בחזרה לפתח-תקוה

מצב
הנושא נעול.
בחזרה לפתח-תקוה

בחזרה לפתח-תקוה
צביקוש ואני השלמנו אתמול כמה נקודות בפתח-תקוה, שהאיזור הצפוני שלה - מקרית-אריה ועד סגולה, זרוע בכעשרים אוטובוסים, רובם כבר נסקרו בפורום בהרחבה. צביקוש קיבל מידע מוקדם על אוטובוס הפוך של דן בקרית-אריה. נסענו, וזה מה שמצאנו –

דן 8192

בחזרה לפתח-תקוה
צביקוש ואני השלמנו אתמול כמה נקודות בפתח-תקוה, שהאיזור הצפוני שלה - מקרית-אריה ועד סגולה, זרוע בכעשרים אוטובוסים, רובם כבר נסקרו בפורום בהרחבה. צביקוש קיבל מידע מוקדם על אוטובוס הפוך של דן בקרית-אריה. נסענו, וזה מה שמצאנו –
דן 8192
מסתבר שהיה כזה. לפי מספרי השלדה והמרכב זהו מ.א.ן SL200F של הארגז, שעלה לכביש בנוב' 84. מספרו הפנימי המקורי היה 3616 לערך. אוהד – מס' המשק הזה אומר לך משהו?

אוהד11

New member
לא זכור לי מספר משק כזה. הוא גם מס'

דן 8192
מסתבר שהיה כזה. לפי מספרי השלדה והמרכב זהו מ.א.ן SL200F של הארגז, שעלה לכביש בנוב' 84. מספרו הפנימי המקורי היה 3616 לערך. אוהד – מס' המשק הזה אומר לך משהו?
מוזר, כי כל מספרי המשק היו עד היום 0XXX או 9XXX. היה רכב משק 092. בכל אופן, אם זו 3616 לשעבר היא היתה בקו 63 ואח"כ בקו 59 לגבעת שמואל ששולב בקו 69, ומספרה היה 40-586-54.

אוהד11

New member
היה גם רכב משק 0192

מוזר, כי כל מספרי המשק היו עד היום 0XXX או 9XXX. היה רכב משק 092. בכל אופן, אם זו 3616 לשעבר היא היתה בקו 63 ואח"כ בקו 59 לגבעת שמואל ששולב בקו 69, ומספרה היה 40-586-54.
היה גם רכב משק 0192

ואחד בן ארבעים כמעט

בחזרה לפתח-תקוה
ואחד בן ארבעים כמעט
זהו הארגז דגם 202 ממאי 1966. המספר הפנימי היה מעט פחות מ- 1200, וכיוון שהאוטו הזה יוצר יום אחד בדיוק לפני 1200, אני מהמר על 1199. כמובן שזה יכול להיות גם 1201, או 1195, למשל. שני האוטובוסים האלו (1199 ו- 8192) נזרקו ממגרש גרוטאות סמוך, ממש בימים האחרונים. גם מהטייגר הזה לא נשאר הרבה.

דן 1199 – החזית

בחזרה לפתח-תקוה
דן 1199 – החזית
שימו לב לפס הצבע הירוק בחלק העליון של לוח הפיברגלס הקדמי, זכר לצביעה המקורית.

ממשלתי של הארגז

בחזרה לפתח-תקוה
ממשלתי של הארגז
כפי שצביקוש כתב אתמול, בעלת הטייגר הזה סיפרה שהוא נקנה מממשלת ישראל. אוהד – צדקת. מס' הרישוי הוא 542-694, מה שמתארך את האוטובוס הזה לסוף 1965. צביקוש ציין כי בפז פרדסיה שוכן תאומו, 542-735, ואכן זהו כנראה אוטובוס ממשלתי נוסף. שני האוטובוסים הם הארגז דגם 1.01, במבנה חיצוני זהה לזה של אגד.

elians

New member
איך רואים שהבעלים שלו אישה

ממשלתי של הארגז
כפי שצביקוש כתב אתמול, בעלת הטייגר הזה סיפרה שהוא נקנה מממשלת ישראל. אוהד – צדקת. מס' הרישוי הוא 542-694, מה שמתארך את האוטובוס הזה לסוף 1965. צביקוש ציין כי בפז פרדסיה שוכן תאומו, 542-735, ואכן זהו כנראה אוטובוס ממשלתי נוסף. שני האוטובוסים הם הארגז דגם 1.01, במבנה חיצוני זהה לזה של אגד.
הוא ממש שמור טוב...

