בחור עובד, כן או לא!

צודקת לגמרי!!!!

אנשים מזלזלם בחבר'ה שהולכים לעבוד ואולי יהיו (לפחות כמה מהם) התומכים של עולם הישיבות בדור הבא ותנסו להיזכר כמה ראש הישיבה רדף אחרי התורם ההוא (זה שיש לו מלא כסף והוא ממש לא דתי) ודיבר אליו כאילו שהוא מדבר אל מינימום מלך מלכי המלכים. אז קחו דברים בפרופורציות נכונות

meir72

New member
"ולא באיזה שיעור של בעלי בתים"../images/Emo31.gif

אתה מוזמן אלינו לשיעור של "בעלי בתים" ואני מבטיחך נאמנה כי לאחריו לא תכתוב זאת בנימת זילזול שכזו ... נשגב מבינתי להבין מדוע אדם בריא לא יכול לפרנס את עצמו ? בחיי שנשגב מבינתי ....

אני58

New member
בחור ובעל בית זה לא אותו הדבר...

אני גם לא מבינה מה רע באדם עובד, בין אם הוא בחור (בתנאי שזו לא סתם בריחה מעולם התורה!), בין אם הוא גבר ובין אם זו אשה, אבל קיימת מוסכמה לפיה בחור צריך ללמוד. זה מה שיש. טוב או רע- זה המצב... לפיכך, מי שמורד במוסכמה זו ועובד- יתכן (ושוב- יתכן בלבד!) שיש פה בעיה... יתכן וזהו שלב בדרך לירידה רוחנית, יתכן וזה מראה עם משבר נפשי, על קשיי ריכוז, על מאיסה בחיי היהדות החרדית... אדם שלא מקיים ערך שחשוב לו- זו בעיה... אלא אם כן הוא לא חושב שיש לזה ערך... אבל מאיפה לבחור חרדי להחליט פתאום, בניגוד לכל מה שחינכו אותו, שעבודה זה לא דבר רע? לכן כ"כ מפחדים מבחור עובד. לא בגלל שח"ו מזלזלים בעבודה, אלא בגלל שבריחה מהמסגרת יכולה לגרור כל מיני בעיות...

לו היינו יודעים....

כמה משפחות סובלות מבעיות שלו"ב בגלל ש"הוא" לא מוכן לעבוד! חינכו אותה בסמינר לבית של תורה וכו', חינכו אותו בישיבה לחיים של תורה וכו'. הכל טוב ויפה, ממש יוצא מן הכלל. אבל, לפעמים האשה רוצה בגד חדש... לפעמים קאסטם חדשה... לפעמים השכנה/החברות/האחיות קנו... והיא גם רוצה, מה יש "לא מגיעה לה כלום..." וכו' מ"משכורת" של כולל, אפשר רק לפנטז על כל הדברים הנ"ל. שורה אחרונה, מי שהוא וגם היא יודעים בדיוק מה המשמעות של ללמוד כל היום, על הפרטים השונים והרבים, בבקשה שיילכו על זה. מי שרק ה"חינוך" דוחף אותו/ה לשם, כלומר הלחץ החברתי, שייזהר לו ויישמר לו. כבר אמר פעם חכם אחד, לו היינו חיים את החיים ב"חזור" כלומר מהסוף להתחלה, היינו מצליחים הרבה יותר.

אני58

New member
לא נראה לי שזה קשור

גם מי שיש לו כסף תמיד רוצה עוד... זו בעיה כללית והיא לא נובעת דוקא מזה שהבעל לא לומד... מה שכן, הסכמתי עם המשפט "מי שרק ה"חינוך" דוחף אותו/ה לשם, כלומר הלחץ החברתי, שייזהר לו ויישמר לו"

saritt3

New member
אני בדעה לנסות הכל

אתם אף פעם לא יודעים עם מי זה יבוא לכם - הניצוצות האהבה השפה המשותפת. תשאירו פתח למזל! חבל להוריד בגלל סיבות חיצוניות כמו גיל, עובד/לומד(אם זה לא בנפשך), שם משפחה או עדה אני אישית התחתנתי ונשואה באושר עם בנאדם מקסים מוכשר והכל שהדברים האלו (גיל ועבודה) גרמו לו להיות מקוטלג כשידוך פחות נחשב ולכן לא הלך לו כ"כ. היום אני מודה על זה כי ככה הוא המתין לי שאני אגדל - אנחנו בהפרש גילאים די ענק. בהצלחה גם לכם.

