בחילות בבוקר

טילטן1

New member
בחילות בבוקר

בוקר טוב לכולם אני בת 30, אמא לתינוק בן 9 חודשים ובזמן האחרון אני סובלת מבחילות מידי פעם - בערך פעם בשבועיים בערך יש לי יומיים שלושה של בחילות מגעילות ומעיקות (אני לא מקיאה) שבד"כ מלווות אותי בשעות הבוקר, בעיקר כשאני מתעוררת ובצהריים - בערב המצב משתפר. חשוב לציין שאני מאד עייפה רוב הזמן - גם מחוסר שינה וגם ממצב נפשי לא מדהים (דכאון קל, פחד היסטרי ממחלות ומהתעלפות ולחצים שונים).\ לפני שבועיים התחלתי טיפול אצל פסיכולוגית אך בינתיים זה לא עוזר (בטח יקח זמן עד שיתחיל). עשיתי המון בדיקות דם, ביקרתי גסטרולוג ואפילו עשיתי סי.טי ראש (בהקשר אחר) והכל בסדר
אני מודעת לכך (מעבר לפחדים שלי שזה נובע ממחלה נוראית כמובן...) שהבחילות יכולות לנבוע מהעייפות, מתזונה לא נכונה או סתם מהמצב הנפשי. השאלה היא האם ניתן לעשות משהו בהיבט האלטרנטיבי - כרגע אין לי זמן לצערי להגיע גם לטיפול מסוג זה ולכן רציתי לדעת ממה באמת זה יכול לנבוע - ההרגשה והבחילות ואהם אני יכולה לעשות משהו בכוחות עצמי? סליחה על האורך, ומקווה שתוכלו לעזור..

בחילות ורעידת אדמה..

בוקר טוב, בראיה הסינית הטחול והקיבה הם 2 איברים המקושרים לאלמנט האדמה ולכן הם זקוקים ליציבות . לידה היא טראומה ושינוי ( גם אם ההריון והלידה עברו בצורה חלקה זה עדיין טראומה לגוף ולנפש..) או כפי שנהוג לאמר " רעידת אדמה" מה שמשפיע ישירות על תפקוד האיברים ויכולים לגרום לבחילות , עייפות, דיכאון , חוסר ריכוז טחורים ועוד סימפטומים רבים.. טיפול פסיכולוגי זה טוב אבל הייתי ממליצה לך בחום לחזק גם את הגוף שלך - הפיזי הוא חלש ומותש ושווה שווה שווה למצוא לזה זמן. בנתיים נסי לחזק את הגוף בתזונה נכונה - הרבה אוכל חמים וחם ( והמנעות ממאכלים קרים) מבושל ובעיקר ירקות מבושלים כתומים ושורשים . הרבי באכילת קטניות ובעיקר שעועית שחורה ומאש וגריסי פנינה . מלאי את תפריטך באוכל מזין - דגנים מלאים וחלבונים מלאים לגבי הבחילות את יכולה לשתות תה ג'ינג'ר וגם בובנג ( קמומיל) שמרגיעים את הקיבה ועוזרים בבחילות וכן הייתי ממליצה לך לצרוך אסידופוליס לתקופה של כחודש ולראות אם זה עוזר ספציפית לבחילות. דיקור ורפלקסולוגיה כמו טיפולים נוספים יכולים לזרז את ההחלמה ולמנוע סימפטומים נוספים. הרבה בריאות יעל

טילטן1

New member
תודה, אני בהחלט צריכה להשתדל

יותר בנושא התזונה - אתמול למשל אכלתי 2 סופגניות ב-9 בבוקר (חולשה אישית שלי וחילקו לנו בעבודה) ולכן לא מפתיע שמאז ועד עכשיו לא עברו לי הבחילות... תודה על ההמלצות.

sp qi xu

New member
זנ נכון מאוד מה שכתבת

אך מדובר כאן בבחילות בוקר אחרי ליל אינסומניה, הפת' כאן יותר מצביעה לדעתי על חולשה מסויימת של HT, אני די בטוח גם שהיא קמה בבוקר עם טעם מר בפה.... מה דעתך ?

טילטן1

New member
בדקתי ../images/Emo9.gif ואני לא, לפחות לפי 2

בדיקות ביתיות. זו לא בחילה רצופה וקבועה - מידי שבועיים זה תופס אותי לכמה ימים וקשה לי לשים את האצמע בדיוק ממה זה נובע - תזונה, מצב נפשי, עייפות ולכן פניתי לכאן לסיוע.

תנסי את הדבר הבא:

כמה ימים (רצופים) של: 2 כפות שמן זית + מיץ מלימון טרי באותה הכמות. אפשר לערבב במים פושרים בכמות דומה. לערבב היטב ולשתות על הבוקר על בטן ריקה לא לאכול או לשתות דברים כמו קפה ותה - לפחות חצי שעה. אם זה מגביר את הבחילות
אנחנו בכיוון נכון. אם יש שינויים בצואה - זה גם כיוון טוב. יש עוד דברים לבדוק אבל... בואי נשלול חולשה כבדית

יש לי משהו שעבד מצויין ../images/Emo91.gif

תה לימונענע של תה הערבה. עובד מיידית, גם טעים וגם לא עושה בחילה, אלא מעביר אותה.

tanka

New member
הריון

טילטן יקרה בוודאי תשמחי לשמוע שאין שום דבר חריג בתופעות שאת מציינת.בראיה סינית בחילה יכולה לנבוע פעמים רבות מליחה מרובה או ליחה שנתקעה בגוף וגורמת להתמרדות של צ'י הקיבה.כיוון שהריון נחשב לדבר מאוד ליחתי אז תופעת הבחילות בהחלט מובנת. לגבי הדכאון שוב כנראה מדובר בהשלכה של ההריון(אולי בחסר דם, בראיה סינית!). כל מה שכתבתי אינו יכול לשפר את הרגשתך הפיסית לכן אני ממליצה לך ללכת לטיפול, באיזו דיסיפלינה שמתאימה לך, ושיהיה בהצלחה! מזל טוב על לידת התינוק ושתהיי בריאה ומאושרת

SideKick

New member
אבל היא בכלל לא בהריון ../images/Emo4.gif

בטח התבלבלת עם הבחורה ששאלה למעלה

tanka

New member
לא התבלבלתי

מה שהתכוונתי זה שהלחות נתקעה בגוף וגם לאחר ההריון יש עודף ליחה בגוף, במיוחד במקרי חולשת צ'י sp/st תודה על התיקון בכל מקרה

למעלה