צביקוש23

New member
בקשר לבעלים.

הוא ממש שמור טוב...
בקשר לבעלים.
האוטובוס הממשלתי הזה היה שייך לאדם מפ"ת ועמד במשך שנים רבות בגינת ביתו. לאחר שהוא נפטר אשתו וביתו העבירו אותו למגרש חלפים ישן (לא בשימוש כבר 5-6 שנים) שבבעלותם ומאז הוא עומד שם.

elians

New member
זה אשכרא חתיכת הסטוריה

בקשר לבעלים.
האוטובוס הממשלתי הזה היה שייך לאדם מפ"ת ועמד במשך שנים רבות בגינת ביתו. לאחר שהוא נפטר אשתו וביתו העבירו אותו למגרש חלפים ישן (לא בשימוש כבר 5-6 שנים) שבבעלותם ומאז הוא עומד שם.
זה אשכרא חתיכת הסטוריה
ביד, משנה לשנה הערך הסנטימנטלי שלהם כלפי אנשים שנסעו בהם עולה, הדורותה אחרונים אוהבים יותר חידושים ולא דברים ישנים וחבל, חוסר המודעות הזאת גורם להסטוריה להתפוגג.

אוהד11

New member
מזכרון מעומעם נדמה לי שאלה היו

ממשלתי של הארגז
מזכרון מעומעם נדמה לי שאלה היו
אוטובוסים בשרות משרד הבריאות

ת1118

בחזרה לפתח-תקוה
ת1118
הגרוטאה הזו היא ללא ספק רישוי ת1118. זהו מספר רישוי שיצא משימוש לפני 45 שנים! להערכתי, המדובר בסופר ווייט, אם כי יש אפשרות שזהו דגם מסויים של ליילנד. כך או כך, זהו אוטובוס משנות הארבעים, ואולי אף מסוף שנות השלושים. בהזדמנות אגיע לשם כדי לנסות ולאתר את מספר השלדה. התמונה צולמה שלשום ע"י צביקוש והדרומי.

ומספר הרישוי –

בחזרה לפתח-תקוה
ומספר הרישוי –
עם הרבה מאמץ אפשר לראות את הרגל השמאלית של ה"ת". עד כאן להיום.

ה דרומי

New member
|תודה לך על ההסבר ההמצא והמעניין

ומספר הרישוי –
עם הרבה מאמץ אפשר לראות את הרגל השמאלית של ה"ת". עד כאן להיום.
|תודה לך על ההסבר ההמצא והמעניין

צביקוש23

New member
וכך היה נראה אחד כזה במצב חדש

בחזרה לפתח-תקוה
sl200f ככה הוא היה נראה אם היה חדש. אני מדבר על ה השרידים שנראים בתמונה (שהם רצפת האוטובוס למעשה......)

טוארג

New member
לא מדויק.

sl200f ככה הוא היה נראה אם היה חדש. אני מדבר על ה השרידים שנראים בתמונה (שהם רצפת האוטובוס למעשה......)
לא מדויק.
ה-SL הוא דגם שלם. 200 זהו מספר הכ"ס שיש לו. האות F מציינת שזהו מרכב מקומי. לאוטובוס שהעלית את תמונתו יש מרכב גרמני מקורי (לפחות בצורה שלו), ולכן הוא SL200 רגיל, בלי F. ה-SL200F שישנם בארץ הם עם מרכב מרובע או ווספה. ה-3616 קיבל מרכב מרובע, והוא דומה מאוד ל-3643 שעדיין נוסעת וצעירה ממנו בחודש בלבד.

אוהד11

New member
3616 היא בין האחרונות שפעלו ללא

לא מדויק.
ה-SL הוא דגם שלם. 200 זהו מספר הכ"ס שיש לו. האות F מציינת שזהו מרכב מקומי. לאוטובוס שהעלית את תמונתו יש מרכב גרמני מקורי (לפחות בצורה שלו), ולכן הוא SL200 רגיל, בלי F. ה-SL200F שישנם בארץ הם עם מרכב מרובע או ווספה. ה-3616 קיבל מרכב מרובע, והוא דומה מאוד ל-3643 שעדיין נוסעת וצעירה ממנו בחודש בלבד.
3616 היא בין האחרונות שפעלו ללא
מזגן. האחרונה ללא מזגן היתה 3628. (שנת 84) מ- 3629 ואילך הורכבו בכולן מזגנים, למעט עשר המפרקיות הראשונות שעלו על הכביש ב- 1985 (201 עד 210), שגם בהן לא היו מזגנים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה