כדי שיגידו לו ללכת לרופא ושאסור לספר לו משהו מעבר לפנינת החוכמה הזאת. נואשתי מלהבין את התגובות שלך. הרי אם מישהו אחר מחברי הפורום היה כותב שהוא עבר/ עובר משהו דומה, התגובה ממך הייתה שונה לגמרי. היית דווקא מעודדת אותו לספר מה קרה לו, איך זה טופל, ומה העניין. כשאני כותבת משהו בסגנון, תוך חמש דקות תופיע הודעת הסתייגות מצידך. את מוזמנת להגיב לכל אחד בכך שילך לרופא, ולכתוב בחתימה שלך הודעת אזהרה לבל יוסיף מישהו מידע נוסף ממאגר הידע הפרטי שלו. אני לתומי חושבת שמטרת הפורום היא להוסיף מעבר להמלצה הזאת מידע נוסף. אם אני טועה, פשוט תכתבי זאת בראש העמוד ותחסכי ממני בזבוז זמן הקלדה.

אלפקה, אני מצטערת

צורת הדיון התקיפה הזאת אינה מקובלת עליי. אם את מעוניינת לדון בעמדתך ובעמדתי בצורה מכובדת, אנא הביעי את הסתייגויותייך מעט יותר בנימוס. אגב, בששי שבת לא אהיה כאן משום שאני נוסעת לסופשבוע של בריאות. לילה טוב, עפרה

ועלי לא מקובלת

הצורה העקבית הזאת שבה את דואגת לבטל כל הודעה שלי. כל אחד ומה שמפריע לו.

רון ו

New member
זה עלול להיות בזבוז זמן קריטי

אני חייב לציין התפעלות מהאיפוק של עופרה ולגבייך אלפקה, מצטער הכנוי כנראה משפיע עלייך
את מציעה למישהו עם בעיה (שעלולה לנבוע מגורם רציני מאוד) לחפש בפורום מישהו, שהיתה לו בעיה כזו, ואפילו אין לך מושג מה עלה בגורלו - אולי הוא מת? אני ממש לא אוהב להפחיד, אבל חשבתי שבמקרה הזה זה יהיה מוצדק. יתכן ויש לו בעיה קלה בעיכול אבל - הקאות מתמשכות הן גם סימן לבעיה נאורולוגית כמו גידול בראש לא עלינו, ובמקרה כזה שירוץ מהר להיבדק! רון

צימעס

New member
הלו! מכירות את הבדיחה על הרב...?

שניים רבים, הולכים לרב. הרב מקשיב לראשון, מקשיב, מקשיב, ובסוף אומר - "אתה צודק!". זה מרוצה, השני מעט מאוכזב, ומתחיל לטעון את טענותיו. הרב מקשיב, מקשיב, ובסוף אומר - "גם אתה צודק!". אשתו, ששומעת את כל זה, אומרת - אבל רבי! איך זה אתה אומר שהוא צודק, וגם הוא צודק? הרב מקשיב, חושב, ואומר - "גם את צודקת!" ולמה כל הבדיחה הזאת? צודקת עפרה - הנער זקוק לרופא, אנחנו לא יכולים לאבחן אותו. צודקת גם אלפקה - טוב להכיר אנשים עם מחלה דומה לשלך, ידע נוסף בהחלט יכול להועיל. שבת שלום

שלום אבי

אני חושבת שתיארת את בעייתך היטב. ממה שהבנתי, אתה סובל כבר בערך חודש מבחילות, ומדי פעם אתה גם נאלץ להקיא את האוכל. יש באמת הברה סיבות לבחילות והקאות. אני לא חושבת שזה יעזור לך שאגיד מהן כל האפשרויות, כי יש עשרות ואולי מאות סיבות כאלה. ובכל מקרה לא תוכל לדעת בעצמך מה מהן הנכונה לגביך. בשביל זה צריך לעשות כל מיני דברים כמו למשש לך את הבטן או בדיקות אחרות. אני מבינה שהרופאה שהלכת אליה בעבר הייתה בלתי אדיבה וזלזלה במה שסיפרת לה. לצערנו, יש רופאים כאלה
האם זוהי רופאת המשפחה שההורים שלך הולכים אליה? בכל אופן, יש גם רופאים יותר אדיבים וסבלניים. אני מציעה שתבקש המלצה מאנשים בסביבתך על רופא/ה נחמד/ה בקופת החולים שלך. אני בטוחה שיש גם כאלה!

צימעס

New member
גם לדעתי - אתה זקוק לרופא נחמד יותר

תפקידו של הרופא הוא להציג בפניך את כל האפשרויות, ולהחליט איך מבררים אותן (יחד). אם תגיע לרופא כשאתה כבר "החלטת" מה המחלה שלך, אתה עלול למנוע ממנו למצוא את המחלה האמיתית. בנוסף, אתה יכול להתיעץ בפורומים מקצועיים - נדמה לי שבאשכול איכילוב, יש גם גסטרולוג (רופא של מערכת העיכול). עוד דבר - יש מחלות להן לרפואה הקונבנצינאלית אין פתרון - למשל אלרגיות למיניהן. לדעתי, אם רופא המשפחה לא מצליח למצוא כלום, כדאי לנסות טיפול אלטרנטיבי הוליסטי (כלומר - כזה שמטפל בגוף בכללותו, ולא רק בסימפטום יחיד שאתה רואה). תוכל להתיעץ בקשר לבחירת סוג הטיפול בפורום רפואה משלימה (24). מידע נוסף שעליך למסור לכל מטפל אתו אתה מתיעץ (רופא משפחה, רופא מקצועי, רופא באינטרנט, מטפל אלטרנטיבי) הוא - מה קרה לך לפני חודש? האם עברת משבר? תקופה לחוצה? שינוי באורח החיים? וגם - האם זו פעם ראשונה שזה קורה לך? האם התיעצת עם הוריך? האם הם מכירים את זה - אצלך, בילדות, או אצל מי מהם?

andre la mousia

New member
רק המוות בטוח. אולי.

בשנתיים האחרונות עברתי כל מני... דברים, ובעקבותם נהייתי מאד רגיש (פיזית) למה שאני אוכל. עד כדי כך, שאין לי אפשרות כמעט להתעלם מהאיתות של הגוף, אז אני נאלץ להוריד כמויות בצורה שנראית לאחרים חריגה או שאני נאלץ לשנות את הרכב המזון שאני אוכל. אלפקהפקהפקהקפלהקפהלקפהלקפהלקפהלקפהלפקלהקפלה אל תתיאשי.

שלום אנדרלמוסיה

נהיתה לי אנדרלמוסיה בראש. ממה שהבנתי אנחנו מדברים על בחילות והקאות. לא ממש הבנתי מה אתה מנסה להגיד. האם זו היתה בדיחה פרטית לאלפקה? אם לא, תאיר את עיניי?
תודה, עפרה

andre la mousia

New member
אולי

כשהוא חושב שהוא לא מגזים עם הכמויות, על מה הוא מסתמך? על רופאים מלומדים שכתבו ספרים וחקרו עכברי מעבדה, או שהוא מסתמך על תחושות גוף מדוייקות משלו? לדעתי, אם אנשים יקשיבו למה הגוף מאותת להם בנוגע לצריכת מזון (ו/או חומרים אחרים), הם יופתעו מהשוני לעומת ה"סטנדרט".

למעלה