לו יכולתם לחזור במנהרת הזמן... האם הייתם משנים משהו, לומדים משהו אחר , מביאים את הילדים , במועד מוקדם , מאוחר יותר האם כל מה שעשיתם היה מבחירה שלכם , או הליכה עם הזרם ???
לא הייתי קונה את הבית שלי. זאת הטעות הכי גדולה שעשיתי בחיים. לא יודעת אם זה בגלל הליכה עם הזרם , זה היה מתמימות מטיפשות סתם ככה. זה היה אני מקווה שהפעם אנחנו נעשה דברים יותר בחכמה, ולא נפול שוב בפח.
אבל!!!! עם חוכמת החיים שיש לי היום דבר אחד בטוח הייתי משנה הייתי נשארת עם אהבת חיי, שנשאר שם סמוך לשנת ה-15 לחיי אבל לא יצא מליבי אפילו לשניה אחת עד עצם היום הזה. ואולם בעצם הוויתור זכיתי בבעל אוהב בלי גבול תומך בלי גבול אב ואיש משפחה לתפארת אז במחשבה שניה לא יודעת . את הילדים בוודאות הייתי מביאה ולו הייתי מעט יותר חכמה היו לי לפחות 10 ילדים, כל מה שעשיתי היה מבחירה יחד עם זאת אני בהחלט אוהבת לזרום שכן הליכה נגד הזרם מעייפת. פנינה
אצלי כרגע חמש ועשרה לפנות בוקר של יום שישי ואני עוד לא הלכתי לישון יש לנו אורח לערב שבת ואני מזה בלחץ כי השבת ניכנסת בארבע אז כתחלתי היום ונעבור למה הייתי משנה אם הייתה לי אפשרות: בעלי שאל אותי לפניי שהיתחתנו אם אני רוצה לסיים קודם את הלימודים ואז לעבור לאמריקה או לעבור ולוותר הרי לא יהיה לי שימוש בתואר הישראלי ואני בטיפשותי אמרתי : " לא צריך להמשיך את הלימודים מספיק לי שיש לי שלוש שנות לימוד של חינוך" [כמעט תעודה אבל חסרה שנה לתואר] למדתי חינוך אגב היום שאני חושבת על זה הייתה לי מן התלהבות של להתחיל כבר את החיים ואם באמריקה אז למה לא? והייתי באותו מקום שאני גרה כבר שלוש פעמים לפניי שהכרתי את בעלי בכלל והאמת אהבתי את המקום אבל בתור תיירת... אז אם הייתי נישארת ללמוד בארץ לדעתי היינו מסתדרים וכבר נישארים אהבלה אמיתית אני ממש מתחרטת אבל מאוחר אני כבר כאן שנתיים וחצי כמעט וילדתי כאן ילדה שהיא בעוד שבועיים בת שנה לפי הלועזי שאני מתה עליה היא האוויר שלי לנשימה והסיבה שאני קמה כל בוקר שמחה זה רק בגללה חולה על הילדה הזאת כל המישפחה של בעלי כאן כך שלפחות יש הרבה חינגות משפחתיות אבל אם יכולתי לשנות הייתי משנה ב-ג-ד-ו-ל זהו אז כמו שכבר אמרתי שתמיד רציתי לגור כאן אלוקים הגשים לי את מישאלתי באמת מה שרציתי אבל אני מתחרטת -"שפנפנה" שכמותי טוב צריך ללכת לישון היום מדליקים נר אחרון של חנוכה ושהאור שהיה לנו כל החג ישאר לכל השנה כולה -ואימרו אמן
אני לא הייתי משנה דבר כי כל החלטה שעשיתי נעשתה לאחר חשיבה מרובה והתייעצות ואין שום סיבה שאני אתחרט. מרבית הדברים שעשיתי היו מבחירה שלי וחלק מבחירה שלי ללכת עם הזרם כי הכיוון התאים לי.