On18

New member
לעולם לא לזלזל בבעלי בתים

אני רוצה להבין דבר אחד כאן כל אדם באשר הוא וקובע עתים ללימוד התורה גם אם זה שעה ולא יותר הוא אדם שרגיל לקרות בתורה עפ פי הדין מה רע בבעלי בתים ~~~ ??? בגלל שהם עובדים לפרנסתם מה קרה הם עושים עברה הרי כתוב "יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ שיגיעת שניהם משכחת עוון וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה וגוררת עוון " !!!! למה את דנים אותם בכף חובה במקום לעודד ולחזק שיירבו כמותם בישראל במגזר החרדי מספיק עם הדעה הארורה הזאת שאסור ללמוד את בעלי בתים הם לא סוג ד' הם בניאדם בדיוק כמונו ... אני מתפלה כאן עליכם מאוד ... איזהו מכבוד המכבד את הבריות גועל נפש !!!

הלו! הלו!

הבחור אולי קורא מצוין בתורה, כולל כל הדקדוקים, אבל הוא לא ממש מעולה בלדקדק פסיקים ונקודות ועוד כמה דברים בכתיבה כאן. אל תשפוט! אני אדקד לך את המשפט, טוף? "איזהו מכובד - המכבד את הבריות" ההתנהגות נגד אלו שיוצאים לעבוד היא - גועל נפש!!! טוב, נו. אני מנסה להיות קצת רגישה. לפעמים זה עובד.

לא זו הנקודה...

איזהו מכובד המכבד את הבריות, גועל נפש. לא מסתדר לי שני המשפטים ביחד. אני בטוח שהבנת את זה רק שכחת לכתוב.

זה עניין תחבירי...

On18

New member
הדברים שאליהם התכוונתי !!!!

אני התכוונתי לדברים האלו איזהו מכובד המכבד את הבריות !!!! גועל נפש לאותם האנשים שפוסלים את האנשים שעובדים לפרנסת ביתם ועוסקים בתורה ולא משנה כמה שעות יש מושג ביהדות שהוא !!! ההעיקר הכוונה !!!! וזה גם מתבטא בהשתדלות ... לדוגמא בחור ובחורה שהכירו וקבעו פגישה בשעה X ליום X במקום כזה וכזה והבחור לא בא לפגישה כמתוכנן ולמה ? בגלל שכשהוא נסע ירד גשם זלעפות וברד .... וקר מאוד, והוא נרטב והוא כל כך השתדל לעשות הכל כדי להיפגש עם הבחורה, הבחורה צריכה מדין שמיים ומדין כבוד הבריות להסתכל על הכוונה שלו שהיא העיקר ולחשבה לטובה . הלוואי והייתי זוכה בבחורה כזאת . אמן אמן. לפעמים אני בוכה על זה מאוד חברה אני מרגיש לבד ואני מאוד מיואש מזה מאוד. אין לך בחורה שתיהיה הכתף שלך לכל דבר לחום ואהבה, ולא לחינם אמרה התורה " לא טוב היות האדם לבדו " . איזה מרבדים עמוקים יש בפסוק הזה על פי דברי הקבלה ועוד .... שנזכה לביאת המשיח במהרה בימנו אמן ובאמת נזכה כל הרווקים לראות את הזיווג שלנו במהרה בימנו ועל ידי כך נוכל להתקרב לה' יתברך והתקיים בנו "וטהר ליבנו לעובדך באמת" . כל בת ישראל היא קדושה /דתייה לאומית/חרדית/חילונית כולנו יהודיים

אiהד1

New member
אוי,

זה כזו לא שאלה! יש כאן ענין של אידיאולוגיה... מה את רוצה בחיים??? מה שכן ברור ששום אידיאולוגיה לא פוסלת בחור רציני שיקפיד על 3 שעות לימוד בחברותא.

למעלה